reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja dziś w nocy miałam takie skurcze krzyżowe wzięłam nospe i po dwuch godz przeszło teraz już ok,mąż karze mi leżeć wiec sie wyleguje w łóżeczku :p

reklama
Aj pochwałę się ze byłam na polowkowych i jest super dobrze! Przepływy przez łożysko też przynajmnie to co widzi usg !W tamtej ciąży już na tym etapie było coś nie tak pobrali mi jeszcze krew na markery jakieś kurczę nawet nie wiedziałam że coś takiego jest żeby spr.czy zeczywiscie łożysko jest ok. I mam jeszcze raz wizytę w tym centrum w 32 tc. Już myślałam że skoro przytulam 1kg to coś nie tak ale lek. Powiedział byle nie Chudnac.
No to fajnie ze wszystko ok a ktory to tydzień? :-)

A ja na chłopca nic nie widzę. Może dlatego , że już dziewczynskie ciuszki mam w głowie :D ale jak bym miała synka to ubierała bym w misie itp, bo nie podobają mi się np. body z muchą, a'la garniturki. Wygląda dziecko jak stare maleńkie :D

Ja jak kupowałam zawsze Natalce ubrania typu kurtka buty to zawsze bardziej podobały mi się te dla chłopców. To teraz mogę kupować ☺ ja też nie lubię jak chłopczyk taki malutki leżący ubrany jest w garniturek. Taki kilkulatek to tak. Jak będziemy chrzcić Małego to ubiorę go w milutkie ubranko żeby było ładnie ale żeby dziecko wyglądało jak dziecko a nie jak stary chłop ☺ Takiemu maluchowi to musi być wygodnie. Jeszcze się nachodzi w życiu w garniturach. Mój mąż bardzo nie lubi być tak sztywno ubrany a co dopiero dziecko.

A ja noszę z drutami, do karmienia też mam z fiszbinami. Nie umiem chodzić w innym, poza tym mam taki cyc, że bez drutów wyglądam jak bym bez stanika była. No i nie słyszałam nigdy o jakichś zaleceniach jeśli chodzi o stanik, tylko tyle, żeby cyca nie przeziębić jak się karmi.

Ja też w poprzedniej ciąży i potem przez 2 lata karmienia w stanikach z fiszbinami chodziłam. Teraz planuję tylko dokupić jakiś miękki do spania bo trzeba się zabezpieczyć wkładkami a jak przyklejałam do koszuli nocnej to mi to tak latało i odpadało w nocy.

Macie wyniki krzywej cukrowej w dzień robienia czy trzeba czekać dłużej?
Bo ja wizytę u gina mam 15 maja tj wtorek i zastanawiam się czy robić w poniedziałek czy w piątek.

Ja w ogóle nie kupuje spioszkow i kaftanikow bo wolę body praktyczniejsze a kaftaniki się podwijaja na pleckach i nie praktyczne
Ja baaardo lubię takie złożenie, kaftanik i śpioszki. Mi się nie podwija, a maleństwo się jeszcze nie przewraca to sobie nie podwinie samo :)
I tak porobiłam zakupy, że mam kaftaniki, a nie mam śpiocha.

reklama
Bóle krzyżowe. Też tak ostatnio miałam. Z synem przy porodzie też miałam bóle krzyżowe.
Fakt faktem najgorsze są bóle łonowe. Moja mama mnie rodziła 23h z bólami łonowymi i krzyżowymi... A ja zdychałam przy samych krzyżowych... Także mega jej współczuję. Z kolei moja przyjaciółka normalne skurcze, a partych miała tylko trzy skurcze. Takim to tylko zazdrościć porodu [emoji7]
Ja pierwszy poród na lajcie bóle w miarę tylko końcówka ciężka bo partych nie czułam ale 2 poród krzyżowe i gdzieś z przodu łącznie myślałam że nie dam rady tylko parte łatwiejsze bo czułam brrrr jak sobie przypomnę to już mnie boli .....

Do góry