reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Witam serdecznie Mamusie.
U nas dziś istny Kocborow... Młoda od 2 do 5 czuwała, co się jej jeszcze nie zdarzyło tyle czasu. Matka chodzi do tylu:) A straszak wstał o 6.30 z krzykiem,ze glowa go boli...zatoki obstawiam. Maz sie drze na starszaka,ze wymysla (bo mlody mial isc do przedszkola). No to ja sie wydarlam na starego,ze widze ze syn zle sie czuje przeciez... i ze ma spadac na silownie,a ja dzieci sobie ogarnę. Uspalam o 9.30 starszaka. A stary mąż wrócił z silki i uwaga, przeprosił za poranne zachowanie i brak cierpliwości...I mnie przytula!!!!! Obstawiam,że dostał jakimś ciężarem w głowę albo sztanga mu się na łeb zsunela :D:D:D jakos wielkiej ochoty go tulić nie mam...
No ale najgorsze że starszej tak źle się czuje:(:( cały czas leży.
Moze pogoda tak wplywa na malego.. niech sobie lezy i kima ;)

Witam, dzień dobry.
My od wczoraj jesteśmy w domu. Jestem zaskoczona że tak szybko bo nastawilam się na walkę z zoltaczka i dłuższy pobyt A tu się okazuje że Leos jest zupełnie inny niż moje dziewczyny :)
Jest fajnie, póki co mały tylko je i śpi i się załatwia w międzyczasie więc kompletnie nie sprawia jakichkolwiek problemów.
Ja po porodzie też się dobrze czuje. Co prawda po każdej kolejnej ciąży bardziej boli kurczenie macicy ale to Pikuś. Właściwie na pełnych obrotach mogę robić wszystko zwłaszcza że starszczaczki pojechały do dziadków :) normalnie chwilo trwaj chciałoby się powiedzieć:) jedyne co nasuwa mi wątpliwości to higiena siusiaka ale o to spytam położna na pierwszej wizycie.
To taki jest jak mój Piotruś☺ je i śpi i robi w pieluchę☺
Mi pediatra powiedziała jak myć siusiaka. Położna na pewno też Ci wszystko wytłumaczy☺

Dziewczyny, mam do was pytanie a właściwie dwa
1. Zgłosiłam dziś urodzenie dziecka przez internet. Wiecie ile dni się czeka na meldunek i PESEL?
2. Jakie dokumenty trzeba mieć ze sobą aby złożyć wniosek o macierzyński z Zusie jak jestem na działalności gospodarczej? Muszę mieć chyba już PESEL dziecka żeby to złożyć tak?

reklama
U nas tak...
IMG_0634.JPG

Muszę zostać w szpitalu... KTG za wysokie, skurcze żadne na poziomie 5-10 to nie miałam chyba nigdy jeszcze... Pobrali dużo krwi do badan i musiałam dostac kroplówkę. Nawet nie pozwolili do domu pojechac, w sumie mieliśmy do porodu w aucie, ale takie na teraz to musi mi maz dowieźć... Jest mi smutno, nie chce tu być. Dostałam już pokój i obiad jeszcze, bo zjadłam tylko śniadanie...
Muszę oszczędzać baterie w telefonie, bo nie mam ładowarki...
IMG_0633.JPG

Załączniki

• IMG_0634.JPG
    IMG_0634.JPG
    452,1 KB · Wyświetleń: 445
  • IMG_0633.JPG
    IMG_0633.JPG
    1,4 MB · Wyświetleń: 427
Do góry