reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No tak, to akurat prawda :) jednak ja sama dla siebie lubię dobrze zjesc i zdrowo, czasami tez niezdrowo, jedzenie to życie [emoji23][emoji5][emoji28]także się cieszę z odzyskanego apetytu i już obniżenia brzuchola :)
Ja tez mam apetyt duży, właśnie pojechaliśmy coś szamnac na miasto hihihi, chciałam wynegocjować maka albo kfc ale się nie dało, może kiedyś pójdę po kryjomu .P

reklama
Wyszłam właśnie od lekarza.
Mala okazuje się że będzie mała. Teraz ledwo ponad 2kg. Za miesiąc cc więc może być tak że urodzi się z taką waga jak ja (2650).
Dodatkowo wywinęła orła. Całą ciąże ułożenie glowkowe. Nagle teraz pośladkowe...
Więc mam dwa wskazania do cc. Stan po cc i ułożenie pośladkowe.
Szyjka długa i zamknięta :) także lekarz nie widzi przeciwwskazań do mojego aktywnego trybu życia. Wprost przeciwnie Hehe. Śmieje się że cc popołudniu w poniedziałek 13. To rano mogę jeszcze klientke przyjąć żeby nie myśleć i się nie stresować.

Po prostu takie geny i nie ma co rozmyślać nad waga, może się okazać, ze urodzi się np 3,2 kg ;)
Ojej, ale z niej agentka mała [emoji23] to dobrze, ze i tak miałaś ustalone cc i jesteś na to psychicznie gotowa, bo tak to ja bym się np zdziwiła gdyby moja nagle za tydzień leżała inaczej niż główka w dół.

To super :)

A ja czuję się koszmarnie. U mnie w domu szpital polowy. Zaczęła Lenka gorączka 40 stopni. Potem ja gardło katar i kaszel. Potem mąż z synem angina.
Dzisiaj głowa mi pęka więc peklam i ja . Sięgam z bólem serca po paracetamol. Ale już nie dałam rady ...
Teraz się inhaluje

Ojeju, to jakiś wirus czy tak się pozałatwialiscie bidaczki skąd? ;(

Może próbuj na wieczór mleko, czosnek, miód itd

Ja tez mam apetyt duży, właśnie pojechaliśmy coś szamnac na miasto hihihi, chciałam wynegocjować maka albo kfc ale się nie dało, może kiedyś pójdę po kryjomu .P

Hah [emoji5] ja o dziwo dziś na zakupach nie wzięłam coli do lodówki a przy wyborze chrupkow wzięłam 2x takie pałeczki kukurydziane co dla dzieci są xd także chyba już coraz blizej skoro myśle o tym jedzeniu już zdrowszym, bo ostatnio już były szaleństwa fastfoody batoniki cola i cały ten syfik ale dziś mój Bartek przed praca zrobił bataty w piekarniku, gyros i sos tzatziki i wlasnei zajadam ;)

On już do pracy, a ja zjem odpocznę i idę z pieskiem. A później do 23 relaks i czekanie na niego. Dziś odpoczywam na pewno :)

Po prostu takie geny i nie ma co rozmyślać nad waga, może się okazać, ze urodzi się np 3,2 kg ;)
Ojej, ale z niej agentka mała [emoji23] to dobrze, ze i tak miałaś ustalone cc i jesteś na to psychicznie gotowa, bo tak to ja bym się np zdziwiła gdyby moja nagle za tydzień leżała inaczej niż główka w dół.

To super :)
No jestem w szoku mimo wszystko że w tym tygodniu się obróciła. Syn ważył 3650 więc nastawialam się na większe dziecko. Nic najwyżej będzie dłużej niż Aleks nosić ciuszki 56 i 62 [emoji23] może będzie bardziej ekonomiczna [emoji23]

Ale się wkurzyłam..wstawilam pranie dla bobasa jasne z kolorem. Dostałam parę używanych ubranek więc wszystko wrzuciłam do pralki i wszystko mi zafarbowalo na różowo...nosz kur... nie chciało mi się rozdrabniac na jasne i kolorowe bo muszę leżeć jeszcze tydzień z tą szyjka i mi wszystko zafarbowalo.. myślałam że jak coś już było używane i pranie to nie puści koloru..glupia ja.

Ale się wkurzyłam..wstawilam pranie dla bobasa jasne z kolorem. Dostałam parę używanych ubranek więc wszystko wrzuciłam do pralki i wszystko mi zafarbowalo na różowo...nosz kur... nie chciało mi się rozdrabniac na jasne i kolorowe bo muszę leżeć jeszcze tydzień z tą szyjka i mi wszystko zafarbowalo.. myślałam że jak coś już było używane i pranie to nie puści koloru..glupia ja.
W ilu stopniach puściłaś?

Uuu :(

reklama
IMG_0844.JPG

A to mój prowiant do szpitala ;) wiadomo wodę mi Bartek będzie donosił na bieżąco, jakieś jogurty owocowe tez i jeśli obiady byłyby tragiczne to tez obiady na te 3 dni, a tak to to wszystko. Ja już gotowa jeśli chodzi o spakowanie do szpitala :)

Załączniki

• IMG_0844.JPG
    IMG_0844.JPG
    412,3 KB · Wyświetleń: 457
Do góry