reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny przepraszam ze dopiero sie odzywam od 24.07 byłam w szpitalu to byl 38 tydz leżałam do 41 tydz i 1 dz i dopiero mi zrobili cc bo 3 baloniki i 2 oksy nie ruszyły nic a że podejrzewalam że dziecko będzie duże to nie podjęłam 3 próby oksy i ublagalam cc że względów takich iż bałam się o życie dziecka podczas sn że względu na wagę oni twierdzi że 4250g a ja ze wieksza zwłaszcza że 2 coraz miała 4600g ile się naprosilam naplakalam to brak słów w końcu 13.08 ordynator zgodził się na CC i tak 14.08.18 o 8:52 urodziła się nasza Iga z waga 4710g i 57 cm :)
Gratuluję :* rzeczywiście duża dziewczynka :)

reklama
Jaka stosujecie maść przy zmianie pieluszki ? Skończyła mi się masv pośladkowa ta że szpitala, sudocrem mam przy odparzenisch, bepanthenem smaruje od wczoraj ale szybko ubywa, myślę nad czymś tańszym.
Linomag w tubce białej z zielonym napisem. Pierwszy raz używam i jestem zadowolona jest tłusty fanie się smaruje, dobrze nawilża a jak mloda zrobi kupkę to prawie wszystko jest w pieluszce bo pupa tłusta i się nie przykleja kupa.
Dziewczyna z którą leżę na sali ma taki patent: do środka pampersa wlewa kilka kroplii oliwki i też fajnie działa. Nie próbowałam jeszcze ale w domu wypróbuję. Ona jest położną na noworodkach i mówi, że tak robią.

Jaka stosujecie maść przy zmianie pieluszki ? Skończyła mi się masv pośladkowa ta że szpitala, sudocrem mam przy odparzenisch, bepanthenem smaruje od wczoraj ale szybko ubywa, myślę nad czymś tańszym.

To tak często smarujesz, ze tak szybko Ci się kończy? Ja mam jeszcze bepanthen, minęło 13 dni odkąd jej zaczęłam używać, na sutki często dawałam, na pupkę to tylko raz dziennie małej smaruje, bo położna mówi, że te wszystko cuda to blokują te małe pory na skórze maleństwa i będzie wtedy gorzej niżby miało się w ogóle nie smarować, bo skóra nie oddycha i potowki zaczną się robić itd.

U nas potowki wyszło niestety na karku i szyjce, tak to mała leży w sukience i pampersie samym i luźno jest ubrana, ale tam szyjka jej się poci przy karmieniu zawsze i jak leży. Ale to już mam sposób pare razy dziennie mąką ziemniaczana jej tam sypie i smaruje :)

Dzien dobry, u nas dziś była ciężka nocka. Nie mogłam spac, bo miałam straszne bole na dole brzucha i jak tylko udało mi sie zasnąć to za niedługo znow ból mnie budził. Zaczelam nawet zapisywać skurcze na apce, po czym stwierdziłam ze nie wiem czy dobrze to robię i czy to tak naprawdę te skurcze i olałam sprawę. Zastanawiam się czy jechac do gin, ona mowila żeby przyjezdzac zawsze jak coś się dzieje, ale dziś tylko do 12 i weekend przed nami, wiec później zostałby tylko szpital. Tylko nawet nie wiem czy się wyrobie...

To może powoli się coś u Ciebie rozkręca ;) czyżby herbatka zadziałała :D ? ja tylko miałam ciężko usnąć, ze względu na wygodną pozycję haha :D

J
Cześć Dziewczyny.
Gratuluję kolejnym rozpakowwnym:*:*

U mnie dramat, z mężem dno. Szkoda gadać. Powoli obcy człowiek. Ja ryczeprawie ciagle, baby blues dopada. Syn starszak mnie denerwuje;( brzydze się siebie jako matki... ;(;(;( staram się jak mogę,ale on biega, krzyczy.... dodatkowo malutka całą noc goraczkowala, teraz zaraz jej zmierze bo dalej ciepła. Lekarz będzie po 13...boję się,żebym ja ta swoją infekcja jej nie zarazila... echhh...
Jak mi cię szkoda kochana, przytulam:) męża olej skup się na dzieciach. Nie masz możliwości żeby ktoś ci pomógł mama, siostra żeby przyjechały na kilka dni albo wzięły starszaka do siebie? Jesteś świetną mamą i nawet nie myśl inaczej a że się denerwujesz, krzykniesz to krzywda mu się nie dzieje. Jesteś super mamą i twoje dzieci to wiedzą. Nie wpędzają się w poczucie winy. Buuuuuziaki:)

Cześć Dziewczyny.
Gratuluję kolejnym rozpakowwnym:*:*

U mnie dramat, z mężem dno. Szkoda gadać. Powoli obcy człowiek. Ja ryczeprawie ciagle, baby blues dopada. Syn starszak mnie denerwuje;( brzydze się siebie jako matki... ;(;(;( staram się jak mogę,ale on biega, krzyczy.... dodatkowo malutka całą noc goraczkowala, teraz zaraz jej zmierze bo dalej ciepła. Lekarz będzie po 13...boję się,żebym ja ta swoją infekcja jej nie zarazila... echhh...
Jak ciepla okladaj ja zmoczona pieluszka tetrowa ;)
Synkowi sprobuj wytlumaczyc ze siostra jest chora i musi ci pomoc ja uzdrowic ;) nie mysl w ten sposob bo my jako matki mamy duzo na glowie i moze nas denerwowac nawet dziecko.. to normalne :* a maz.. czemu znow taki sie zrobil? Nie cieszy sie malutka? Moze tez jest zmeczony?

Dziewczyny przepraszam ze dopiero sie odzywam od 24.07 byłam w szpitalu to byl 38 tydz leżałam do 41 tydz i 1 dz i dopiero mi zrobili cc bo 3 baloniki i 2 oksy nie ruszyły nic a że podejrzewalam że dziecko będzie duże to nie podjęłam 3 próby oksy i ublagalam cc że względów takich iż bałam się o życie dziecka podczas sn że względu na wagę oni twierdzi że 4250g a ja ze wieksza zwłaszcza że 2 coraz miała 4600g ile się naprosilam naplakalam to brak słów w końcu 13.08 ordynator zgodził się na CC i tak 14.08.18 o 8:52 urodziła się nasza Iga z waga 4710g i 57 cm :)
Wow. Gratulacje

To może powoli się coś u Ciebie rozkręca ;) czyżby herbatka zadziałała :D ? ja tylko miałam ciężko usnąć, ze względu na wygodną pozycję haha :D
Kto wie :D teraz mój mi pewnie częściej będzie robił :p nic tylko herbatę będę pic [emoji23] Byłam u gin, na ktg 80-85 cały czas, ale to nie porodowe. Zreszta w nocy były dużo mocniejsze. Powiedziała ze nastepnym razem od razu na szpital z takimi bólami i nie czekac. Ale jak człowiek pierwszy raz w ciazy to skąd ma wiedzieć, nie chce panikować i z każdym bólem do szpitala jechac :p ale pojechałam tam i przynajmiej jestem spokojniejsza. A i przy okazji dowiedziałam się, ze wynik ujemny na pneumokoki. Wiec bez stresu mogę rodzic już w weekend :D tylko żeby coś konkretnego się działo ;P

reklama
Do góry