My kupujemy tez Maxi Cosi ale Cabriofix, normalnie kosztuje zalezy od sklepu 500-600zl, wyczaiłam w jednym sklepie fajna cene 419zl
warto szukac. Wydaje mi sie ze bardziej osobno sie oplaca kupować niz w zestawach. Ja tez sie zastanawialam nad bazą isofix, ale przeczytalam kilka artykulow i okazało sie ze to czy fotelik jest wpiety w baze czy pasami nie zmienia jego poziomu bezpieczenstwa. Wystarczy sprawic wynikow testów ADAC. Sprzedawca w jednym ze sklepow porwierdzil ze tak jest. Wygoda jest na pewno bo nie trzeba przypinac pasami itp. Ale stwierdzilam ze skoro poziom bezpieczeństwa ten sam to szkoda mi kasy. I tak ten fotelik na góra rok i kupimy nowy wtedy juz z bazą, po analizie ilosci gwiazdek itp. Na początku sceptycznie podchodzilan i koniecznie chcialam z bazą, no ale mąż mnie przekonał
Rzeczywiście nie sądzę żeby w bazie fotelik sie telepal. Z synem mielismy kilka fotelikow z isofixem i nie ma prawa die telepać. Moze jakis leszcz nie umiał zamobtowac czy cos. Jak nie mozesz meza przekonac to podjedzcie do sklepu i tam wam wepną baze i fotelik w waszym samochodzie, wtedy zobaczycie jak leży. W kazdym sklepie jest taka opcja żeby sobie przymierzyc fotelik do auta