reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja jestem niska, bo mam 158 cm, mój Bartek ma 180 cm. Wiec dzidzia chyba nie będzie jakaś ogromna.
U nas ja mam 167 a mąż 180, więc tacy średni jesteśmy, ale byliśmy dość duzi przy urodzeniu i obawiam się, że mały też może urodzić się duży. A mam sporo ciuszków na 56 ale to dlatego że je dostaliśmy.

reklama
Śpicie na plecach?
Ja jak się kładę na boku to mały zaczyna szaleć i boję się że go gdzieś gniotę :D a zaś nie wiem co z tym spaniem na plecach jedni twierdzą że nie powinno się drudzy zaś że to nie ma znaczenia..hmm
Ja nie mogę nawet na plecach, bo jak poleze chwile to mnie coś kuje pod lewym żebrem, podobnie mam tez na lewym boku. No wiec u mnie zostaje tylko prawy bok.

A ja znowu noc zarwana przez te bóle krzyża u lekarza wszystko było ok wiec hugo wie co to .Na siedząco troche mniej boli wiec siedze i gapie sie w telewizor w którym nic niema.

Ja je mam , rewelacja :)
Hah no dokładnie, nazbierało się, będzie miała księżniczka, wyczekiwana córeczka :) no dokładnie, przynajmniej do początku listopada mamy spokój :)
To zamawiam :*
Ja jestem niska, bo mam 158 cm, mój Bartek ma 180 cm. Wiec dzidzia chyba nie będzie jakaś ogromna.
Nie mów hop.
Ja też 158 cm, na początku ciąży z synem 42kg. Były nie miał nawet 180 cm.
Mały może długi nie był (55 cm) , ale ważył 3650g, więc małym dzieckiem nie był, kluseczka mała był :)
20140729246.jpg

Załączniki

• 20140729246.jpg
    20140729246.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 398
Mi też widać bardzo żyły po bokach brzuszka.
Ale i tak masz ładny[emoji5]
Jak patrzę na brzuchy koleżanek to mam wrażenie że jest malutki jak na 26tc.
Jeszcze na dodatek że mam wąską miednicę i mała nie ma za bardzo gdzie się schować... Z synem brzuszek miałam większy.

Czasami jak budzę się w nocy i chce się przekręcić to czuję takie mocne bolące ciągnięcie w brzuchu ma któraś tak?
Mnie brzuch ciągnie za każdym razem jak się przewracam z boku na bok. W piątek mam wizytę to zapytam co to kozę być :)
Uff. Dziewczyny właśnie zabrałam się za takie ogólne układanie całej wyprawki ciuszkowej dla Kornelii, bo już mam ją zamknięta i w sobotę będę wszystko prała i prasowała i mogę już układać do mebelków w pokoiku małej, bo w sumie zostało 2,5 miesiąca do porodu.
Poukładałam kategoriami czyli body z krótkim na body z krótkim, sweterki na sweterki, sukieneczki na sukieneczki itd. Nie widać tego, ale wszystkiego mam po wiele sztuk, także te ciuszki do końca roku mi starczą na małą, bo to rozmiarki 56-62 i niektóre lekko większe. Także na pierwszy miesiąc ten 56, a później wrzesień październik listopad i grudzień te 62 :)

Zobacz załącznik 854883Zobacz załącznik 854884
O matko! A ja myślałam, ze mam dużo albo przynajmniej wszystko, a nie mam prawie nic! Zapomniałam o skarpetkach!!
U nas ja mam 160, a Mąż ma 176. I moi i jego rodzice są niscy, wiec Dzidzia będzie mała, ale może być grubiutka, bo cała szóstka jest okrąglutka [emoji12]

@KatiNails jak wstanę z łóżka i znajde kalendarz to wstawię zdjęcie swojej listy :)

Mnie brzuch ciągnie za każdym razem jak się przewracam z boku na bok. W piątek mam wizytę to zapytam co to kozę być :)

O matko! A ja myślałam, ze mam dużo albo przynajmniej wszystko, a nie mam prawie nic! Zapomniałam o skarpetkach!!

U nas ja mam 160, a Mąż ma 176. I moi i jego rodzice są niscy, wiec Dzidzia będzie mała, ale może być grubiutka, bo cała szóstka jest okrąglutka [emoji12]

@KatiNails jak wstanę z łóżka i znajde kalendarz to wstawię zdjęcie swojej listy :)
Dzięki! :*

reklama
Jak patrzę na brzuchy koleżanek to mam wrażenie że jest malutki jak na 26tc.
Jeszcze na dodatek że mam wąską miednicę i mała nie ma za bardzo gdzie się schować... Z synem brzuszek miałam większy.

Mnie się wydaje że mam duży ale co mnie ktoś widzi to mówi że mam malutki brzuszek i jak mówię że sierpien termin to robią wielkie oczy więc chyba jednak nie jest taki duży :)

Moja córka urodziła się 55 cm 3650 a ja mam 164 mąż 180 no i w dodatku bardzo szybko rośnie. Teraz ma 5 lat i jest wzrostowo jak dzieciaki starsze o rok(z takimi chodzi do przedszkola j nie widać różnicy) przy niej miałam 56 i ubrałam jej 2 razy chyba wiec teraz wyciągam same 62.

Uświadomiłam sobie że sukienkę na komunię mam ale brakuje mi butów i rajstop więc muszę się wybrać tylko pogoda taka sobie j nie wiem jakie te buty kupic to może kupię dwie pary jak będzie coś sensownego:))

Do góry