reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Parę razy w ciągu dnia mam tak że bolą mnie sutki czy jak karmie małą czy np tak po prostu siebie siedzę , a po chwili leci samo mleko z obydwu piersi tak tryska psika jakbym wyciskała takie ciśnienie :D kilka sekund to trwa .. :D też tak macie czasem ?
Ja tak mam;) czuje wtedy jak mleko napływa od góry do sutka;);)

reklama
Dziewczyny Waszym maluchom też się tak łuszczy skóra? Na czole , między oczkami, na powiekach, na brzuchu i w nadgarstkach i wokół kostek. Nie pamiętam, czy córka też tak miała..

W ogóle to dzień dobry.

U mnie jest moja mama, która ogarnia dzieci, gotowanie, sprzątanie a ja mam czas na karmienie na żądani i wietrzenie rany po cc takze jestem jej wdzięczna. Gotuje mi co tylko mi się zachce co 3godz jakiś zdrowy posiłek mi podsuwa, donosi wode, bawarkę itp.
Młoda tak mi zmasakrowala prawego sutka, ze szok właśnie posmarowałam maścią i wietrzę.
Powiem wam, że dopiero teraz przy 3cim dziecku czuję jakiś taki spokój, podchodzę bez stresu do kp. Martwiłam się jak się ogarnę z 3ką a jest ok. Mam też wsparcie w mężu, podaje mi małą w nocy do karmienia, powie miłe słowo itp jest o wiele bardziej dojrzały niż 7lat temu przy 1dziecku. Jak sobie przypomnę jak się czułam po 1porodzie to musiałam mieć baby bluesa albo otarłam się o depresję ciągle ryczałam, miałam ogromne poczucie winy, że nie udalo się urodzić Sn, ze muszę dokarmiać młodego mm, mąż mówił, że przesadzam że wymyślam a ja wylam jak on nie widział.
Kolejne macierzyństwo zawsze jest inne chyba lepsze dojrzalsze. Dobrze , że masz wsparcie najbliższych to tym bardziej jest łatwiej. Mama kochana☺

reklama
Kasiula a ty na kiedy miałaś termin?
Ja mam się stawić dopiero we wtorek termin mi minął 17 ale jak tylko się stawie do szpitala będę sie prosić o oksytocynę i wywolywanie

Ja leżę na sali z dziewczyną która dziś jest 14 dzień po terminie i dopiero wieczorem będzie miała zakładany balonik :/

Do góry