reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A to tez zależy od wady pewnie :) bo ja mam malutka i to tez obniża koszty szkieł, bo oprawki jakoś 200 zł

Pewnie tak mój ma coś 3 z hakiem :D A ja mam połówki :)

Ja w ogóle za całe okulary płaciłam jakoś 380 zł i jeszcze z pracy zwrócili mi chyba 300 :D ale ja kupowałam w takim optyku u nas w mieście, gdzie właścicielką jest mama takiej dalszej znajomej :)

Moja mama ma podobnie w pracy bo muszą nosić ochronne okulary a jeżeli ktoś nosi okulary korekcyjne to zakład sponsoruje wykonanie ochronnych ze szkłami jakie dana osoba potrzebuje. Dodatkowo co 2 lata mogą zrobić sobie zwykłe okulary korekcyjne również na koszt firmy.

reklama
Mnie kusi ten biustonosz bez fiszbin co @kasiak85 polecała chyba z firmy ava :D

Do sukni ślubnej kupiłam biustonosz w triumpfie i jest cudowny tylko cena przeraża bo dałam za niego 190 zł.

Pewnie tak mój ma coś 3 z hakiem :D A ja mam połówki :)

Moja mama ma podobnie w pracy bo muszą nosić ochronne okulary a jeżeli ktoś nosi okulary korekcyjne to zakład sponsoruje wykonanie ochronnych ze szkłami jakie dana osoba potrzebuje. Dodatkowo co 2 lata mogą zrobić sobie zwykłe okulary korekcyjne również na koszt firmy.
My też możemy wymieniać raz na 2 lata bodajże :)

Ja po swoich porodach nie pamiętam kiedy się mylam ale miałam ciężkie porody z tranfuzja krwi więc to inaczej niż standard.
Mały mi się wypycha okropnie. Najbardziej pod zebrami po prawej stronie...Jak ja bym chciała żeby się odwrócił jak należy...

Poza tym moje dziecię już po zabiegu. Nie znoszę szpitali. Oczywiste jest że córka jest bardziej związana ze mną, zwłaszcza że teraz jestem w domu to mam więcej czasu niż mąż. Oczywiste jest też że obecność rodzica jest wskazana przy dziecku na oddziale. A w tych placówkach gonią jak diabli gdy chcemy być przy dziecku parę godzin we dwoje. Do szpitala mam parę km, widać że jestem w ciąży i potrzebuje sama wsparcia męża A te pielęgniarki by chciały żeby rodzić był jeden i wszystko przy dziecku zrobił. Ja wszystko rozumiem ale przez zaawansowaną ciążę nasza sytuacja jest jednak inna niż standardowa.
Boziu dziewczyny, nikomu nie życzę patrzenia jak dziecko cierpi. Co prawda moja Laura jest cudna i dzielna ale moment w którym głupi jas zaczyna działać i dziecko traci świadomość to masakra jednym słowem.
Chce już lipiec. Tak by był spokój od szkoly, szpitali itd.
A co do wyprawki to ja też raczej minimalistycznie. Już wiem po corach co mi z produktów się przydaje A co nie i takie doświadczenie jest wyjątkowo cenne ;) nie mam kosza, maty, rozka, laktatora itd. Za to wiem że przewijak który niektórzy odpuszczają to dla mnie duży komfort.
Brzuch mi się spina co chwila. Nie ma jak odpocząć... w poniedziałek mam ktg. Doktorek do którego chodzę od 32tc zleca ktg co tydzień. W pierwszej ciąży zaś miałam dopiero jak trafiłam na oddział. Ale wam powiem że dla mnie to badanie to całkowity odpoczynek dla organizmu więc je lubię;)
Masz mega dzielną córkę[emoji16] teraz byleby szybko wyszła ze szpitala[emoji4]
Ja mam jutro wizyte.. [emoji173] zobaczymy jak malutka podrosla [emoji14] boje sie bo nie moge za duzo chodzic,a jutro zrobie troche km..
A powiedzcie mi ,np jestem na L4 i w miedzy czasie urodze,L4 np do konca miesiaca, a urodze w polowie powiedzmy,czy od urodzenia dziecka liczy mi sie juz macierzynskie i jak to bedzie wygladalo przy wyplacie?
Trzymam kciuki! Z tego co się orientowałam, to potem te 80%, 60% czy 100% zależy od dni w miesiącu[emoji4]
A ja dziewczyny byłam w txm odebrać przesyłkę z ubraniami które zamawialam:) i od razu wstąpiłam do rossmanna po kosmetyki dla mnie do szpitala :) za 1 grosz dostałam żel do stóp z karty rossnę:) Zobacz załącznik 867396
Ja też go dostałam wczoraj[emoji4] mamie dałam[emoji16]
Kupujecie biustonosze do karmienia z fiszbinami czy bez?
Mi ciężko dobrać biustonosz żeby nie uwierał i ładnie eksponował biust. Preferuję biustonosze z fiszbinami ale czy bez fiszbin nie będzie wygodniej karmić?
Ja bez fiszbin[emoji16]

Masz mega dzielną córkę[emoji16] teraz byleby szybko wyszła ze szpitala[emoji4]Trzymam kciuki! Z tego co się orientowałam, to potem te 80%, 60% czy 100% zależy od dni w miesiącu[emoji4]Ja też go dostałam wczoraj[emoji4] mamie dałam[emoji16]Ja bez fiszbin[emoji16]

Nie przyda Ci się na opuchnięte nogi w ciąży :D ? ja na razie tragedii nie mam ale po całym dniu widzę jakby trochę były opuchnięte w kostce :)

W ogóle dzisiaj tak dużo piszecie, że ja kilka h nadrabiałam cały dzień [emoji23]
U mnie dzisiaj była położna i analizowałyśmy plan porodu. Zastanawiam się tylko nad jednym? Czy zgadzacie się (oczywiście w sytuacji kryzysowej) na użycie próżnociągu? To jest podobno użycie takiej przyssawki do głowy dziecka. Moja położna mówi, że na to by się nie zgadzała i lepiej żeby wtedy robili cc. Ale jednak to ja muszę wypełnić ten plan.

reklama
Do góry