reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jeśli bada i mowi , że wszystko dobrze to pewnie , że nie ma co sobie głowy zawracać jaki to stopień :) myślałam , że w ogóle nie bada :)

Też tak mam u swojego prowadzacego. Wszystko dobrze to umawiam się na kolejną wizytę :) ale jak już idę na polowkowe czy echo to fajnie jak opowiada i masz później na papierze co i jak :)

Ja to nawet sobie nie chce przypomnieć. Bo bałam się jak się wieczór zbliżał. Kładłam głowę na poduszkę i mnie wciągało , słyszałam brata, telewizor itp a coś mi się śniło i nie mogłam się ruszyć ani oczu otworzyć a wiedziałam , że nie śpię. To takie najlżejsze było .. reszty nie będę opowiadała

Śliczne ❤️ gdzie kupiła ?:D

Mi się macierzyńskie nie nalezy bo nie przepracowałam roku :/ ale ani szczęście w 2017r. Weszlo ustawowe Kosiniakowe. I to się należy każdej mamie która nie dostaje macierzyńskiego. 500plus też mi przepadnie ..

Mamy ten sam plan :D ja w przyszłym tygodniu kupuję cała wyprawke , prócz wózka i laktatora. Te dwa zakupy w czerwcu. A lipiec leżę i pachne :D czekam na aniołka ❤️❤️

To przepraszam :oops: już mi się myli. Musiałabym spojrzeć w tą kartkę z polowkowego co tam dokładnie było sprawdzane.
- rozmiary każdej części ciała
- serce
- kształt główki itp
-mozg
-jama brzuszna
-warga, nosek itp
-pepowine
-nerki, kręgosłup, łożysko, płyn owodniowy, fałd karku, itp
Więc dobrze, mowisz. Przepływy też :)
Ja już się mieszam z tymi badaniami , tygodniami :D
On wlasnie tez czul ze cos go dusi jakby nie mogl nawet krzyknac..

reklama
Dziękuje [emoji5] ja to w ogóle krasnoludek, bo około 160 cm wzrostu i zawsze ważyłam jakoś 45 kg także cieszę sie, bo po ciąży to i nawet fajnie by było gdybym została na 50 kg, zawsze będzie więcej ciałka do kochania i bardziej kobieco [emoji5]
AA to taka malutka jesteś a patrze , że takie włosy długie :D Oddalabym Ci z chęcią 10cm wzrostu. Na swój nie mogę już patrzeć ;(

O to z tym sie nie spotkałam. Ok wszystko wyszło?
U mnie NT nadprogramowo duże. Kariotyp jest prawidłowy ale jeszcze było wskazanie żeby wykonać echo
Ale Ty robilad sobie echo czy dziecku w brzuszku ? Bo nie wiem czy się dogadalysmy :D
Nie mam pojęcia co to NT a wolę nie czytać chyba .. u malutkiej wszystko dobrze, ale trzeba było sprawdzić czy podrosla ta druga część. Jest minimalna asymetria ale Pani doktor powiedziała , żeby się nie oabwiac bo to nie przeszkadza w normalnym życiu. Tylko 5tygodni stresu miałam jak cholera :/

@miloscwczasachpopkultury ale masz superowe spodnie no i brzuszek śliczna kuleczka:)

Pokazała bym Wam moja kule wielką ale do dzisiaj nie ogarnęłam jak dodać zdjęcie haha

IMG_20180427_162741.jpg

Proszę się pochwalić teraz brzuszkiem :)

Załączniki

• IMG_20180427_162741.jpg
    IMG_20180427_162741.jpg
    70,7 KB · Wyświetleń: 292
@karkula309 moze cie pociesze ale mamy podobna sytuacje finansowa tyle ze mi jeszcze sie dolicza L4 z zakladu pracy,pozniej macierzynskie no i na szczescie nie mamy kredytow.. czlowiek musi sie przyzwyczaic do tych innych warunkow,moj tez powiedzial ze bedzie szukal czegos dorywczo,tzn szuka ale godz pracy ma tak dziwne ze trudno cis znalesc,no i mowi ze u niego w pracy masa roboty ale po 12 nie moga robic,a ukraincy moga.. :wściekła/y: to sie nazywa wspieranie polskiego obywatela.. :crazy: boje sie co to bedzie po macierzynskim.. bede zmuszona wrocic do pracy bo nie damy rady.. a to wegiel,rachunki.. i dwoje dzieci..
Pracowałam z Ukrainkami swego czasu. Osobiście nic do nich nie mam, fajne dziewczyny (siostry) ale w pracy masakra, brały zawsze najwięcej i pracowały więcej niż my. Nie ważne że inne dziewczyny chciały też zarobić, Oksany zawsze miały pierwszeństwo w podziale obowiązków danego dnia (praca akordowa). Było to na prawdę niesprawiedliwe.

Ale tu chodzi o obwod brzuszka dziecka a nie moj;)
Tak zdanie skonstruowane, że dostałam pomroczności jasnej :p

No w sumie źle Ci mówię. Na powlokowym nie bada się łożyska i przepływów bo jest za wcześnie przecież. Mi dopiero zbadała na echu w 25 tygodniu. A tak to się robi na USG 3 trymestru. Jedynie na polowkowym się mierzy dzidziusiowi wszytko od główki po stopki z tego co pisałam wcześniej.
My też rezygnujemy raczej z prywatnego badania i zrobi mi lekarz prowadzacy. Chyba , że finansowo nam się wszystko rozpplanuje to wtedy pojedziemy. Ale za dużo wydatków na ten miesiąc jednak a jeszcze na przyszły trzeba zostawić na opłaty i życie..
Mi chciała zbadać przepływ w tętnicy macicznej, ale nie dała rady, bo jeśli chodzi o badanie dziewczynek, to wszystko wyszło super, pępowiny, łożyska, ilość wód owodniowych. A jak fajnie wyglądała ściana między owodniami, hihi, ja taka spływająca po szybie woda, wiecie, ta faluje i się wije. A tego trzeciego badania nie zrobię, bo muszę starszemu kupić okulary, a że sprzęt w przychodni gdzie chodzę jest porównywalny (oni tam badają na nim dopplery, nie dopplery, tarczyce, sryce) to jak tam coś będzie nie halo, a będę badanie miała przed 25 maja, to pójdę na to prywatne.

Mamusie nie nadążam za wami [emoji6]
Mam dzis taki śpiący dzien [emoji18] ale jeszcze chwilka i weekend majowy. Jakie macie plany?
Ja piorę ciuszki, zamierzam sie do prasowania posegregowania poukładania [emoji3]
W maju ogólnie chciałabym wyzamawiac wszystko do łóżeczka + zacząć chodzić do szkoły rodzenia [emoji3] w czerwcu zostawiam aptekę piżamki i bieliznę a lipiec mam zamiar byc na L4 i odpoczywać [emoji3] tzn cierpliwie czekać tego dnia i tej godziny [emoji28] pozdrawiam wszystkie mamusie [emoji3]
Prasowanie, lenienie się, czytanie, i ogóle lenistwo :)

reklama
U
Tylko u mnie jest to do D. W szpitalu , że nawet jak badanie wyjdzie dobrze to Cię trzymają trzy dni.. chciałabym żeby mnie zbadali i wrazie czego puścili do domu. No ale nic , jak nie przejdzie do wieczora to pójdę. Wolę przeleżeć trzy dni dla dobra małej niż później żałować , że nie poszłam.
U mnie w szpitalu tak samo nawet nie zbadają tylko odrazu na oddział biorą

Do góry