reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Korzystając z okazji że dorwalam się do forum - czy Wasze maluchy też strzelaja "bąki z kleksem"?. Często synek popierduje ostro a potem w pieluszce nie ma takiej typowej kupy tylko jest taka wodnista dość maź jakby właśnie lekko popuścił przy okazji bąka.

reklama
Korzystając z okazji że dorwalam się do forum - czy Wasze maluchy też strzelaja "bąki z kleksem"?. Często synek popierduje ostro a potem w pieluszce nie ma takiej typowej kupy tylko jest taka wodnista dość maź jakby właśnie lekko popuścił przy okazji bąka.
Moja Marta tak miała. Nazmienialiśmy się wtedy pieluszek...

Trzymam kciuki [emoji110]
Ja zaczęłam liczyć po obiedzie od 16:30 i są średnio 9-11 minut, mam nadzieje ze sie rozkręci już.. [emoji120]
Chociaż miałam nadzieje na taka piękna datę 08.08.18 [emoji3] ale chyba nadzieja ginie z minuty na minutę [emoji3]
Jeszcze może Ci się udać jak się rozkręci :) do północy jeszcze trochę czasu. Mi też się ta data podoba. W ogóle tak jakoś mam, że zwracam uwagę na daty i marzyłam, żeby syn miał fajną date urodzin ale młody od dawna robi mi na przekór :p

Ale śliczne. Z wagą rzeczywiście idą jak burza. Super. A ty masz choć chwilkę dla siebie przy swojej czwóreczce?
Starszy pracuje, facet pracuje, także czwóreczkę mam dopiero po 17 w domu. A właściwie piąteczkę, bo z moim chłopem to też, czasem jak z dzieckiem.
Ale czasu to mi średnio starcza, właśnie zjadłam pierwszy posiłek dzisiaj :)
Dobrze, że mój K poszedł z młodszym na dwór, to mam chwilkę dla siebie, która i tak skończy się spacerem, bo muszę parę gadżetów dla siebie kupić, a facet mi nie ogarnie np. żelu pod prysznic, bo ja sama nie wiem jaki zapach chcę :p

Robiliście po wypisie jdszcze kontrolę bilirubiny? My w piątek jedziemy do szpitala sprawdzić ale to może być dlatego że u nas było naprawdę dużo bo 20.0
Taki jednorazowy uplyw miałam. Wstałam z łóżka i chlup... Potem poszłam się umyć ale tak bardzo bałam się brać prysznic po pierwszej akcji że najpierw siedziałam na kiblu 10 minut i dochodziłam do siebie. Dalej już było ok i naprawdę myśl o porodzie jest dla mnie radosna i ciepla :)
Nie jeszcze nie robilismy ;)
Dobrze ze to jednorazowe bylo i mialas pomoc :*

Haha ja też karmiłam przy teściowej i przy tacie, co też wcześniej wydawało mi się nie do pomyślenia [emoji16]
Mojemu tacie to nie przeszkadza że karmie [emoji23] wprost przeciwnie sam jest bardzo za KP. Zresztą jak Aleks był mały mieszkałam u rodziców no i normalnie karmilam :D
Mnie w ogóle nie razi po oczach karmienia piersią. Nawrt jeśli ta pierś widać [emoji23] sama przecież też mam cycki i karmilam syna a teraz karmie córkę :)
Fakt faktem ja bym nie wywaliła cyca ostentacyjnie, w większości galerii są pokoje dla mam z dziećmi. Poza tym oprócz spacerów i osiedlowych sklepów (a przed wyjściem karmie dziecko) nie chodzę nigdzie więcej i wracam do domu na porę karmienia :)

Jeszcze może Ci się udać jak się rozkręci :) do północy jeszcze trochę czasu. Mi też się ta data podoba. W ogóle tak jakoś mam, że zwracam uwagę na daty i marzyłam, żeby syn miał fajną date urodzin ale młody od dawna robi mi na przekór :p

Ja tez tak mam, np z 7.08 bardzo nie chciałam bo nie lubię 7[emoji3] marzyła mi sie 8ka, maz mówi ze 10 fajne [emoji3] takie nasze widzimisie a młoda i tak wyjdzie kiedy chce [emoji3]

reklama
My tez jemy w miejscu publicznym ;)
O to to.!
I ja bym tego argumentu użyła jakby ktoś mi zwrócił uwagę.
Bo
1. Skoro dorosłym można jeść publicznie to czemu nie można dziecku?
2. Dziecko nie widzi piersi w aspekcie seksualnym.. I karmienie piersią nie jest aspektem seksualnym.
KP przeszkadza tym którym ta czynność kojarzy się z fizycznoscia a nie naturalna czynnością. Tak jesteśmy stworzone. Pierwsi maja w pierwszej kolejności za zadanie wykarmic potomstwo tak jak u wszystkich ssaków. A aspekt seksualny to nie natura a człowiek im nadal.

Do góry