reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie waga to plus 9kg , zaczynałam od 52 a teraz mam 61 to znaczy na ostatnim badaniu tak miałam. Niestety na początku ciąży dostałam taki apetyt że przytyłam w oka mgnieniu. Teraz się opanowałam ale ruszać się nie mogę tak mnie spojenie boli.

reklama
Ja mam fajny wozek ,duze kola.. czarny w pomaranczowe kwiaty,podobna konstrukcje mialam u corki i bylam zadowolona :p kosztowal mnie 230zl 3w1 uzywka ;) Zobacz załącznik 854542

Ja mam taki: 350 zł za 3 w 1. Mi wystarczy. Leosiowi też musi;)
U nas też pierwszeństwo w żłobku czy przedszkolu mają rodzice obydwoje pracujący. Na wniosku do żłobka jest miejsce na pieczątki pracodawców. Jak ktoś nie pracuje to spada na dalsze miejsca w kolejce. No i samotne matki ale to u nas takie którym się nalezy zasiłek dla samotnych czyli ojciec nie żyje lub nn. Jak ojciec jest ale żyje gdzieś indziej lub z kimś innym, jednak figuruje w akcie urodzenia to już nie ma zasiłków czy pierwszeństwa.
i-tako-laret-grey-8-fioletowy-gleboko-spacerowy.jpg

Załączniki

• i-tako-laret-grey-8-fioletowy-gleboko-spacerowy.jpg
    i-tako-laret-grey-8-fioletowy-gleboko-spacerowy.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 350
Ja mam fajny wozek ,duze kola.. czarny w pomaranczowe kwiaty,podobna konstrukcje mialam u corki i bylam zadowolona :p kosztowal mnie 230zl 3w1 uzywka ;) Zobacz załącznik 854542
Swoją drogą myślę że będziesz zadowolona. Mimo nieskretnych kół które wszyscy bardzo lubią. Funkcje pewnie podobne jak w roan marita. Miałam kiedyś cos w podobnym stylu i też mi wystarczył. Ja chyba nie jestem wymagająca co do wózków ;)

Ja mam takie głupie pytanie że szok, aż zastanawiałam się czy pytać :zawstydzona/y:
Ponieważ biorę większą ilość żelaza mam problemy ze zrobieniem dwójki (klocka inaczej) no i czasem muszę cisnąć mocniej by coś zrobić :p myślicie ze takie ciśnięcie może zaszkodzić maluchowi? :rolleyes2:

My kupujemy tez Maxi Cosi ale Cabriofix, normalnie kosztuje zalezy od sklepu 500-600zl, wyczaiłam w jednym sklepie fajna cene 419zl :) warto szukac. Wydaje mi sie ze bardziej osobno sie oplaca kupować niz w zestawach. Ja tez sie zastanawialam nad bazą isofix, ale przeczytalam kilka artykulow i okazało sie ze to czy fotelik jest wpiety w baze czy pasami nie zmienia jego poziomu bezpieczenstwa. Wystarczy sprawic wynikow testów ADAC. Sprzedawca w jednym ze sklepow porwierdzil ze tak jest. Wygoda jest na pewno bo nie trzeba przypinac pasami itp. Ale stwierdzilam ze skoro poziom bezpieczeństwa ten sam to szkoda mi kasy. I tak ten fotelik na góra rok i kupimy nowy wtedy juz z bazą, po analizie ilosci gwiazdek itp. Na początku sceptycznie podchodzilan i koniecznie chcialam z bazą, no ale mąż mnie przekonał

Rzeczywiście nie sądzę żeby w bazie fotelik sie telepal. Z synem mielismy kilka fotelikow z isofixem i nie ma prawa die telepać. Moze jakis leszcz nie umiał zamobtowac czy cos. Jak nie mozesz meza przekonac to podjedzcie do sklepu i tam wam wepną baze i fotelik w waszym samochodzie, wtedy zobaczycie jak leży. W kazdym sklepie jest taka opcja żeby sobie przymierzyc fotelik do auta :)

My tez planujemy ten fotelik i ten model. Za 465 zł na Allegro znalazłam, a jednak wole nowy, bo to różnie bywa, a będzie się go używało rok i tez za wózek mało daliśmy, wiec można sobie pozwolić :)

Któraś z was pisała o konflikcie ja też mam rh- i dobrze że mi przypomnialyscie że to już czas na ten zastrzyk niby jest od stycznia refundacja ale mój gin jak zwykle cisza dał mi teraz skierowanie na przeciwciała ślę wizyta dopiero w 30 tyg muszę do niego zadzwonić i zapytać co z tym zastrzykiem w 28 tyg bo to moja 3 ciąża ale 2 dziecko z obecnym partnerem więc różnie bywa a po porodzie dostałam zastrzyk ale cora nie wiem jaka ma grupę nie wpisali ani do książeczki ani w wypis

Kobietki jak Wasza waga ?:) ile przytylyscie i z jakiej wagi startowalyscie ?

Ja miałam 47, teraz pewnie 58 kg. Ale jestem zadowolona. Mi poszło w brzuszek, mam taka typowa piłeczkę, w biodra i piersi. Zreszta ja od początku miałam normalny apetyt, jem w miarę porządnie, nie miałam żadnych mdłości na początku, nie wymiotowałam itd także trzymam wagę :)

reklama
Ja mam takie głupie pytanie że szok, aż zastanawiałam się czy pytać :zawstydzona/y:
Ponieważ biorę większą ilość żelaza mam problemy ze zrobieniem dwójki (klocka inaczej) no i czasem muszę cisnąć mocniej by coś zrobić :p myślicie ze takie ciśnięcie może zaszkodzić maluchowi? :rolleyes2:
Ja mam to samo mi mówił gin że można Lactulosum raz na jakiś czas wziąć ale nie brałam pomaga w 5 min cora brala

Do góry