reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wszedł jak byliśmy w domu bo najpierw nas Damian przywiózł do domu, a potem pojechał po Aleksa. Siedziałam w salonie, on w korytarzu zobaczył torby. I już zaczął się cieszyć i śmiać że Mama. Wszedł i tak przystanal i jeszcze bardziej szczęśliwy bo Maja [emoji173]️ ja Świeczki w oczach. Całował ja, dał jej misia, tacie powiedział żeby tak głośno nie mówił bo Maja śpi [emoji23] ale teraz jak pierwsza euforia minęła to się bawi i nawet nie zwraca na nią uwagi :) w sumie ni.mc dziwnego skoro ona tylko je i śpi [emoji23]
Jak wspaniale [emoji7]

reklama
@Gienio trzymam kciuki, żeby było wszystko ok. Jutro zgłaszasz się z rana do szpitala?

@KatiNails Aleks jest przeuroczy[emoji16]zobacz, jak dorośle zareagował [emoji16]

A co do twojej gorączki... wysoka jest? Może faktycznie, to jakieś przegrzanie[emoji8] Dobrze, że twoja mama to jednocześnie wykwalifikowana pomoc [emoji8]
Tak jutro raniutko mam powtórkę KTG i ciśnienia i chcą mnie wziąć na oddzial na obserwacje , która moze zakończyć sie wyjściem po 2 dniach albo cesarskim cięciem w tym tygodniu . To bedzie zależało od wynikow.

Przepływy sa super , ale nadal hypotrofia- ja juz jestem głupia i nic nie rozumiem . Dzis waga 2540 G Lekarz chce mnie przyjąć na oddział patologii ze względu na ciśnienie do obserwacji ,teraz mi mierzyli to juz było prawidłowe , wiec zdecydowałam wrócić do domu wykapać sie - spakować i jutro rano stawić w szpitalu . Podobno ten wynik KTG jest Ok , to co nie jest to moje ciśnienie i to ze dziecko słabo rośnie mimo dobrych przepływów .
To może lepiej żebyś jutro pojechała do tego szpitala i pozostała kilka dni pod kontrolą. Nie martw się, będzie dobrze wszystko :)

Ja dziewczyny dziś od rana złe się czuje, przeszło trochę popołudniu, a teraz na wieczór znow i do tego doszły bóle na dole brzucha takie spinanie, nie wiem czy to skurcze czy nie? :/ czy mam brać zastrzyk i położyć się spac czy może nie brać i jechac do szpitala z tym. Raczej byłabym za tym pierwszym, ale boje się ze wezmę zastrzyk i będzie jeszcze gorzej, a po zastrzyku musiałabym odczekać przynajmiej 12h, żeby jakiegoś krwotoku nie było w razie czego...

Jednak wychodze za pare dni.. mala ma zle wyniki i wdrozyli antybiotyk dozylnie.. gosciu twierdzi ze to przez okres okoloporodowy jakas bakteria sie wdarla.. teraz ma na raczce wenflon wbity :( a ja glupia rycze.. :(
O kurdę, niefajnie ale przynajmniej wykryli to teraz kiedy jesteście w szpitalu i działają. Nie martw się będzie dobrze choć pewnie widok wenflona w tak maleńkiej rączce przeraża.

Ja dziewczyny dziś od rana złe się czuje, przeszło trochę popołudniu, a teraz na wieczór znow i do tego doszły bóle na dole brzucha takie spinanie, nie wiem czy to skurcze czy nie? :/ czy mam brać zastrzyk i położyć się spac czy może nie brać i jechac do szpitala z tym. Raczej byłabym za tym pierwszym, ale boje się ze wezmę zastrzyk i będzie jeszcze gorzej, a po zastrzyku musiałabym odczekać przynajmiej 12h, żeby jakiegoś krwotoku nie było w razie czego...
Takie spinania to raczej skurcze. Nie mam pojęcia co do tego zastrzyku.

Jednak wychodze za pare dni.. mala ma zle wyniki i wdrozyli antybiotyk dozylnie.. gosciu twierdzi ze to przez okres okoloporodowy jakas bakteria sie wdarla.. teraz ma na raczce wenflon wbity :( a ja glupia rycze.. :(
Ewka nie martw się, dobrze ze to wyszło jeszcze teraz jak jestescie w szpitalu i mała już dostała antybiotyk. Mam nadzieje, ze wyniki szybko się poprawia :) Trzymaj się ;*

reklama
Do góry