reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tydzień przed terminem dostalam takiej mocy. Prawie nic nie bolało, dobrze się czułam. Może u Ciebie też coś się zadzieje :) trzymam kciuki :* do terminu masz chyba z parę dni ? 5 ?
3 dni [emoji14] a właściwie za 4 min będą już 2 dni [emoji14] w czwartek mam termin z om, a właściwie w środę z usg [emoji14]

reklama
Raczej staram się nie panikować, ale boje się przede wszystkim o te zastrzyki, bo zawsze biore przed snem i do tej pory myslalam, ze to super opcja, tak teraz biorac pod uwagę, ze jednak większość porodów zaczyna się w nocy myśle ze jednak nie :/ a co do skurczy to miałam już różne bóle, ale były mniej bolesne i nie trwały tak długo. Ale teraz myśle ze te bóle mogą się chyba nasilać im blizej porodu?
Nie wiem, pewnie zależy od kobiety. Pewnie i mogą się nasilać. A możesz zmienić godzinę przyjmowania tych zastrzyków?

Nie wiem, pewnie zależy od kobiety. Pewnie i mogą się nasilać. A możesz zmienić godzinę przyjmowania tych zastrzyków?
Szczerze mówiąc to nie wiem czy mogę zmienic, zalecone było, żeby zawsze brać mniej więcej o jednej porze. Będę musiała dopytać w labolatorium, ale wizytę mam dopiero za 1,5 tygodnia. Druga sprawa to nikt mi nie da gwarancji, ze u mnie tez zacznie się w nocy i tak naprawdę nie wiadomo jaka pora jest najlepsza :/

Hej dziewczyny. Pragnę zapoznać was z tym oto przystojniakiem. Jakub 2820g ur. 22:25 30.07.18r SN :)
received_1865655893478221.jpeg

Załączniki

• received_1865655893478221.jpeg
    received_1865655893478221.jpeg
    36,9 KB · Wyświetleń: 553
@Lustysia i jak tam minęła noc ? Nasilały sie skurcze ? Tez biore zastrzyki i mam te same dylematy.. wstrzykuje sobie rano . Jesli masz obawy najlepiej podjechać na KTG i zobaczyć czy cos sie rozkręca , zazwyczaj od pierwszych skurczy bolących do porodu minie z te 12 h a jakbys ewidentnie wiedziała , ze to juz to nie bierz zastrzyku. Ja kiedys zapomnilam raz - ominęłam jeden po skręceniu nogi i wszystko było Ok . Przyjęłam kolejnego dnia o tej samej porze .

@Ewka34 dobrze, ze odkryli to teraz a nie jak juz wyszliście , bo dopiero bys sie stresowała , ze cos jest nie tak i musiałabyś znowu wracać do szpitala . Przelecza malutka i wyjdziecie a szczepienia juz były ?
Miala wczoraj rano ,dwa podstawowe ,na wzw i tężec

Dzieki dziewczyny :) Normalnie nie moglam nie plakac ,jak ją slyszalam,jak plakala z bolu.. ale moja dzielna dziewczynka, prawie cala noc grzecznie spala,nie plakala tylko upomniala sie dwa razy o mleko ;)

reklama
To super masz wyniki. W ciąży są inne normy. A znajoma w ciąży? Ja po godzinie miałam 170 a po dwóch coś 140 i też w porządku. Bez żadnych zaleceń i ograniczeń.
Znajoma też w ciąży. Lekarz jej się przyczepił tego wyniku po dwóch godzinach a wyszło jej 148 wiec mniej niż mi ;)

Do góry