reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Było go mało ale No był i nie ma możliwości żeby było to coś innego, czytałam ze jednej czop odszedł w 32tyg a urodziła w 41tyg, nie ma reguły , muszę obserwować i się umówić na wcześniejszy termin bo teoretycznie wizytę mam dopiero za 2 tyg, na szczęście mała aktywna jak zwykle :)
To u mnie pewnie to samo co u ciebie tyle ze ja zaczynam 36 tydz jutro wg mojej apki ;) zostaje nam lezec i pachniec hyhy

Od tyg pobolewają mnie lędźwie i podbrzusze dziś zauważyłam ze odszedł mi delikatnie czop służbowy, mój ginekolog jest do poniedziałku na urlopie i co mam robić? Czekać? Chyba nie zacznę rodzic? W niedziele wchodzę dopiero w 32 tydz, zaczynam się stresować...
A jesteś pewna że to czop? Może podjedziesz do jakiegoś innego lekarza albo szpitala? A jak nie to czekaj do poniedziałku, może nic więcej się nie zacznie. Ale no nie wiem ja bym chyba nie ryzykowała w 31/32 tygodniu.

Racja. Nie wiadomo kiedy akcja się rozpocznie po odejściu czopa ... Z resztą ja się w ogóle nie znam na początkach porodu , sama będę się zastanawiać czy to już czy jeszcze. Ale pewnie gdyby odszedł czop , zgłosiła bym się do szpitala w tak wczesnym tygodniu ..
To był czop o barwie słomkowej, podobno one nie przepowiadają porodu, mój ginekolog ma 5.0 opini na prawie 400 opini i dyplom dobrego lekarza wiec ufam mu :) podszedł do tego spokojnie wiec i ja będę spokojna :)

reklama
Do góry