reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
O, jak miło w końcu będą dziecinki na naszym forum a nie jedynie nasze mniej lub bardziej wydumane i wyczekiwane dolegliwości.
Ja dziś się popłakałam ze wszystkiego. Nieczęsto mi się zdarza płakać, jakoś z wiekiem mi przeszło, ale dziś nie mogłam się opanować. Czuje się strasznie samotna w tej ciązy :(
Na szczęście u lekarza z córą ok. Doktorka zadowolona z efektow, nast kontrola za 3 miesiące :) Boziu dziewczynki, nawet nie wiecie jak bym chciała by z okiem mojego dziecka było już wszystko ok. Ona już tyle przeszła tych zabiegów i rozczarowań. Mam nadzieje że los tym razem nas oszczędzi.

Nie martw sie, ja tak tez mam z ta samotnością. Dobrze, ze mam tutaj forum i was, bo tak to masakra jakaś, chyba bym zwariowala. Bo niby wiem, ze Bartek pracuje, stara się jak może i po pracy tez dużo robi i załatwia itd, ale często czuje jakby miał mnie w dupie tzn ciagle jest tak jakby on.. ja siedzę w domu jak ta kura domowa cały dzień i coś tam ogarniam w mieszkaniu żeby było czysto, wyprane, wychodzę z psem, śmieci. A on jak wróci to zje odpocznie i np ostatnio dzień po dniu ciagle miał jakieś swoje zajęcia tzn tutaj na kosza pojechal, tutaj z kolega i przy aucie to 4 h czekałam jak debilka w domu.. tutaj w piwnicy po 3 h siedzi i rzekomo niby to dla nas robi ale to tam będzie jego studio te muzyczne swoje.. wiec jakie to tam dla nas.. jedynie tyle ze wózek mogę tam już mieć małej przykryty filia bo już jest czysto i porobione.

Eh no masakra. Dlatego już jak szalona odliczam te 3 tyg i chce mieć mała przy sobie, przynajmniej sobie z nią „pogadam” i będę miała kim się opiekować

Przelicz sobie dochód czy jak będziecie już dzielić na 4 członków rodziny to czy przypadkiem nie zmoscisz się w progu dochodowym. Bo we trójkę mogliście się nie zmieścić. A we czwórkę to już inaczej może być :)
500+ ma. 800 zł netto.
Becikowe 1922 zł netto.
Rodzinne śmieszne 674 zł netto... Ale tu masz złotówka za złotówkę. Czyli ile PLN ci przekroczy o tyle zmniejszone rodzinne dostaniesz. I jeśli należy Ci się rodzinne, nawet zmniejszone to należy Ci się też jednorazowy dodatek do rodzinnego 1000 zł.
Kwoty które podalam są oczywiście kwotami netto i to na osobę.
Czyli liczysz już z maluszkiem 4 osoby.
Więc np żeby dostać na oboje 500+ nie możecie we dwoje zarabiać więcej niż 3200 zł netto miesięcznie.
A te 1000 zł jednorazowy dodatek to jest to becikowe czy jeszcze coś innego ? :)

Wow, to ambitnie od rana hah :)
A do porodu już tuż tuż :) u mnie 3 tyg także tez zleci szybko. Wiec korzystam i robię to ci trzeba i póki jest na to czas i siła :)
Mam czasem takie dni że bym wszystko robiła od rana ale i są takie co bym tylko leżała do góry brzuchem :D
No właśnie trzeba korzystać póki jest czas bo potem przy maleństwie na początku takich rzeczy się nie zrobi :)

Wow, ale ekstra, pięknie wyglądają te kosmetyki :)
Takie rzeczy właśnie robię w pracy :D mój dział to filling czyli 'napelnianie' i rozlewa się produkty do butelek czy tych takich czarnych potsikow. A działów jest całe mnostwo i każdy zajmuje się czym innym ;) inne robia np te kule do kąpieli, jeszcze inne mydła, czy np gotowe prezenciki z produktami itp. ;)

Ja po badaniu..
Skurczy na ktg nie bylo.. mala tez malo aktywna,
Wiec tak.. rozwarcia nie mam wiekszego ale mala jest juz w kanale rodnym i to bardzo nisko.. stad moje bole.. powiedzial ze jest w srodku wszystko napiete i wypukle i da sie wyczuc glowke i jeszcze jeden lub kilka takich skurczy jak dzis w nocy i moga puscic wody ;) te bole z podbrzusza prądowe w dol to skurcze..
Mala ma ok 3000g ;) dokladnie jej nie zmierzyl bo jest za nisko juz ;)

To dobre wieści [emoji736] czyli już blisko i waga tez ładna ;)

Becikowe to becikowe. A dodatek do rodzinnego to inne 1000 zł. I należy Ci się tylko wtedy kiedy Należy Ci się rodzinne na dzieci. Bo jeśli nie należy Ci się rodzinne to i nie należy Ci się dodatek.
Dzięki :) wszystko wiesz to mam się kogo zapytać :)
Jezu ale ciemna jestem nic nie wiem :D jak sama nie dowiem się, co mi się nalezy to raczej w urzędzie przy składaniu mi nie powiedzą tyle pewnie aby jak najmniej dać :D

Ja po badaniu..
Skurczy na ktg nie bylo.. mala tez malo aktywna,
Wiec tak.. rozwarcia nie mam wiekszego ale mala jest juz w kanale rodnym i to bardzo nisko.. stad moje bole.. powiedzial ze jest w srodku wszystko napiete i wypukle i da sie wyczuc glowke i jeszcze jeden lub kilka takich skurczy jak dzis w nocy i moga puscic wody ;) te bole z podbrzusza prądowe w dol to skurcze..
Mala ma ok 3000g ;) dokladnie jej nie zmierzyl bo jest za nisko juz ;)
No to w końcu się doczekasz niedługo[emoji16]
Mała ma już fajną wagę[emoji16]
To ja już w ogóle hahah, najchuj***** hahah bo nigdy mnie takie czynności nie kręciły i nie ciągnie mnie narazie do tego. Może jakbyśmy mieli większe mieszkanie itd albo nie wiem xd
A przestań[emoji16] kiedyś i Ciebie natchnie[emoji4] Ja w zeszłym roku trochę porobiłam, przeprowadziliśmy się w końcu na swoje i sprawiało mi to mega przyjemność [emoji16] Wszystko w piwnicy trzymaliśmy [emoji16] niestety zapasy już się skończyły, a w tym roku to pooglądałam sobie, co robi @KatiNails [emoji16][emoji16][emoji16]

reklama
Do góry