reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jestem w domku.. szyjka 1.5 cm rozwarcie 1 cm.. zalecenia luteina pod jezyk,globulki dopochwowe i aspargin .. tak szybko ucieklam ze szpitala ze szok hyhy.. recepty nie byly gotowe,zwolnienie i wypis itd to maz je odbierze po 20,wypis w czwartek do odbioru.. zwolnienie na miejscu wypisane :p mam duzo odpoczywac i lezec i nic nie robic ;)
Jake zwolnienie ? Ty do pracy chodziłaś ?
Cieszę się , że już jesteś w domu. Ale podczas leżenia w szpitalu chyba szyjka i tak spadła w dół ? Najważniejsze , że za 4 dni kończysz 35 tydzień. Zleci szybciutko [emoji8] tylko leż do góry brzuszkiem i wstawaj tylko na siku , żeby Ci się nie włączył motorek w dupce jak ostatnio :)

reklama
Jake zwolnienie ? Ty do pracy chodziłaś ?
Cieszę się , że już jesteś w domu. Ale podczas leżenia w szpitalu chyba szyjka i tak spadła w dół ? Najważniejsze , że za 4 dni kończysz 35 tydzień. Zleci szybciutko [emoji8] tylko leż do góry brzuszkiem i wstawaj tylko na siku , żeby Ci się nie włączył motorek w dupce jak ostatnio :)
Nie, L4 mi sie konczy w czwartek ;) jasne ze leze.. mam problem z chodzeniem ;) corcia wraca do domu od babci zeby mi pomoc ;)

Mi położna wczoraj właśnie mówiła że u nas jest tak, że w szpitalu po porodzie podaje przychodnię jaką wybrałam i szpital wysyła tam kartę szczepień. Później po wyjściu ze szpitala jadę do tej przychodni, zapisuję dziecko do konkretnego lekarza i umawiam na pierwszą wizytę. I ta wizyta powinna się odbyć w ciągu 21 dni od urodzenia.
Najlepiej zapytaj w szpitalu/przychodni gdzie będziesz chciała zapisać dziecko.

Jasne, tak zrobie :) dziękuje :)

Miałam usg szyjka 2.9 więc ok kazali odstawić luteine...mała ok waży 2640g +/-260g bardziej w -bym szła może sie myle???jutro rano pobiora krew na kwasy żółciowe bo od tego zależy czy będą mnie trzymać czy nie bo one najbardziej zagrażają dziecku.Zdziwili się że w czwartek nikt nie oznaczyl poziomu kwasow bo mieliby z czym porównywać bo od wczoraj biorę leki.
Co do szacowania wagi dziecka np teraz waży 2300 a przy porodzie będzie 3500 kg to dr mówiła że to są indywidualne parametry i tego nie da się obliczyć bo 1 dziecko może przytyc np.1 kg od 32 tyg a 2np. 2 kg a są i takie co przytyja 700g więc nie ma dziewczynki co gdybac ile nasze dzidziusie będą ważyć bo ciężko to stwierdzić;)

Super wieści :)
To już spora panna :)

reklama
Do góry