reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Bo pierwszeństwo w żłobkach u nas w mieście mają rodzice, gdzie jeden rodzić pracuje. Tam, gdzie pracuje dwójka, to od razu dzieci zasilają listę rezerwową. Niestety tak jest. Fakt, że mamy 3 żłobki prywatne, ale to kosztuje niestety. I to nas czeka[emoji852] wychodzą z założenia, że jeśli pracuje dwójka rodziców, to stać ich na prywatne
Kurde to bezsensu jak jedno z tylkiem siedzi w domu to po cholere im żłobek???jak oboje pracują to mają problem z opieką i od tego są takie placówki a nie od pilnowania dzieci za matki

reklama
Byłam u tego rodzinnego po paski przepisał mi więc jestem spokojniejsza spisuje dobie co i jak żeby coś tam ogarniać w temacie cukrzycy ale łatwo nie jest bo jestem lasach okropny ale czego nie robi się dla dzidziusia:) jeszcze mój 15 latek pojechał że mną do miasta po paski i sobie kebaba kupił myślałam że go pacne ale cóż on może wcinac a ja nie buuuiu

Ja mam takie głupie pytanie że szok, aż zastanawiałam się czy pytać :zawstydzona/y:
Ponieważ biorę większą ilość żelaza mam problemy ze zrobieniem dwójki (klocka inaczej) no i czasem muszę cisnąć mocniej by coś zrobić [emoji14] myślicie ze takie ciśnięcie może zaszkodzić maluchowi? :rolleyes2:
Lepiej żebyś nie parła na siłę[emoji4]

Kurde to bezsensu jak jedno z tylkiem siedzi w domu to po cholere im żłobek???jak oboje pracują to mają problem z opieką i od tego są takie placówki a nie od pilnowania dzieci za matki
No wiem...Dla mnie to jest niezrozumiałe w ogóle[emoji4] znajoma dalej jest na liście rezerwowej, a jej córka już pół roku chodzi do prywatnego.

Pytanko do dziewczyn, które idą na 3 prenatalne. Kiedy idziecie i w ktorym bedziecie wtedy tygodniu?
Ja dzisiaj dzwoniłam się umówić i idę już 17 maja, to będzie 29.0 tc i się zdziwiłam że tak wcześnie, ale w sumie się cieszę :)

Swoją drogą myślę że będziesz zadowolona. Mimo nieskretnych kół które wszyscy bardzo lubią. Funkcje pewnie podobne jak w roan marita. Miałam kiedyś cos w podobnym stylu i też mi wystarczył. Ja chyba nie jestem wymagająca co do wózków ;)
Mialam podobny 14 lat temu ;) jest wygodny ;)

Ja robiłam tego wirusa na początku ciazy i wyszło mi że już to przechodziłam. Czy są tu mamusie z ujemną grupa krwi? Będziecie przyjmować zastrzyk z immunoglobinumy między 28 tygodniem a chyba 30- czy jakoś Tak? Ja właśnie odebrałam wyniki krzywej:
- na czczo 89
- po 1h 154
- po 2h 119 więc wynik chyba jak najbardziej okej?
Martwi mnie natomiast mój mocz bo wyszły mi szczawiany i erytrocyty świeże i wyługowane.

Któraś z Was pytała się o zastrzyki z heparyny. Ja biorę clexane w dawce 0.08 mg z związku z poronieniem w 9 tygodniu jak i mutacja mthrf i pai1. Przez pierwsze dwa tygodnie robił mi je mąż i to jeszcze w trakcie starań o dziecko, później wyjechał w delegację na 4 dni i musiałam je zacząć robić sama. Szczerze to nawet lepiej, bo samemu mniej boli i jest to wygodniejsze.

Kupiliśmy wózek;) używany, nie widzę sensu kupować nowego bo dla mnie to strata kasy. Wózek jest 3w1 ale wrzucam zdjęcie tylko gondoli.
Czy któraś również będzie miała wózek 3w1? Kupujecie dodatkowo poduszkę do fotelika do usztywnienia niemowlaka?
Ja mam 3w1 z forelikiem maxi Cosi pebble i nie będę już nic do środka kupować :)
IMG_20180504_194403.jpg

Załączniki

• IMG_20180504_194403.jpg
    IMG_20180504_194403.jpg
    51,4 KB · Wyświetleń: 340
A dlaczego do państwowego nie???my pracujemy oboje i mieliśmy pierwszeństwo w dostaniu się do przedszkola i z tego co wiem z zlobkiem u nas jest tak samo a samotne matki też pierwszeństwo ale u nas z orzeczeniem alimentów
Orzeczenie alimentów albo jak jest panna. Przynajmniej tak u nas. Ja wtedy byłam panna i alimenty tez miałam [emoji23]
Także mi to było bez różnicy bo było jak udowodnić że samotna matka.
Ale to dopiero do przedszkola. Bo nie pracowałam.
A do żłobka nawet jeśli samotna to musiałabym pracować żeby mi małego przyjęli. Dlatego poszedł prywatnie

reklama
Ja waga teraz na -0.5 kg jeszcze od wagi z początku ciąży.
Na początku spadłam -4,5kg. Mięsa nie jem praktycznie do tej pory i bardzo powoli przybieram na wadze. Nie wiem jakim cudem bo dziś zaczynam 26tc...
Z synem na tym etapie miałam już kilka ładnych kg do przodu, a do końca ciąży +16kg.
Tu myślę że przez ten ostatni trymestr jeśli jakoś znacznie przytyję to max 8kg.
No ale zobaczymy. Jeść jem normalnie, oprócz miniaturowych ilości mięsa.
Ale jem mnóstwo warzyw, owoców, nabiału. Słodkim i fast foodem też nie pogardzę. Więc dziwne że nic nie przytyłam a jedynie wróciłam do wagi z początku ciąży.

Do góry