reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Cześć dziewczyny ja juz po wizycie 24+5 malutka ma 32 cm i waży 789gram. Wyniki krzywej w normie naczczo 87. po godz 120 a po dwóch 95. Tylko morfologia niebardzo wyszła lekarz powiedział że mam początki anemi także mam brać żelazo 2 razy dziennie po 1 tabl. Czy któraś z was też ma początki anemi? Szyjka długa i zamknięta a malutka leży główka w dół.
Śliczna fotka [emoji7][emoji7][emoji7] mega!!!!
Taki piękny kocyk dostałam od koleżanki [emoji7] z La Millou [emoji7] minky w rzeczywistości jest miętowe :) Zobacz załącznik 854822
Kocyk przefajny[emoji4] podobno są super jakościowo[emoji4]
Zbędna nie zbędna. U nas się przydał. Inhalacje pierwsze miał jak miał 4 miesiące.
A są dzieci które nie daj Boże i w wieku kilku tygodni łapią oskrzela czy płuca i inhalator jest niezastąpiony.
Ja też jestem tego zdania, że to rzecz mega przydatna. Teraz byłam przeziębiona i sama się inhalowałam[emoji16]
Śpicie na plecach?
Ja jak się kładę na boku to mały zaczyna szaleć i boję się że go gdzieś gniotę :D a zaś nie wiem co z tym spaniem na plecach jedni twierdzą że nie powinno się drudzy zaś że to nie ma znaczenia..hmm
Śpię w każdej możliwej pozycji[emoji4] oprócz brzucha, bo nigdy nie spałam [emoji16] najbardziej lubię na prawym boku[emoji4] I oczywiście wiem, że kiedyś się mówiło że lepiej na lewym...
Tak mi wygodnie i tak śpię[emoji16]

reklama
Oj nie zgodzę się. Niedrapki są konieczne w szpitalu. Taki maluch ma paznokcie długie i ostre , jak się zadrapie, zrobi rankę to nie dość, że może zrobić sobie krzywdę bo np wsadzi palec w oko, to w szpitalu jest pełno bakterii i ja bym nie ryzykowała, że przy kąpaniu np załapie jakiegoś gronkowca albo inne dziadostwo. Wyjdzie do domu to obcinamy na spokojnie. Dawniej nie było niedrapków, ale za to dzieci były krępowane ciasno w kokon i rączkami nie machały.
Jak rodzilam 15 lat temu i 8 to położna zakładała skarpetki na rączki i tak kazała aż do wyjścia że szpitala ale jak zawsze co szpital to inaczej ;)

IMG_4533.JPG

Bardzo polecam te koszule , dostałam 2 i są świetne :)

Załączniki

• IMG_4533.JPG
    IMG_4533.JPG
    302,5 KB · Wyświetleń: 424
Śliczna fotka [emoji7][emoji7][emoji7] mega!!!! Kocyk przefajny[emoji4] podobno są super jakościowo[emoji4]Ja też jestem tego zdania, że to rzecz mega przydatna. Teraz byłam przeziębiona i sama się inhalowałam[emoji16]Śpię w każdej możliwej pozycji[emoji4] oprócz brzucha, bo nigdy nie spałam [emoji16] najbardziej lubię na prawym boku[emoji4] I oczywiście wiem, że kiedyś się mówiło że lepiej na lewym...
Tak mi wygodnie i tak śpię[emoji16]
Ja na lewym bym chciała a nie mogę bo jak tylko się przekręce to mała mnie dziobie w boku i muszę się przekręcić;) a ijsk za długo na lewym mi się uda polezec to pachwina ciągnie okropnie

reklama
Śpicie na plecach?
Ja jak się kładę na boku to mały zaczyna szaleć i boję się że go gdzieś gniotę :D a zaś nie wiem co z tym spaniem na plecach jedni twierdzą że nie powinno się drudzy zaś że to nie ma znaczenia..hmm
Ja też tak mam śpię jak mi się uda na lewym boku nie mogę bo mała mnie kopie i tyle że spania;)

Do góry