Uważam że to jest indywidualna decyzja i nikt nie ma prawa Cie zmuszać. Zwłaszcza położne w szpitalu gdzie większość jest po 40 lub 50 i nie karmila dzieciDziewczyny a co jeśli się nie chce karmić ? Ja spróbuje ale nie ukrywam ze nie chce
reklama
Angelika22
Fanka BB :)
Dzięki dziewczyny
Brodawki można hartowac ręcznikiem lub szczoteczka gdzieś czytałam o tym poszukaj w necie.Nie wiem nie umiem rego wytłumaczyć . Mam jakaś wewnętrzna blokadę . Mam płaskie brodawki może dlatego wmawiam sobie , ze będę miała od samego początku pod górkę.
E
Ewka34
Gość
Nie slyszalam o tym a wydluza sie sutki?Brodawki można hartowac ręcznikiem lub szczoteczka gdzieś czytałam o tym poszukaj w necie.
Brodawki będą bardziej wypukłe koleżanka tak robiła krótko przed porodem nie wiem w jaki sposób bo nie wnikalamNie slyszalam o tym a wydluza sie sutki?
E
Ewka34
Gość
Ciekawe.. bo moje serio sa plaskie zazwyczaj bralam w dwa palce i do buzki i mala sama wessala pozniejBrodawki będą bardziej wypukłe koleżanka tak robiła krótko przed porodem
Teoretycznie terroru laktacyjnego być nie powinno. Ale to wszystko jednak zależy od oddziału i ordynatora jakie metody stosuje. Musisz w takiej sytuacji stanowczo zażądać mm dla malucha. Na oddziałach jest kuchnia mleczna więc mleko wydaje mi się że mają. Oczywiście w jednym szpitalu podadzą Ci bez problemów A w innym będą utrudniać ale to już chyba kwestia twojej stanowczosci.Dziewczyny a co jeśli się nie chce karmić ? Ja spróbuje ale nie ukrywam ze nie chce
Moim skromnym i może kontrowersyjnym zdaniem skoro nie chcesz to nie i tyle. Dziecko ma być najedzone. Nie musi być zaś najedzone twoim mlekiem. Jeśli twoja niechęć wynika z obaw nie bój się w razie co jest mm A jeśli po prostu nie chcesz bo tego nie czujesz to twoja sprawa i każdy ma obowiązek to uszanować. Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Frustracja i próby wbrew własnym przekonaniom mogą Cię doprowadzić do depresji poporodowej A to dużo bardziej szkodliwe.
Ps. Słownik szaleje chciałam pisać dziecko ma być najedzone A mi podpowiada "nawiedzone " hmmm.... mam nadzieję że to nic nie znaczy
Moje brodawki w tym tyg dostały od męża ksywke "smoczki ". Ja zaś jestem mobilny hotelik z mleczarnią na zapleczu (siara się pojawiła jakis czas temu)Ciekawe.. bo moje serio sa plaskie zazwyczaj bralam w dwa palce i do buzki i mala sama wessala pozniej
Angelika22
Fanka BB :)
Wiecie czego się boje , ze będę miała pokarm i jakieś zapalenia czy coś i nikt mi nie da lekarstw na przepalenie pokarmu (czy coś takiego ) . Chce dla małego spróbować , najwyżej będę odciągala ale na sama myśl chce mi się płakać . Okropna jestem
reklama
Nie wiem nie miałam takiego problemu ale wiem że tak robiła a czy teraz to się stosuje????pojęcia nie mamCiekawe.. bo moje serio sa plaskie zazwyczaj bralam w dwa palce i do buzki i mala sama wessala pozniej