reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

KatiNails, współczuję. Katar u takiego maluszka to męczarnia dla niego i mamy. Zdrówka życzę. Mój Piotrek też wczoraj wstał z katarem i mimo że ma 7lat nie dal sobie wytłumaczyć, że nie może całować małej. Dlatego mąż zawiózł dzieci i moją mamę do niej żeby nie zaraził młodej a ja mam spokój.

Gorzkapomarancza, trzymam kciuki żeby się szybko rozkręcilo:)

Bajunia, dzięki za info w sprawie wagi, karmienia małej. Ona po cycu juz nie tknie mm więc nie wiem jak mam ją dokarmić. Wczoraj mąż jej wcisnął ze 20ml po wieczornym kamieniu. O dziwo moje ściągnięte wypiła wczoraj 2 razy po 40ml ale dziś juz nie chce. Zje cyca, śpi 3godz, wybudzanie nic nie daje bo zasypia przy cyku po 3min.
Jakby była głodna to 3 godz by nie spała. Dobrze jakby ją zważyć za tydzień na tej samej wadze co ostatnio. Wtedy to będzie bardziej wiarygodne. Myślę , że częściej niż co 3 godz nie trzeba karmić chyba że po tych 3 godz malutko zje i przyśnie. Ja wiem że ciężko nieraz wybudzić takiego śpiocha. Mój nieraz nawet nie obudzi się jak mu pieluchę zmieniam. Jak sam zglodnieje to wtedy się ożywia☺

reklama
O nie błagam tylko nie dawajcie się wypłakać dzieciom. Dałam sobie wmówić przy córce że tak trzeba i serce mi pękalo ona płakała i ja płakałam. @klaudiaa975 niedługo wróci K będzie Ci łatwiej we dwójkę. A to wszytko minie.

Przyzwyczajam się pomału do tego wszystkiego ale nie ukrywam , że chciałabym chociaż skorzystać z toalety gdy śpi. Może wszystko się unormuje :)
K wraca gdzieś za tydzień, dwa.. już go nie ma czwarty tydzień :( malutka widział tylko po porodzie chwilkę i jak przyjechał się pożegnać na drugi dzień .. już mi smutno i martwi się , że nawet nie będzie potrafił się nią zająć :( a przyjedzie tylko na trzy dni. :(
Ciekawe czy uda nam się w ogóle przeprowadzić w takim czasie ..

Super!! Moja jak podniesie glowe lezac na brzuchu to mam az stracha bo tak wysoko :p hyhy tez wyrosla z 56 zostaly mi tylko kaftaniki na ten rozm.reszta za mala, ma naciagniete wszystko,a to krepuje jej ruchy :/

Moja też tak wysoko główkę podnosi :)
Z 56 poodkladalam kilka polspiochow, pajacyków i body. I tak cieszę się , że ponad miesiąc pochodzi w 56 , myślałam , że w ogóle nie założy :D

No to my po wizycie położnej i u pediatry :)
I pediatra i położna stwierdzily że to ewidentnie kupy alergiczne. Wiec ja nadal dieta.
Ma trądzik niemowlęcy a nie potowki.
Całe szczęście to nie katar! Albo ulewa do dróg oddechowych albo jeszcze z niej śluz wychodzi (u nas w szpitalu nie odśluzowuja dzieci). Mam nic nie odciągać tylko psikac wodą morską :)
Ogólnie w 2 tygodnie przybrała 350g więc jak na jej niska wage urodzeniowa to bardzo ładnie :)
Waży 2950g :) waga wypisie ze szpitala to było 2280g.
No i w szoku była że mała tak pięknie przybiera jedząc 5-7, Max 10 minut co 2-2,5h. Stwierdziła że muszę mieć duży strumień i mała szybko i bez większego wysiłku się najada :) a najada się bez wątpliwości skoro tak ładnie przybiera :) trochę mi ulżyło :)

Super . Same dobre wiadomości :):)

Hyhyhy moja tez zasnela na mnie odlozylam ja.. po 20 minutach sie zaczela krecic.. to polozylam jej swoja reke na glowe i zasnela , dobre 5 minut wtedy tesciowa jebla drzwiami na tyle mocno aby ja obudzic.. obudzila,w miedzy czasie zrobila kupe ,tez juz nie zasnie z kupa jak na poczatku.. wiec przebralam ja,wzielam na rece wysunelam cyca i sobie podoila az zasnela, przykrylam ja pielucha po sam czubek glowy i spi.. jak dlugo.. nie wiem :/
Jak sobie radze.. hyhy dobre pytanie.. zrobie co mam zrobic ale dlugo mi to trwa.. np dzis zmywalam troszke naczyn przez 30 minut.. :/ a odkurzalam mieszkanie z przerwami przez 25 minut.. troche plakala ale zal mi jej bylo :/
My chyba musimy raZem zamieszkać '[emoji16]

Ale się teraz uśmiecha przez sen moja kochana . Nie ma lepszego widoku niż uśmiech dzieciątka <3
IMG_20180823_135224.jpg

Załączniki

• IMG_20180823_135224.jpg
    IMG_20180823_135224.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 413
reklama
Do góry