reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Już się ruszyła. Tak delikatnie ale już poczułam ulgę. I tak mnie głupie myśli przeszły, skąd kobieta wie , że dziecko okrecilo się pępowiną w brzuchu ? Skąd ma wiedzieć żeby szybko jechać do szpitala .. bo jak czuje tak słabe ruchy, że ledwo co się rusza to aż mi się płakać chce ze stresu ... :(
Wierze ci, bo ja ostatnio cala noc nie spalam bo tez ruchy minimalne byly ;)

Po prostu za dużo internetu :) ja przyznam że nawet nie myślałam o tym że się może pępowina obkrecic dopóki nie pisalysmy o tym na forum. Czym więcej wiesz tym bardziej sobie człowiek dobiera do głowy :) ruszyła się więc nie masz co myśleć o obkrecaniu pępowina :)

Nie czytałam o tym bo nie chciałam się nakręcać. Dobrze , że wizyta pojutrze ..

Nie czytałam o tym bo nie chciałam się nakręcać. Dobrze , że wizyta pojutrze ..
Nie ma co dodatkowo czytać bo i tak już za dużo wiesz na takie tematy .. hehehe :) na pewno jest dobrze , dzieciaki tak samo jak i my mają aktywne dni i takie leniwe . Mój nie raz dwa dni jest spokojny a potem dwa dni nadrabia :)

Ja sama panikuje także się nie dziwię , ostatnio mi troszkę przeszło ale i tak nie jest tak jakbym chciała.
Jak rozmawiałam z moją mamą która jest względnie młoda to ona o połowie rzeczy nie wie co ja mówię.. np toksoplazmoza , miękka / twarda szyjka , przodujące łożysko .. i nie wiem czy to nie były lepsze czasy człowiek się nie dołował i nie dobierał sobie do głowy bo póki to go nie dotyczyło to nawet nie do końca wiedział że takie problemy istnieją i ciążę były mniej stresujące co teraz no i w szpitalach tyle kobiet nie było [emoji39]

A to może dokupie krem z AA bo kupiłam już balsam i do mycia i są super:) i też będę smarować buźkę w razie potrzeby ale raczej będę się starać nie wystawiać do słońca.
A kremy z filtrami to jak już coś to tylko te mineralne.

Po prostu za dużo internetu :) ja przyznam że nawet nie myślałam o tym że się może pępowina obkrecic dopóki nie pisalysmy o tym na forum. Czym więcej wiesz tym bardziej sobie człowiek dobiera do głowy :) ruszyła się więc nie masz co myśleć o obkrecaniu pępowina :)
Ja tez wieloma rzeczami sie nie przejmowalam dopoki nie zaczely sie takie tematy, teraz staram sie o tym nie myslec. Na sierpniowych mamach na fb co chwile dziewczyny pytaja czy jakies objawy sa normalne i czy jechac na ip . Mi to wyglada na wzajemne nakrecanie sie.

reklama
Do góry