reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A mnie się spodobał taki oto bajer
Link do: Jeździk bujak na biegunach i kółkach Kinderkraft
Jasio miał owcę na biegunach, baardzo ją lubił, do dzisiaj stoi na strychu :D
Coś w ten deseń
Zobacz załącznik 856762

Osobiście podoba mi się bardziej bujaczek tinylove, już jak młody był malutki miałam go na oku, ale teraz nie mam w planach, bo zwyczajnie kupić toto razy dwa i porozstawiać łącznie z łóżeczkami, to ja nie będę miała gdzie nogi postawić, mimo, że pokój mamy wielki [emoji14]

30 dni, czy to do lekarza czy to do labu.

Podgrzewacz dostałam, nie miałam w planie zakupu, ale jak dali, to nie powiem nie :) Miałam przy Kubie i się przydał, bo syn był tylko na Bebiku, to woda zawsze była w odpowiedniej temperaturze. Jeśli któraś z mam planuje karmić tylko mm, to polecam, a jak nie, to podgrzewacz nie ma sensu. Do tego zainwestowałabym wtedy w dozownik do mleka, wstając w nocy na śpiocha nie trzeba łyżeczek liczyć [emoji14] Słoiczki podgrzewałam w rondelku :)

Co do monitora oddechu, nie wiem. Podobno przy wcześniakach się je zaleca. Będę to miała na tapecie, w zależności kiedy dzieci urodzę i co będzie w szpitalu.

Poza tym moja mama strzeliła wczoraj koncertowego focha. Dlaczego? Bo nie chciałam jej ustawić komórki? Dlaczego, bo jestem 1000km od niej i nie mam fizycznej opcji na to. Ma kurde osiemnastolatka prawie w domu, to przecież szczeniak powinien takie podstawy umieć... Ciśnienie mi podnieśli oboje na 150, nawet mój K cicho siedział jak zaczęłam jechać łaciną podwórkową... dobrze, że przyjaciółka po mnie zadzwoniła i wyciągnęła z domu, bo bym pianę zaczęła toczyć.
Jak piszesz o swojej matce to jakbym czytala o mojej ;) tez musialam jej tlumaczyc jak cos ustawic na telefonie albo komputerze mimo, ze mieszkala z moim bratem. Nie byla to latwa sprawa biorac pod uwage, ze nie zna podstaw z podstaw... ile ja nerwow przez to zjadlam

reklama
dzień dobry dziewczyny ;) ja będę miała od koleżanki odkupiony bujaczek hybrydowy :D wiem, że był temat materaców ;) ale nie pamiętam który jest najlepszy dla maluszka? :) robię listę rzeczy, które jeszcze muszę zakupić :D

Dziewczyny a ja mam takie pytanie do Was odnośnie krwi pepowinowej. Zamierzacie pobierać i przechowywać czy nie??? Co myślicie o tym wgł. ???:)

Jak piszesz o swojej matce to jakbym czytala o mojej ;) tez musialam jej tlumaczyc jak cos ustawic na telefonie albo komputerze mimo, ze mieszkala z moim bratem. Nie byla to latwa sprawa biorac pod uwage, ze nie zna podstaw z podstaw... ile ja nerwow przez to zjadlam
Wiesz, jeszcze pół biedy jak by tylko wytłumaczyć jej, ale oni z moim bratem chcieli dostępu do mojego konta google, żeby ustawić jej telefon, no ja przepraszam bardzo... Takiej wścieklizny dostałam, że zaczęłam po prostu kląć przed kompem. A miałam sytuację, że kiedyś mamie dałam hasło do mojego FB, bo ona w gierki sobie gra i żeby sobie przesyłała jakieś tam życia etc, to ta "przez pomyłkę" przeczytała moją rozmowę z bratem (tym starszym) i poczytała cośmy o niej sobie rozmawiali. Jeszcze pretensje do mnie o to miała :/ to koniec, nie ma haseł i niech się buja.
A Michał co? Osiemnastka w listopadzie, mądry wszędzie, ale nie tam gdzie trzeba i głupiego androida nie umie ustawić? Dalej mną trzepie jak o tym pomyślę.

Dziewczyny a ja mam takie pytanie do Was odnośnie krwi pepowinowej. Zamierzacie pobierać i przechowywać czy nie??? Co myślicie o tym wgł. ???:)
My nie[emoji4] jednak, jak dla mnie to jest zbyt duży koszt[emoji852]
Wiesz, jeszcze pół biedy jak by tylko wytłumaczyć jej, ale oni z moim bratem chcieli dostępu do mojego konta google, żeby ustawić jej telefon, no ja przepraszam bardzo... Takiej wścieklizny dostałam, że zaczęłam po prostu kląć przed kompem. A miałam sytuację, że kiedyś mamie dałam hasło do mojego FB, bo ona w gierki sobie gra i żeby sobie przesyłała jakieś tam życia etc, to ta "przez pomyłkę" przeczytała moją rozmowę z bratem (tym starszym) i poczytała cośmy o niej sobie rozmawiali. Jeszcze pretensje do mnie o to miała :/ to koniec, nie ma haseł i niech się buja.
A Michał co? Osiemnastka w listopadzie, mądry wszędzie, ale nie tam gdzie trzeba i głupiego androida nie umie ustawić? Dalej mną trzepie jak o tym pomyślę.
Haha nieźle[emoji16] ale to twoja mama coś tam potrafi, skoro rozmowę potrafiła odnaleźć i przeczytać[emoji16]

