reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

W ogóle dzisiaj tak dużo piszecie, że ja kilka h nadrabiałam cały dzień [emoji23]
U mnie dzisiaj była położna i analizowałyśmy plan porodu. Zastanawiam się tylko nad jednym? Czy zgadzacie się (oczywiście w sytuacji kryzysowej) na użycie próżnociągu? To jest podobno użycie takiej przyssawki do głowy dziecka. Moja położna mówi, że na to by się nie zgadzała i lepiej żeby wtedy robili cc. Ale jednak to ja muszę wypełnić ten plan.
Ja się na to nie zgodzę poród nie trwa 5 mon mają czas żeby zadecydować co zrobić od tego dawno się odeszło a nadal potrafią to praktykować masakra

reklama
Nie przyda Ci się na opuchnięte nogi w ciąży :D ? ja na razie tragedii nie mam ale po całym dniu widzę jakby trochę były opuchnięte w kostce :)
Wiesz co, ja nie mam na razie takich objawów..A akurat mojej mamie teraz się bardziej to przyda[emoji4]
W ogóle dzisiaj tak dużo piszecie, że ja kilka h nadrabiałam cały dzień [emoji23]
U mnie dzisiaj była położna i analizowałyśmy plan porodu. Zastanawiam się tylko nad jednym? Czy zgadzacie się (oczywiście w sytuacji kryzysowej) na użycie próżnociągu? To jest podobno użycie takiej przyssawki do głowy dziecka. Moja położna mówi, że na to by się nie zgadzała i lepiej żeby wtedy robili cc. Ale jednak to ja muszę wypełnić ten plan.
Ja też się nad tym zastanawiam...bo sama byłam tak wyciągana... oczywiście kiedyś to inaczej wyglądało. Teraz mam spłaszczoną trochę czaszkę.
Ten fantom jest zaje.bisty :D
Noo[emoji16] mojemu się akurat trafiło z pieluchą i było spoko[emoji16]

Ja tez.bym sie.nie zgodzila :)
Mam pytanko do kazdej z Was przychodzi położna? Wiem, że jest taka możliwość raz w tygodniu ale w sumie nie czuje jakieś wielkiej potrzeby :) Rozmawiałam z Nią i mówiła, że jakbym miała jakieś pytania albo coś by mnie martwiło to mam dzwonić i przyjedzie :)

Moj mi dzis obcinal wloski na malej :D mam w pachwinie mala kurzajke i nie chce jej zaciac aby sie nie rozwalila mi ,a gina musze jutro zapytac czy kolo malej moge zamrozic to dziadostwo przed porodem jeszcze.. i wlasnie dlatego moj mi obcinal wloski bo juz dlugie byly i przeszkadzaly w aplikowaniu luteiny ,a ja sama sobie nie poradze [emoji23] ale mialam cykora zeby mnie nie ciachnal w mala [emoji23]

Ja np smaruje pupę, piersi i brzuch balsamem do ciała najzwyklejszym z babydream i co prawda jest taki gesty i trzeba trochę rozsmarować, ale się dobrze wchłania i skóra jest po nim nawilżona :)
Ja najbardziej lubię smarować się olejkiem bio-oil. Zapobiegam rozstępom, skóra jest fajnie nawilżona. Co ważne olejek szybko się wchłania i nie zostawia tłustych plam.

Tez chyba bym sie nie zgodzila.. ten proznociag to w zastepstwie za kleszcze co?

reklama
Ja bym chyba tez nie chciała. Przyjedzie po porodzie chyba z dwa czy trzy razy to na pewno. Nie lubię obcych ludzi jakoś tak wprowadzać do mieszkania. Zwłaszcza że u nas małe miasto o wszyscy się znają z widzenia, więc ploty za plotami.

No mi kazala dzwonic jak bedziemy wracac z Malutką do domu to sie umowimy na spotkanie :)

Do góry