reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja zajadam obiadek, oczywiście zimna cola do tego i odpalam jakiś serial
IMG_0009.JPG

Załączniki

• IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    703,7 KB · Wyświetleń: 286
reklama
Czop może nawet 2-3 tyg przed porodem odchodzić powoli w kawałkach także możliwe, ze już maleństwo chce wyjść w 34/35 tyg
Dlatego napisałam że w 32 za szybko nawet gdyby w 34 miała urodzić a skoro można by to wstrzymać to zawsze lepiej no i na Płocka podać sterydy zawsze bezpieczniej.Czop może wylecieć 2 tyg przed terminem a może i 1 dzień przed terminem zwłaszcza że tu ciąża jeszcze wczesna

Ostatnia edycja:
Do 2 max ja bym się nie bała odejścia Czop w 35 czy dalej ale w 32 to za szybko
Było go mało ale No był i nie ma możliwości żeby było to coś innego, czytałam ze jednej czop odszedł w 32tyg a urodziła w 41tyg, nie ma reguły , muszę obserwować i się umówić na wcześniejszy termin bo teoretycznie wizytę mam dopiero za 2 tyg, na szczęście mała aktywna jak zwykle :)

Zadzwoniłam na izbę przyjęć okazuje się ze tylko Kopernika i Ujastek mogą mnie przyjąć bo mam za młoda ciąże, tam nie szło się dodzwonić, bo u nich zawsze młyn, wiec postanowiłam zadzwonić do swojego ginekologa na urlopie hehe, mam sprawdzać do niedzieli czy mi się nie nasilają skurcze i ewentualnie dzwonić w niedziele to się będziemy umawiać, stwierdził ze śmiało mogę do niego dzwonić, z tego wszystkiego aż mnie przestało wszystko bolec heh, ja się urodziłam w 34tyg wiec może to dziedziczne... najlepsze jest to ze nie pracuje, nie mam dzieci ani za dużych obowiązków, leżę i ze tak powiek kwicze i i tak złe, a byłam 2 tyg temu u ginekologa i było wszystko książkowo
Trzymaj się kochana. Byle do 34 tygodnia :** to już w miarę bezpieczny tydzień. A masz możliwość luteinę sobie załatwić ? Magnezu więcej ?

reklama
Do góry