Co do bujaczka to mamy po córce. Kolorystyka typowo dziewczynkowa ale bez przesady. To w domu stoi to mały też się będzie bujał. Kupiliśmy go na allegro jako używkę za 50 zł. Ma jeszcze taki pałąk dopinany z trzema zawieszkami tylko muszę go poszukać. Jak dziecko rusza nóżkami to on też się wtedy rusza i zabawki się huśtają. Ma kilka pozycji od leżących po siedzące. Ale małą kładłam na niego dopiero koło miesiąca bo nie ma pozycji całkiem na płasko a taki noworodek to jak najwięcej na płasko powinien być.
20180514_090931.jpg

Monitoru oddechu nie miałam i nie kupuję. To chyba przy wcześniakach bardziej przydatne. Nie wiem nie mam doświadczenia nie wypowiadam się ☺

Załączniki

• 20180514_090931.jpg
    20180514_090931.jpg
    643,9 KB · Wyświetleń: 384
O nie, hasla bym jej na pewno nie podala. Dasz jej na chwilę tel, zeby pokazac zdjecie to przejrzy cala galerie i smsy ;)
A Twój brat pewnie umie ale duzo mniej potrzebnych rzeczy, jak moj :D

My nie[emoji4] jednak, jak dla mnie to jest zbyt duży koszt[emoji852]Haha nieźle[emoji16] ale to twoja mama coś tam potrafi, skoro rozmowę potrafiła odnaleźć i przeczytać[emoji16]
Oczywiście, że umie :D Tym bardziej, że sama ją uczyłam obsługi komputera. A tamta rozmowa była dość sporo wstecz, także tak przez przypadek to co najwyżej mogła po nosie się posmyrać :p

Co do bujaczka to mamy po córce. Kolorystyka typowo dziewczynkowa ale bez przesady. To w domu stoi to mały też się będzie bujał. Kupiliśmy go na allegro jako używkę za 50 zł. Ma jeszcze taki pałąk dopinany z trzema zawieszkami tylko muszę go poszukać. Jak dziecko rusza nóżkami to on też się wtedy rusza i zabawki się huśtają. Ma kilka pozycji od leżących po siedzące. Ale małą kładłam na niego dopiero koło miesiąca bo nie ma pozycji całkiem na płasko a taki noworodek to jak najwięcej na płasko powinien być.
Zobacz załącznik 856798
Monitoru oddechu nie miałam i nie kupuję. To chyba przy wcześniakach bardziej przydatne. Nie wiem nie mam doświadczenia nie wypowiadam się ☺
Maluszkowi jest obojętne czy leży w różowym czy niebieskim :) Mój Jasio miał różowy rożek, bo niebieskich nie było, teraz się przyda, tylko drugi dokupić muszę :)

ooo jej 19 :( ale dobrze że mój mózg ogarnął to dzisiaj...5 minut za późno, ale endokrynologa mam na środę to zdążę z wynikami ( dostałam od niego skierowanie żeby było na NFZ, a po drodze luknie i mi powie co wyszło bo to endokrynolog-ginekolog )
To dobrze, że masz taką opcję :)
Ale z jedzeniem bym się wstrzymała , jedynie wodę piłam w nocy ale też malutko. Nic się przemeczylam ale nie musialam chociaż powtarzać :)
Dziś przez godzinę ćwiczyliśmy pierwszy taniec.. 5 minut dłużej i chyba bym zeszła na zawał :D
Hehe :D i jak się tańcowalo ?:)
No pewnie :D bedzie super prezent i myślę że dłużej posłuży niż te Tiny Love, ten ma więcej opcji. Na olx przegladalam to używanego się nie opłaca bo sobie ludzie sporo liczą a na allegro za 300 zł z wysyłką i te slodkie różowe też są bo na olx były tylko niebieskie i zolte :)
No właśnie, ta Pani chciala sprzedać za 200 żółty. A różowy podoba mi się 100x bardziej :)
Kiedyś tez rozwazalam ten lezaczek bo wizyalnie wyglada slicznie. Jednak wydaje mi sie zbyt głęboki, wiec chyba wybiore jednak Tiny Love
To do spania akurat , ja bym położyła na balkonie na troszkę albo zabrała ze sobą jak bym szla do mamy , żeby w razie czego mała miała gdzie spać :) chociaż nie wiem czy mama nie będzie chciała drugiego kupić bo tez jej się spodobał :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Chyba przesadzasz, to ostatnie zdjęcie z buziakiem jest super :) na reszcie trochę mało się uśmiechaliście :*

A co do wyjazdu Twojego ukochanego, 4 tygodnie szybko miną, a pomyśl sobie w którym już będziesz tygodniu wtedy :D

Dziękuje :**
Teraz napisal , że nowa budowa jest straszna i , że chyba będą musieli zjechać 30ego do domu. Ja się bardzo cieszę :D
Ale bez wypłaty , a większość wydaliśmy na małą , na życie i nie wiem jak to teraz będzie.. a co do tygodnia to jedynie to mnie cieszy, jak go nie ma. Że tygodnie lecą , przyjeżdża a brzuszek coraz większy i coraz bliżej poród :):)

Do góry