reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

KatiNails, współczuję. Katar u takiego maluszka to męczarnia dla niego i mamy. Zdrówka życzę. Mój Piotrek też wczoraj wstał z katarem i mimo że ma 7lat nie dal sobie wytłumaczyć, że nie może całować małej. Dlatego mąż zawiózł dzieci i moją mamę do niej żeby nie zaraził młodej a ja mam spokój.

Gorzkapomarancza, trzymam kciuki żeby się szybko rozkręcilo:)

Bajunia, dzięki za info w sprawie wagi, karmienia małej. Ona po cycu juz nie tknie mm więc nie wiem jak mam ją dokarmić. Wczoraj mąż jej wcisnął ze 20ml po wieczornym kamieniu. O dziwo moje ściągnięte wypiła wczoraj 2 razy po 40ml ale dziś juz nie chce. Zje cyca, śpi 3godz, wybudzanie nic nie daje bo zasypia przy cyku po 3min.
Jakby była głodna to 3 godz by nie spała. Dobrze jakby ją zważyć za tydzień na tej samej wadze co ostatnio. Wtedy to będzie bardziej wiarygodne. Myślę , że częściej niż co 3 godz nie trzeba karmić chyba że po tych 3 godz malutko zje i przyśnie. Ja wiem że ciężko nieraz wybudzić takiego śpiocha. Mój nieraz nawet nie obudzi się jak mu pieluchę zmieniam. Jak sam zglodnieje to wtedy się ożywia☺

reklama
O nie błagam tylko nie dawajcie się wypłakać dzieciom. Dałam sobie wmówić przy córce że tak trzeba i serce mi pękalo ona płakała i ja płakałam. @klaudiaa975 niedługo wróci K będzie Ci łatwiej we dwójkę. A to wszytko minie.

Przyzwyczajam się pomału do tego wszystkiego ale nie ukrywam , że chciałabym chociaż skorzystać z toalety gdy śpi. Może wszystko się unormuje :)
K wraca gdzieś za tydzień, dwa.. już go nie ma czwarty tydzień :( malutka widział tylko po porodzie chwilkę i jak przyjechał się pożegnać na drugi dzień .. już mi smutno i martwi się , że nawet nie będzie potrafił się nią zająć :( a przyjedzie tylko na trzy dni. :(
Ciekawe czy uda nam się w ogóle przeprowadzić w takim czasie ..

Super!! Moja jak podniesie glowe lezac na brzuchu to mam az stracha bo tak wysoko :p hyhy tez wyrosla z 56 zostaly mi tylko kaftaniki na ten rozm.reszta za mala, ma naciagniete wszystko,a to krepuje jej ruchy :/

Moja też tak wysoko główkę podnosi :)
Z 56 poodkladalam kilka polspiochow, pajacyków i body. I tak cieszę się , że ponad miesiąc pochodzi w 56 , myślałam , że w ogóle nie założy :D

No to my po wizycie położnej i u pediatry :)
I pediatra i położna stwierdzily że to ewidentnie kupy alergiczne. Wiec ja nadal dieta.
Ma trądzik niemowlęcy a nie potowki.
Całe szczęście to nie katar! Albo ulewa do dróg oddechowych albo jeszcze z niej śluz wychodzi (u nas w szpitalu nie odśluzowuja dzieci). Mam nic nie odciągać tylko psikac wodą morską :)
Ogólnie w 2 tygodnie przybrała 350g więc jak na jej niska wage urodzeniowa to bardzo ładnie :)
Waży 2950g :) waga wypisie ze szpitala to było 2280g.
No i w szoku była że mała tak pięknie przybiera jedząc 5-7, Max 10 minut co 2-2,5h. Stwierdziła że muszę mieć duży strumień i mała szybko i bez większego wysiłku się najada :) a najada się bez wątpliwości skoro tak ładnie przybiera :) trochę mi ulżyło :)

Super . Same dobre wiadomości :):)

Hyhyhy moja tez zasnela na mnie odlozylam ja.. po 20 minutach sie zaczela krecic.. to polozylam jej swoja reke na glowe i zasnela , dobre 5 minut wtedy tesciowa jebla drzwiami na tyle mocno aby ja obudzic.. obudzila,w miedzy czasie zrobila kupe ,tez juz nie zasnie z kupa jak na poczatku.. wiec przebralam ja,wzielam na rece wysunelam cyca i sobie podoila az zasnela, przykrylam ja pielucha po sam czubek glowy i spi.. jak dlugo.. nie wiem :/
Jak sobie radze.. hyhy dobre pytanie.. zrobie co mam zrobic ale dlugo mi to trwa.. np dzis zmywalam troszke naczyn przez 30 minut.. :/ a odkurzalam mieszkanie z przerwami przez 25 minut.. troche plakala ale zal mi jej bylo :/
My chyba musimy raZem zamieszkać '[emoji16]

Ale się teraz uśmiecha przez sen moja kochana . Nie ma lepszego widoku niż uśmiech dzieciątka <3
IMG_20180823_135224.jpg

Załączniki

• IMG_20180823_135224.jpg
    IMG_20180823_135224.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 411
reklama
Do góry