reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Niestety.. ale no dla zdrowia dziecka warto wszystko wytrzymać :) możesz zawsze kupić jakiś olej do wlosow, maskę do włosów i to może poprawi ich kondycję i stan. Przede wszystkim podcinać co 3 miesiące końcówki :)
U mnie jest ten problem, ze ja od skory głowy mam kręcone włosy (taka natura Haha), a tak mniej więcej 5-7cm dalej już są proste, bo keratynowe prostowanie robię już od dobrych kilku lat. Tylko nie mam zadnej zaufanej fryzjerki, której mogłabym się poradzić jak to naprawdę jest z tym zabiegiem. Takze u mnie bez prostownicy się nie obejdzie, bo wyglada to dziwnie :p

81D5154C-23D2-4B3B-9A1C-566165685C5C.png Mi tam lekarz powiedział ze tygodnie liczą się skończone czyli według niego jestem w 28tc bo nie skończyłam jeszcze 29, ale teraz to ja już nic nie wiem :D

Załączniki

• 81D5154C-23D2-4B3B-9A1C-566165685C5C.png
    81D5154C-23D2-4B3B-9A1C-566165685C5C.png
    40,1 KB · Wyświetleń: 101
Oj, to musisz mieć cesarkę, bo przy poprzednich porodach miałaś? Czy jakies inne wskazania? U mnie to wyjdzie 'w praniu', nie nastawiam się na nic. To mój pierwszy poród będzie, Wiec praktycznie nie wiem nawet czego się spodziewać :p
Tak, pierwszy poród sn zakończony cc bo młody stracił tętno, druga cc bo blizna była cienka a teraz już nie ma mowy o innej opcji niż cc.
Na zastępstwo to tak nie działa właśnie..muszę urodzić w trakcie trwania umowy, a mam ją do 31 sierpnia.. :) już mówiłam lekarzowi, że tak mam to mi powiedział, że urodzę, żebym się nie martwiła..
To nie wiedziałam Nie martw się na zapas co będzie to będzie może samo się zacznie w terminie/chwilę przed.
Ja też nie mogę się doczekać [emoji7] ciekawe jaki będzie i jak będziemy się "dogadywać" :) a od wczoraj pierwszy raz miałam rozkminki różne... czy sobie poradzimy ze wszytkim po porodzie, czy ta położna będzie długo u nas siedzieć jak przyjdzie, co jak czegoś nie będę umiała i ta położna to zobaczy (wiem, wiem, wtedy mnie właśnie tego nauczy :D), czy mój mąż będzie miał urlop od razu jak urodzę czy dopiero po jakimś czasie (to zależy kiedy dokładnie urodzę) itp itd :D
Dacie radę ze wszystkim spokojnie. To przychodzi naturalnie, instynkt sam zadziała:) ale to normalne, że się martwisz jak to będzie. Ja, pomimo że to moje 3cie dziecko też mam obawy ale bardziej o starsze dzieci, że nie będę miała dla nich tyle czasu no i boję się kolek.

reklama
To my pewnie pod koniec wykorzystamy. Bo u męża od września zaczyna się w pracy sezon i ogrom roboty. Może maj / czerwiec w następnym roku.

Ja mam termin na 21 sierpnia i mój zaplanował sobie gruszę na 2 ostatnie tyg sierpnia. Opieki na mnie nie planuje bo to 80% płatne a urlop ojcowski byśmy chcieli za rok o tej porze - tanio można pojechać na wakacje :)

Do góry