reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja wiem, że ta maź jest korzystna i dobra dla dziecka, ale ja osobiście nie wyobrażam sobie leżeć tam 3-4 dni i żeby dziecko było niewykąpane. Bo tak czy siak jak się zesra [emoji2] w pieluchę i posiusia to i tak trzeba mu/jej pupkę przemywać woda, wiec już lepiej ogólnie wykapać skoro i tak pare razy dziennie będzie pupka myta po narobieniu w pampersa [emoji28]
To nie jest do konca tak jak piszesz, oni wycierają dziecko z największych 'brudow' ze tak brzydko powiem, ale nie zmywają od razu tej bariery ochronnej w wodzie.

reklama
Ja ręcznik kąpielowy dla małej biorę, bo przecież po porodzie musza małą obmyć i wykąpać z tej całej mazi z brzuszka. Nie wyobrażam sobie zostawiać na takie upały dziecka w tym ze względów higieny itd. Zreszta od razu później położna pokaże pierwszy raz jak kąpać, 2 dni po i później dopiero w domku będziemy sami próbowali :)
Właśnie ta maz podobno jest najlepsza dla maluszków dlatego przestają kąpać w szpitalach ;) u mnie tam gdzie chce rodzić, jeszcze kąpią ale ręczniki dają swoje więc nie biorę

Właśnie ta maz podobno jest najlepsza dla maluszków dlatego przestają kąpać w szpitalach ;) u mnie tam gdzie chce rodzić, jeszcze kąpią ale ręczniki dają swoje więc nie biorę

Wiem wiem. Przecież pisząc o tym, że nie wyobrażam sobie dziecka przez 3 dni w upałach w tej mazi z brzuszka zostawiac to mam świadomość tego, że ona jest korzystna. Ale na pewno chce żeby później ją wykąpali po takim odstępie czasu od porodu jakim to jest słuszne :) u mnie nie wiem czy dają, ja i tak już chyba wszystko co możliwe spakowałam do toreb do szpitala. Przynajmniej prosić się nie będę musiała o takie sprawy :D

Rozwarcie nie szło, a skurcze ? Męczyłas się te 8 godzin ?
Skurcze były z początku słabe ale 2-3 godz. przed cc to już masakra, mała nie wstawiala się w kanał na cc okazało się że była okrecona pepowina jak szyneczka i to ją trzymało , lekarz się śmiał że mam stalową szyjkę. Ale i tak sie długo nie nameczylam moja siostrę tak trzymali prawie 24h przed cc

Dziś byłam w szpitalu zapisać się do porodu w De tak się robi później jest wszystko wypełnione i gotowe. Też tak robilyscie dziewczyny z De? Posjarzylam się położnej na mojego gina na brak regularnych usg powiedziała że w moim przypadku to rzeczywiście nie ok. I umowila mi wizytę z ordynatorem na usg i omówienie plan porodu. No mój gin też się co do tego nie wyrażała. Moi przyjaciele na obecne dni to wiatrak, miska z wodą, picie z kostkami lodu oraz aerozol do kwiatków z wodą. Jak Wy sobie radzicie? Dziś zgrzeszylan kupiłam sobie colę ( już któryś raz w ciąży wczesniej tego nie piłam)i chipsy i wpierdzielilam wszystko nim mąż przyszedl żeby nie widział..teraz mi się odbija

reklama
Do góry