reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja przyszłam dziś, bez zadnej rejestracji wcześniej, od razu mnie wzięli. Tylko ja mam jakos innaczej nie trzy razy tylko dwa pobierane. Przed glukoza i po 2h - dawka glukozy 75g.
Teraz podobno 3 razy pobierają tak mi położna mówiła też byłam zdziwiona gdybym miała robione po 2 godz to bym miała ok wynik a tak po godz za wysoki nie stety więc powiem Ci co laboratorium to inaczej w 2 ciazach miałam po 2 godz i było ok i teraz się zastanawiam czy nie miałam cukrzycy a zapewne miałam to samo co teraz ze po godz wyższy wynik i dzieciaki po 4100g i 4600g już wiem od czego

reklama
Widzę że większość stawia na bebetto w odcieniach szarości. Śliczne są przyznaje. Ja mój wózio myślę będę mieć na pół roku i szukałam tańszej opcji. Z fotelikiem podobnie bo nie planujemy dalekich podróży A szybko pewnie przerzucimy się na inny fotelik bo ja nie lubię jak nóżki dziecka już z nosidełka wystają:)
Waga u mnie początkowa jakieś 54. Potem schudniecie do 52,5 I teraz w 28tc mam ok 58. Ciekawa jestem na ilu się zatrzymam ;)

Ja robiłam tego wirusa na początku ciazy i wyszło mi że już to przechodziłam. Czy są tu mamusie z ujemną grupa krwi? Będziecie przyjmować zastrzyk z immunoglobinumy między 28 tygodniem a chyba 30- czy jakoś Tak? Ja właśnie odebrałam wyniki krzywej:
- na czczo 89
- po 1h 154
- po 2h 119 więc wynik chyba jak najbardziej okej?
Martwi mnie natomiast mój mocz bo wyszły mi szczawiany i erytrocyty świeże i wyługowane.

Któraś z Was pytała się o zastrzyki z heparyny. Ja biorę clexane w dawce 0.08 mg z związku z poronieniem w 9 tygodniu jak i mutacja mthrf i pai1. Przez pierwsze dwa tygodnie robił mi je mąż i to jeszcze w trakcie starań o dziecko, później wyjechał w delegację na 4 dni i musiałam je zacząć robić sama. Szczerze to nawet lepiej, bo samemu mniej boli i jest to wygodniejsze.

Kupiliśmy wózek;) używany, nie widzę sensu kupować nowego bo dla mnie to strata kasy. Wózek jest 3w1 ale wrzucam zdjęcie tylko gondoli.
Czy któraś również będzie miała wózek 3w1? Kupujecie dodatkowo poduszkę do fotelika do usztywnienia niemowlaka?
Mi lekarz powiedzial ze dostane zastrzyk na konflikt dopiero po porodzie jesli sie okaze ze dziecko ma grupe rh+. A szczawiany mi kiedys wyszly w moczu, w przyszlosci moga z.tego powstac kamienie. Moj gin mi ciagle mowi, ze wyniki ok a ja ich w ogole nie widze, bo prosto do niego ida z laboratorium

Widzę że większość stawia na bebetto w odcieniach szarości. Śliczne są przyznaje. Ja mój wózio myślę będę mieć na pół roku i szukałam tańszej opcji. Z fotelikiem podobnie bo nie planujemy dalekich podróży A szybko pewnie przerzucimy się na inny fotelik bo ja nie lubię jak nóżki dziecka już z nosidełka wystają:)
Waga u mnie początkowa jakieś 54. Potem schudniecie do 52,5 I teraz w 28tc mam ok 58. Ciekawa jestem na ilu się zatrzymam ;)
Ja mam fajny wozek ,duze kola.. czarny w pomaranczowe kwiaty,podobna konstrukcje mialam u corki i bylam zadowolona :p kosztowal mnie 230zl 3w1 uzywka ;) IMAG5396_1.jpg

Załączniki

• IMAG5396_1.jpg
    IMAG5396_1.jpg
    720,2 KB · Wyświetleń: 117
@chomiczka007 wózek super[emoji16]

U mnie w mieście wchodzi w grę tylko prywatny żłobek, bo do państwowych się nie dostaniemy, gdyż obydwoje z mężem pracujemy. A że chcę wrócić po roku, więc niestety i mnie to czeka...
A dlaczego do państwowego nie???my pracujemy oboje i mieliśmy pierwszeństwo w dostaniu się do przedszkola i z tego co wiem z zlobkiem u nas jest tak samo a samotne matki też pierwszeństwo ale u nas z orzeczeniem alimentów

A dlaczego do państwowego nie???my pracujemy oboje i mieliśmy pierwszeństwo w dostaniu się do przedszkola i z tego co wiem z zlobkiem u nas jest tak samo a samotne matki też pierwszeństwo ale u nas z orzeczeniem alimentów
Bo pierwszeństwo w żłobkach u nas w mieście mają rodzice, gdzie jeden rodzić pracuje. Tam, gdzie pracuje dwójka, to od razu dzieci zasilają listę rezerwową. Niestety tak jest. Fakt, że mamy 3 żłobki prywatne, ale to kosztuje niestety. I to nas czeka[emoji852] wychodzą z założenia, że jeśli pracuje dwójka rodziców, to stać ich na prywatne

reklama
Do góry