reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja już wcześniej pisałam. Maja to wczesniak. Malutki. Na początku w ogóle bez odruchu ssania. Ja mam za duże brodawki na nią. Łapie za płytko bo więcej nie jest w stanie złapać i każda próba kp to jej złości, mój ból.
Zamówiłam nakładki do karmienia i zobaczymy może to nam pomoże.
Myślę że sposób karmienia swoim mlekiem czy z piersi czy z butli, czy jak któraś chce karmić mm a nie KP to jej osobista dezycja i nie ma się tu nad czym zastanawiać i gdybac :)
Niestety nie mam tego komfortu co z synem że pięknie szło go dostawic i pięknie ssal.
Więc każda ktora odciaga robi to na pewno z jakiegoś powodu :) najważniejsze że daje swojemu dziecku to co najlepsze czyli swój pokarm.
No właśnie chciałam spytać o te powody.

Dziewczyny,
Wiem już, że w moim przypadku będzie cesarskie cięcie(ułożenie posladkowe). Czy w takim przypadku jak juz zacznie się akcja porodowa mogę sobie pozwolić na dojazd do szpitala, który wybrałam czy jednak jechać do najbliższego, bo nie ma na co czekać? Możecie coś powiedzieć na ten temat. Będę wdzięczna. Pozdrawiam.

Dziewczyny,
Wiem już, że w moim przypadku będzie cesarskie cięcie(ułożenie posladkowe). Czy w takim przypadku jak juz zacznie się akcja porodowa mogę sobie pozwolić na dojazd do szpitala, który wybrałam czy jednak jechać do najbliższego, bo nie ma na co czekać? Możecie coś powiedzieć na ten temat. Będę wdzięczna. Pozdrawiam.
A nie będzie planowej daty cc?

A nie będzie planowej daty cc?
Nie. Przy ostatnim usg na którym byłam pierwszego sierpnia okazało się, że maluszek jednak jest uparty i się nie obrócił. Z reszta i tak nie wiadomo czy mogłabym rodzic SN, bo dość drobna ze mnie osóbka, chociaż nastawialam się z mężem jednak na porod sn i bardzo chciałam. Lekarz mówi, żeby czekać do terminu a jeśli wcześniej się poród zacznie to jechać od razu do szpitala.

No tyle zje naraz.. teraz i tak uczę się ją karmić inaczej. Wcześniej zjadła z jednej piersi, przysnęła , to dawałam z drugiej. Na koniec jeszcze głodna to butelka. Po wszystkim wymioty i ulewanie co chwilę. I zorientowałam się , że ona wypija ten wodnisty pokarm , dlatego się nie najada. Od poniedziałku daje jej jedna pierś do końca żeby wyjadla to gęste mleko. I drugiej już nie chce, czasem nie daje jej piersi tylko odrazu butelkę. Ale to zazwyczaj w nocy lub po spacerze 4 godzinnym jak się zanosi z płaczu a chwycić piersi jej się nie chce.

Jak śpi a czuje , że mi piersi rozsadzi to muszę ściągnąć. Tylko , że u mnie to parę minut i 100/150 mam ściągnięte. Często przed karmieniem muszę ściągnąć bo ciurkiem leci lub pryska na wszystkie strony, a mała sie dławi , piersi za twarde itp.
To ostro dużo masz tego pokarmu :o ja mam wrażenie, że mam idealnie tyle ile Mały potrzebuje, bo nie mam twardych piersi. Jak nie je tak z 3h to czuję piersi, ale nie są jakieś mega twarde.

Nie. Przy ostatnim usg na którym byłam pierwszego sierpnia okazało się, że maluszek jednak jest uparty i się nie obrócił. Z reszta i tak nie wiadomo czy mogłabym rodzic SN, bo dość drobna ze mnie osóbka, chociaż nastawialam się z mężem jednak na porod sn i bardzo chciałam. Lekarz mówi, żeby czekać do terminu a jeśli wcześniej się poród zacznie to jechać od razu do szpitala.
W ogóle mój lekarz sobie idzie 21 sierpnia na urlop a ja mam termin na 25. Mogłam się z nim umówić na cc, ale jednak nie do końca jestem przekonana do szpitala w którym pracuje.

Przenieśli mnie na inną salę. Teraz jestem w pokoju z 2 dziewczynami. Jedna jeszcze w ciąży. Jakoś tak dziwnie...

reklama
Dziewczyny,
Z tego co wiem to cc planuje do z wyprzedzeniem ok. 10 dni przed porodem.ma się umówiony termin godzinę I data i tyle.Zadzwon do szpitala gr chcesz rodzic i powiedz jaka sytuacja.

Do góry