reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jutro z rana idę na glukoze.. Już się całą trzęse na myśl o tym. Ale jak większość z Was dala radę to myślę że może nie będzie tak źle. I jutro też jedziemy po wózek Riko Nano 3w1. Już się nie mogę doczekać. Kto wizytuje w najbliższym czasie?
Ja wizytę mam we wtorek 8.05 o 11.45 już nie mogę się doczekać ;)
Hejka [emoji847] wszystkie macie badanie glukozy? Ja nie mam, rozmawiałam o tym z lekarzem i powiedział ze nie mam zaleceń, ze badania w porządku i nie widzi powodów do skierowania mnie na to badanie. Co do sukienek to tez mamy komunie za tydzień ale o dziwo zmieszczę sie w sukienkę trapezowa która mam w szafie z tamtego roku :) a to cud bo jestem +8kg na plusie ale chyba wszystko w tyłek i uda poszło[emoji3]
Z tego co się orjetuje to większość z nas miała badania glukozy, niektóre są jeszcze przed ale zalecenia od gin maja. Widocznie Twój wie co robi chociaż trochę to dziwne ale zawsze możesz zrobić prywatne dla swojego spokoju :)

reklama
Nie mam bardzo czasu na forum , przez te szpitale . Byłam u synka dopiero wróciłam . Jest duża poprawa i w poniedziałek już możliwe że wyjdzie wkoncu , język praktycznie podgojony już malo co zostało tych zmian , nie boli to apetyt już powraca i pić może, humor lepszy :) po szpitalu pojechałam do Pepco oczywiscie mega kolejki ale podeszłam do kasy i zapytałam ekspedientke czy mogę bez kolejki bo w ciąży jestem, nawet nie patrzyłam się na ludzi w kolejce bo zjedli by mnie wzrokiem .. . Dobrze że mam pomoc przy synku na zmiany bo ja teraz bym nie dała sama rady non stop zajmowac się w szpitalu ..jak wróci do domu to co innego, inne warunki . Aby do poniedziałku .. :)non stop zmęczona jestem pewnie przez anemie ale leki lepsze to jakoś powoli się poprawi , jeszcze za tydzień muszę zapisać się na wizyte kontrolna u swojej gin po szkpitalu , później 25 to trzecie USG , pewnie z synkiem też na jakals kontrolę . Ten maj jakis dla mnie pechowy jest .. zawsze coś
Już niedługo będzie lepiej synek wróci do domu i wszystko się unormuje zobaczysz głową do góry. Rodzicielstwo to nie łatwa sprawa dbaj o siebie i dzieciatka i wszystko będzie dobrze ważne że już jest poprawa

@Biedroneczka10 ja miałam wesele dwa tygodnie temu i w piątek jak zmierzyłam sukienkę, w która byłam pewna, że się zmieszczę to zwątpiłam. Ale OLX mnie uratował i już po 40 minutach miałam sukienkę [emoji173]️
@Fiorna ale super [emoji5] przymiarki sukni ślubnej wspominam najfajniej z tych wczesnych przygotowań do ślubu [emoji6]
@oliwiapatrycja najważniejsze, że Synek wraca do zdrowia i że wraca mu humor. To już duuużo [emoji5] jeszcze trochę i wszystkie zmartwienia się skończą i maj się skończy. Zobacz jak kwiecień szybko minął? Trzymam za Was cały czas kciuki [emoji8]
@Karokao fajnie, że nie będziesz robiła tej glukozy :) skoro lekarz Cię oszczędził to możesz się cieszyć [emoji4] moja się zbliża wielkimi krokami [emoji52]
@Bajunia ale śliczny brzuszek! Mój już niby się wykluwa, ale ja mam wrażenie że on dalej wyglada jak sadełka [emoji12] a Twój jest taki śliczniutkie i okrąglutkie [emoji847] co do dolegliwości tez miałam w tym tygodniu jakiś kryzys. To bóle brzucha, to zawroty. Chyba musze trochę poćwiczyć, żeby wrócić do formy [emoji12]

Miłego dnia piękne Panie i udanych końców majówek [emoji8]

I mój brzuś ☺
Zobacz załącznik 853566
Suwaczek podpowiada , że skończony 25 tydzień. Wg mnie już spory jest w porównaniu z moim brzuszkiem w pierwszej ciąży na podobnym etapie. A gdzie jeszcze 3 mce. Już zaczynam się czuć jakbym połknęła arbuza ☺
Dziś ledwo dałam radę pomalować sobie paznokcie u stóp.. i już coraz mniej wygodnie leży mi się na wznak. Po dłuższej chwili zaczyna mnie boleć kręgosłup i muszę się przekręcić na bok.
Fajna piłeczka:) gdzie kupiłaś takie spodenki? Ja szukam krótkich ale wszystkie mają te panele wielkie na brzuch i wtedy dodatkowa warstwą jest w tym upale. A te masz super bo krótka gumka.

Dzień dobry dziewczyny ;) przeżyłam badanie krzywej cukrowej, nawet nie było mi nie dobrze, ale strasznie duszno. W poniedziałek odbieram wyniki i mam nadzieję,że wyjdą dobre :D wczoraj przyszła przesyłka ze smoczkami, butelką, wkładkami laktacyjnymi itp :D już coraz więcej tego mam :p w koncu muszę wziąć się za porządek z ubrankami, muszę je posortować i wybrać rozmiar od 56 do 68 :D a resztę wywiozę do teściowej bo nie mam gdzie tego trzymać :D my za tydzień idziemy na komunię i mam nadzieję , że zmieszczę się do sukienki, którą mierzyłam w tym tygodniu hihi :) @Karokao zrób sobie na własną rękę to badanie, bo większość z nas chyba go robiła :) @Bajunia ale masz super brzuszek ;) ja jeszcze nie mam takiego dużego, ale to moja 1 ciąża :D @Fiorna zazdroszczę przygotowań do tego pięknego dnia, ah kiedy to było, my w czerwcu będziemy obchodzić naszą 3 rocznicę ślubu :D

Tak w ogóle, ja wkraczam w 7 miesiąc i 3 trymestr [emoji7] ale to dumnie brzmi :)
Chciałam dzisiaj pochwalić się tym samym :)

Dziewczyny muszę kupić sukienkę na komunię macie jakieś sprawdzone sklepy dla ciężarnych?
Happymum, albo po prostu szukaj po sklepach sukienek z podwyższonym stanem, one pięknie podkreślają nogi i brzuszek, jeśli mówimy o ciężarnej :)

Dziewczyny co muszą badać poziom cukru po jakim czasie od posiłku badacie poziom po godz czy 2 godz ???
Ja badam po godzinie, bo cukier wtedy jest wyższy.

reklama
Do góry