reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Angelika22 gratuluje, synek jest cudny :)
A to ja na codzien to nawet czasami cały dzień włosów nie czesze tylko w kucyk albo kok hah. Po domu to outfit typu majtki + koszulka wygodna, która nie uciska brzucha, bo juz ciężko z nim xd a malowałam to się tydzień temu i to tylko dlatego, ze wychodziliśmy tam do znajomego na ta imprezę. Tak to len totalny u mnie również hah
Ja też nieogarnięta po domu chodzę :p włosy czeszę tylko po umyciu ale tak robiłam tez przed ciążą bo lokowane wlosy za czesaniem nie przepadają bo z ładnych loków robi się siano ;) zazwyczaj chodze w sukienkach, ale ostatnio jak było chłodniej to zakładałam legginsy i zabrałam mężowi koszulkę bo w moje się już nie mieszcze ;) mam dwie ciążowe ale szkoda mi ich do leżenia na kanapie i wole je oszczedzać na wyjścia do lekarzy czy wizyty gości itp ;) a i nie noszę po domu stanika bo mały kopie mnie tak wysoko po żebrach, że mam wrażenie, że mu stanik przeszkadza :D a i mi wygodniej bez stanika :p poki co biust mam niewielki, siara mi też nie leci wiec nie potrzebuję nosić stanika będąc w domu ;) ogarniam się tylko jak wychodzę albo spodziewam się gości :D

Ostatnia edycja:
reklama
Na ostatnim ważeniu w dniu porodu miałam 71.3 kg a zaczynałam z 64 kg czyli nie było jakoś dużo a teraz nawet nie wiem ile odeszło po porodzie ..
Pan fizjoterapeuta jeszcze powiedział żeby masowac brzuszek po porodzie jak w ciąży to wtedy to pomaga w obkurczaniu się macicy . Żeby ćwiczyć mięśnie dna ale tak w 20 % nie tak mocno jak Kegla zaciskać na 7 s , przerwa 2 s i tak 8 powtórzeń . Najlepiej karmić w pozycji leżącej siedzaco nie jest wskazane w okresie połogu lub długie siedzenie . W pozycji leżącej szybciej regeneruje się nam środek trzewia wracają do poprzedniego stanu . Albo chodzimy jak mamy cos zrobić albo leżeć . Wiele fajnych rzeczy powiedział i pokazał :)

Słuchajcie co do golenia miejsc intymnych to tak na zero kompletnie nie radzę. Raczej skrócić mocno bo po porodzie jak włoski odrastać zaczną to wbijanie się ich w ranę nie będzie przyjemne :)
Wiecie co tak sie zastanawiam, tylko się nie śmiejcie z tego pytania bo ja naprawdę jestem zielona w tym temacie, czy jeśli nie ogolimy się na zero to czy te włosy nie będą przeszkadzać w razie nacięcia krocza i późniejszego szycia?

Ale smerfik fajny[emoji5]jaką słodką zrobił minkę[emoji5]
Gratulacje!!! Jak się czujesz?
Ja chce już mojego Małego[emoji5] tzn niech no tylko sierpień przyjdzie[emoji5]

Tak czułam , że dzisiaj znowu któraś się rozpakuje. Na jutro która chętna? [emoji5]
Teraz może już codziennie jakiś maluszek się będzie pojawiać :)

Powiem ze jest sto razy piękniejszy niż mogłam sobie to wyobrażać :) ja się czuje świetnie . Miałam znieczulenie ogólne . Panie mówią ze mało kiedy się zdarza aby być w takiej formie pare h po ;)
Zaraz będę pionizowana ale ja po ogólnym nie mam nawet lekkich boli głowy . Tylko mnie rana ciągnie co jest do zniesienia . Lekarz był i mówił ze w idealnym momencie cc bo był już zespół HELLP
Nie wiem co to ten zespół, ale najważniejsze że już masz Małego przy sobie i jest cały i zdrowy i Ty też w porządku☺ same dobre wieści☺

Zjadłam i się położyłam , ruszyła się kilka razy więc jestem spokojna. Mama się strasznie wystraszyla, ja ją musiałam ogarnąć , że mnie stresuje. Nie dziwię się , bo pępowina jest wokół barków , ale nie pomaga mi takim nastawieniem. Kregoslup mnie boli, ciągnie w gol na pośladki i nogi plus brzuch jak na okres. Ale już tak nieraz było i przechodziło po kilku godzinach, więc to jeszcze pewnie nic nie oznacza. Ale te 4 ruchy do 18h to bardzo malutko było..
Ja to juz od jakiegoś czasu nie mowie mamie , że nieraz mnie coś boli albo ciągnie albo coś jeszcze bo mi strasznie panikuje i od razu żałuję , że jej powiedziałam. Zawsze mówię , że czuję się w miarę☺
Dobrze , że już czujesz Małą więcej.

reklama
Jestem w szpitalu.. lekarz chamski nie dal mi nic powiedziec.. ma swoje madrosci.. nie lubie go.. dobrze ze jutro bedzie ktos inny.. zrobili mi ktg wyszly skurcze az baba sie zdziwila ze takie duze.. i ze pokaze lekarzowi i on zadecyduje.. pewnie mnie wypuszcza do domu :/ jak badal to bolalo w cholere.. ryczec mi sie chce jakos.. pytalam o te bole strzalowe i nic mi nie powiedzial ,tylko tyle ze ciaza ciazy nierowna.. :eek: tyle to kur.a sama wiem..

Do góry