reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No synka urodziłam wcześniej, 37+5. Corcia chyba czeka,aż tata dotknie przez brzuszek, pocałuj... mówiłam mu,ale coz... nie zmusze;) czekamy dalej. I dziękuję Kochana za miłe słowa.
Mnie też mocno bolało krocze po porodzie, chodziłam zgieta w pół na początku...i odpuściło trochę dopiero jak dwa największe szwy położna ściągnęła po tygodniu... trzymam kciuki za Was dziewczyny,żebyście szybko doszły do siebie:*
Gienio, trzymam kciuki również za Ciebie:*
Czuje , że po porodzie się ogarnie ten twój facet :*
Dziękujemy :**

reklama
Jesli bedzie zdrowa to moze byc nawet malutka ,tym sie nie przejmuje . W ogóle te badania sa tak dziwne .. nawet patrząc na wyniki miedzy rożnymi aparatami usg , w piątek dl kosci udowej była 66 mm a dzis 59 mm tak jakby sie dziecko kurczyło . A jaka jest prawda dowiemy sie dopiero po porodzie . Najważniejsze zeby była zdrowa - ja sie po prostu boje , bo ostatnio miałam zakażenie wewnątrzmaciczne i mały urudzil sie w złym stanie , wiec całe szczęście , ze mi rozwieszali ciąże w 36 tygodniu .

A ty nas wszystkie pocieszasz a sama tak dzielnie sie trzymasz , mimo ze to twoja pierwsza ciąża i wszystko nowe . Jestes bardzo dzielna !
Haha, dzięki ;) ale to pewnie dlatego, że u mnie przebiega wszystko prawidłowo od początku. Gdyby były po drodze jakieś "problemy", to przejmowałabym się tak samo jak wy albo jeszcze bardziej :)

Macica się obkurcza :* takie mocne nieprzyjemne skurcze i promieniuja jak do odbytu. Ja czuję dodatkowo bo ciecie jest na niej. Najbardziej się obkurcza podczas karmienia piersią :) takie 'sprzężenie zwrotne' jak ja to nazywam [emoji23] musi się obkurczyc :)
Mhmm dziekii ;) bo jak brzuch to wiedziałam , że macica się obkurcza ale dziwił mnie ten ucisk na odbyt.

@Gienio będzie dobrze :* spokojnie :*

My wróciliśmy do domu i spadła blokada.
Mala cyca ssie. Pokarm leci :) 2 doba po cc i odciagnelam z dwóch cycow 100 ml [emoji33] z Aleksem mogłam pomarzyć o takiej ilości... Tym bardziej że Maja na raz pije 20, max 30 ml.
Za to gorączki dostałam :/
A nic prócz tej gorączki nic mi się nie dzieje. Rana po cc nie jest gorąca, czerwona czy coś.
Moja mama twierdzi że bez paniki. Wyszłam osłabiona że szpitala w upał, do gorącego auta.
Zobaczymy jutro. I tak musi do mnie pielęgniarka środowiskowa przyjść na zastrzyki przeciwzakrzepowe.

To szybciutko !:) Super :)
U nas też dobrze, mała ładnie je , śpi później twardo, pokarmu mam wystarczająco. Aż żałuję , że tyle dałam za laktator ktorego nie będę używała. No chyba , że później się przyda :)

@Bajunia masz racje z tym tętnem , tak tez wytłumaczył mi lekarz , ze to jest Ok . Masz wyniki z holtera ? Wiem co czujesz , bo ja tak samo, jak usłyszałam ,ze Laura martwi sie o mame, to od razu łzy w oczach i gula w szyi . Jak przyjechałam rzuciła mi sie w ramiona i dała w prezencje serduszko i dopiero poszła dosc spać .

Ja po wizycie[emoji4] 38+1 tc. Michał waży ok. 3080g. Szyjka skróciła się do 2cm. Trochę mało wód jest.. ale niby jeszcze w normie[emoji4]Za tydzień mam przyjechać na kontrolę do szpitala. Przepływy wszystkie w normie. Tylko moje ciśnienie płata figle i mam kontrolować 3x dziennie i w razie czego dzwonić do lekarza.
Duży synuś już [emoji7]
To szyjka się przygotowuje widzę :) super :)

Powiem Ci tak nie bierz tak bardzo do glowy, tego gadania o malutkim dziecku. Mi też wszyscy mówią, ze dzieciak mały i brzuch mały, ale lekarz do którego chodzę prywatnie (jeden z lepszych w moim miescie) już na początku mnie uspokajał że tak może być. Ale najważniejsze, ze dzieciak się dobrze rozwija i że przybiera na wadze. A hipotrofia tak jak pisała Kasia jest wtedy gdy dzieciak donoszony na masę urodzeniową poniżej 2500g ;) więc głową do góry i trochę wyluzj. Choć wiem że to nie łatwo, bo dla mnie każde usg to też stres o wagę Młodego ;)No rośnie nam Kawaler [emoji16] pięknie :D a jak to ktoś kiedys powiedział szyjka musi się kiedyś skrócić, bo inaczej nici z porodu [emoji23] Teraz już taki czas :)

Ja dziś cały dzień lezakowalam, nawet obiadu nie robiłam [emoji12] na jutro plan taki sam [emoji2] ambitnie, ale korzystam póki jeszcze mogę [emoji4]

Ja przed parciem jeszcze miałam szyjkę której nie mogłam zgładzić skurczami [emoji16]

reklama
A te skurcze są regularne? Spróbuj wziąć ciepłą kąpiel i zobacz czy skurcze przejdą po niej. Jak tak to pewnie tylko przepowiadające :*
Raczej staram się nie panikować, ale boje się przede wszystkim o te zastrzyki, bo zawsze biore przed snem i do tej pory myslalam, ze to super opcja, tak teraz biorac pod uwagę, ze jednak większość porodów zaczyna się w nocy myśle ze jednak nie :/ a co do skurczy to miałam już różne bóle, ale były mniej bolesne i nie trwały tak długo. Ale teraz myśle ze te bóle mogą się chyba nasilać im blizej porodu?

Do góry