Teraz podobno 3 razy pobierają tak mi położna mówiła też byłam zdziwiona gdybym miała robione po 2 godz to bym miała ok wynik a tak po godz za wysoki nie stety więc powiem Ci co laboratorium to inaczej w 2 ciazach miałam po 2 godz i było ok i teraz się zastanawiam czy nie miałam cukrzycy a zapewne miałam to samo co teraz ze po godz wyższy wynik i dzieciaki po 4100g i 4600g już wiem od czegoJa przyszłam dziś, bez zadnej rejestracji wcześniej, od razu mnie wzięli. Tylko ja mam jakos innaczej nie trzy razy tylko dwa pobierane. Przed glukoza i po 2h - dawka glukozy 75g.
reklama
Widzę że większość stawia na bebetto w odcieniach szarości. Śliczne są przyznaje. Ja mój wózio myślę będę mieć na pół roku i szukałam tańszej opcji. Z fotelikiem podobnie bo nie planujemy dalekich podróży A szybko pewnie przerzucimy się na inny fotelik bo ja nie lubię jak nóżki dziecka już z nosidełka wystają
Waga u mnie początkowa jakieś 54. Potem schudniecie do 52,5 I teraz w 28tc mam ok 58. Ciekawa jestem na ilu się zatrzymam
Waga u mnie początkowa jakieś 54. Potem schudniecie do 52,5 I teraz w 28tc mam ok 58. Ciekawa jestem na ilu się zatrzymam
Sindi_@
Fanka BB :)
Ja nie robiłamRobiłyście badanie na wirusa cytomegalii ?
GorzkaPomarańcza
Mi lekarz powiedzial ze dostane zastrzyk na konflikt dopiero po porodzie jesli sie okaze ze dziecko ma grupe rh+. A szczawiany mi kiedys wyszly w moczu, w przyszlosci moga z.tego powstac kamienie. Moj gin mi ciagle mowi, ze wyniki ok a ja ich w ogole nie widze, bo prosto do niego ida z laboratoriumJa robiłam tego wirusa na początku ciazy i wyszło mi że już to przechodziłam. Czy są tu mamusie z ujemną grupa krwi? Będziecie przyjmować zastrzyk z immunoglobinumy między 28 tygodniem a chyba 30- czy jakoś Tak? Ja właśnie odebrałam wyniki krzywej:
- na czczo 89
- po 1h 154
- po 2h 119 więc wynik chyba jak najbardziej okej?
Martwi mnie natomiast mój mocz bo wyszły mi szczawiany i erytrocyty świeże i wyługowane.
Któraś z Was pytała się o zastrzyki z heparyny. Ja biorę clexane w dawce 0.08 mg z związku z poronieniem w 9 tygodniu jak i mutacja mthrf i pai1. Przez pierwsze dwa tygodnie robił mi je mąż i to jeszcze w trakcie starań o dziecko, później wyjechał w delegację na 4 dni i musiałam je zacząć robić sama. Szczerze to nawet lepiej, bo samemu mniej boli i jest to wygodniejsze.
Kupiliśmy wózek używany, nie widzę sensu kupować nowego bo dla mnie to strata kasy. Wózek jest 3w1 ale wrzucam zdjęcie tylko gondoli.
Czy któraś również będzie miała wózek 3w1? Kupujecie dodatkowo poduszkę do fotelika do usztywnienia niemowlaka?
E
Ewka34
Gość
Ja mam fajny wozek ,duze kola.. czarny w pomaranczowe kwiaty,podobna konstrukcje mialam u corki i bylam zadowolona kosztowal mnie 230zl 3w1 uzywkaWidzę że większość stawia na bebetto w odcieniach szarości. Śliczne są przyznaje. Ja mój wózio myślę będę mieć na pół roku i szukałam tańszej opcji. Z fotelikiem podobnie bo nie planujemy dalekich podróży A szybko pewnie przerzucimy się na inny fotelik bo ja nie lubię jak nóżki dziecka już z nosidełka wystają
Załączniki
A dlaczego do państwowego nie???my pracujemy oboje i mieliśmy pierwszeństwo w dostaniu się do przedszkola i z tego co wiem z zlobkiem u nas jest tak samo a samotne matki też pierwszeństwo ale u nas z orzeczeniem alimentów@chomiczka007 wózek super[emoji16]
U mnie w mieście wchodzi w grę tylko prywatny żłobek, bo do państwowych się nie dostaniemy, gdyż obydwoje z mężem pracujemy. A że chcę wrócić po roku, więc niestety i mnie to czeka...
Paulana
Ja nie robiłam
Ja też nie robiłam. Nie dostałam takiego zalecenia :/ i pierwszy raz o tym teraz poczytalam. Jeszcze toksoplazmozę muszę zaliczyć a to już i tak późno.
Tak ja robiłam ale już dość dawno gdzieś na początku ciąży podobno od tego badania już odchodzaRobiłyście badanie na wirusa cytomegalii ?
Anulaa88
Bo pierwszeństwo w żłobkach u nas w mieście mają rodzice, gdzie jeden rodzić pracuje. Tam, gdzie pracuje dwójka, to od razu dzieci zasilają listę rezerwową. Niestety tak jest. Fakt, że mamy 3 żłobki prywatne, ale to kosztuje niestety. I to nas czeka[emoji852] wychodzą z założenia, że jeśli pracuje dwójka rodziców, to stać ich na prywatneA dlaczego do państwowego nie???my pracujemy oboje i mieliśmy pierwszeństwo w dostaniu się do przedszkola i z tego co wiem z zlobkiem u nas jest tak samo a samotne matki też pierwszeństwo ale u nas z orzeczeniem alimentów
reklama
madziula92
Ja też nie robiłam. Nie dostałam takiego zalecenia :/ i pierwszy raz o tym teraz poczytalam. Jeszcze toksoplazmozę muszę zaliczyć a to już i tak późno.
ja też nie miałam zleconego tego badania na toksoplazmozę miałam badanie