reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No synka urodziłam wcześniej, 37+5. Corcia chyba czeka,aż tata dotknie przez brzuszek, pocałuj... mówiłam mu,ale coz... nie zmusze;) czekamy dalej. I dziękuję Kochana za miłe słowa.
Mnie też mocno bolało krocze po porodzie, chodziłam zgieta w pół na początku...i odpuściło trochę dopiero jak dwa największe szwy położna ściągnęła po tygodniu... trzymam kciuki za Was dziewczyny,żebyście szybko doszły do siebie:*
Gienio, trzymam kciuki również za Ciebie:*
Czuje , że po porodzie się ogarnie ten twój facet :*
Dziękujemy :**

reklama
Jesli bedzie zdrowa to moze byc nawet malutka ,tym sie nie przejmuje . W ogóle te badania sa tak dziwne .. nawet patrząc na wyniki miedzy rożnymi aparatami usg , w piątek dl kosci udowej była 66 mm a dzis 59 mm tak jakby sie dziecko kurczyło . A jaka jest prawda dowiemy sie dopiero po porodzie . Najważniejsze zeby była zdrowa - ja sie po prostu boje , bo ostatnio miałam zakażenie wewnątrzmaciczne i mały urudzil sie w złym stanie , wiec całe szczęście , ze mi rozwieszali ciąże w 36 tygodniu .

A ty nas wszystkie pocieszasz a sama tak dzielnie sie trzymasz , mimo ze to twoja pierwsza ciąża i wszystko nowe . Jestes bardzo dzielna !
Haha, dzięki ;) ale to pewnie dlatego, że u mnie przebiega wszystko prawidłowo od początku. Gdyby były po drodze jakieś "problemy", to przejmowałabym się tak samo jak wy albo jeszcze bardziej :)

Macica się obkurcza :* takie mocne nieprzyjemne skurcze i promieniuja jak do odbytu. Ja czuję dodatkowo bo ciecie jest na niej. Najbardziej się obkurcza podczas karmienia piersią :) takie 'sprzężenie zwrotne' jak ja to nazywam [emoji23] musi się obkurczyc :)
Mhmm dziekii ;) bo jak brzuch to wiedziałam , że macica się obkurcza ale dziwił mnie ten ucisk na odbyt.

@Gienio będzie dobrze :* spokojnie :*

My wróciliśmy do domu i spadła blokada.
Mala cyca ssie. Pokarm leci :) 2 doba po cc i odciagnelam z dwóch cycow 100 ml [emoji33] z Aleksem mogłam pomarzyć o takiej ilości... Tym bardziej że Maja na raz pije 20, max 30 ml.
Za to gorączki dostałam :/
A nic prócz tej gorączki nic mi się nie dzieje. Rana po cc nie jest gorąca, czerwona czy coś.
Moja mama twierdzi że bez paniki. Wyszłam osłabiona że szpitala w upał, do gorącego auta.
Zobaczymy jutro. I tak musi do mnie pielęgniarka środowiskowa przyjść na zastrzyki przeciwzakrzepowe.

To szybciutko !:) Super :)
U nas też dobrze, mała ładnie je , śpi później twardo, pokarmu mam wystarczająco. Aż żałuję , że tyle dałam za laktator ktorego nie będę używała. No chyba , że później się przyda :)

@Bajunia masz racje z tym tętnem , tak tez wytłumaczył mi lekarz , ze to jest Ok . Masz wyniki z holtera ? Wiem co czujesz , bo ja tak samo, jak usłyszałam ,ze Laura martwi sie o mame, to od razu łzy w oczach i gula w szyi . Jak przyjechałam rzuciła mi sie w ramiona i dała w prezencje serduszko i dopiero poszła dosc spać .

Ja po wizycie[emoji4] 38+1 tc. Michał waży ok. 3080g. Szyjka skróciła się do 2cm. Trochę mało wód jest.. ale niby jeszcze w normie[emoji4]Za tydzień mam przyjechać na kontrolę do szpitala. Przepływy wszystkie w normie. Tylko moje ciśnienie płata figle i mam kontrolować 3x dziennie i w razie czego dzwonić do lekarza.
Duży synuś już [emoji7]
To szyjka się przygotowuje widzę :) super :)

Powiem Ci tak nie bierz tak bardzo do glowy, tego gadania o malutkim dziecku. Mi też wszyscy mówią, ze dzieciak mały i brzuch mały, ale lekarz do którego chodzę prywatnie (jeden z lepszych w moim miescie) już na początku mnie uspokajał że tak może być. Ale najważniejsze, ze dzieciak się dobrze rozwija i że przybiera na wadze. A hipotrofia tak jak pisała Kasia jest wtedy gdy dzieciak donoszony na masę urodzeniową poniżej 2500g ;) więc głową do góry i trochę wyluzj. Choć wiem że to nie łatwo, bo dla mnie każde usg to też stres o wagę Młodego ;)No rośnie nam Kawaler [emoji16] pięknie :D a jak to ktoś kiedys powiedział szyjka musi się kiedyś skrócić, bo inaczej nici z porodu [emoji23] Teraz już taki czas :)

Ja dziś cały dzień lezakowalam, nawet obiadu nie robiłam [emoji12] na jutro plan taki sam [emoji2] ambitnie, ale korzystam póki jeszcze mogę [emoji4]

Ja przed parciem jeszcze miałam szyjkę której nie mogłam zgładzić skurczami [emoji16]

reklama
A te skurcze są regularne? Spróbuj wziąć ciepłą kąpiel i zobacz czy skurcze przejdą po niej. Jak tak to pewnie tylko przepowiadające :*
Raczej staram się nie panikować, ale boje się przede wszystkim o te zastrzyki, bo zawsze biore przed snem i do tej pory myslalam, ze to super opcja, tak teraz biorac pod uwagę, ze jednak większość porodów zaczyna się w nocy myśle ze jednak nie :/ a co do skurczy to miałam już różne bóle, ale były mniej bolesne i nie trwały tak długo. Ale teraz myśle ze te bóle mogą się chyba nasilać im blizej porodu?

Do góry