reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A to pierwsze dziecko?
Ja jestem uparta i będę robić po swojemu. Nie chce żeby moje dziecko miało taki kontakt jak ja z rodzeństwem mamy z matką. Mieszkamy wszyscy w jednym domu (ja z moim dopiero po ślubie się wyprowadzimy). Często dostaję SMSa od siostry "matka jest w domu? którą dziś ma zmianę?" - to smutne ale prawdziwe.
Pierwsze. Ja na szczescie wyprowadzilam sie w wieku 19lat na studia ponad 300km od domu. Teraz mieszkamy 200km od siebie i jest znosnie ;) w zyciu bym juz w domu nie zamieszkala

reklama
Pierwsze. Ja na szczescie wyprowadzilam sie w wieku 19lat na studia ponad 300km od domu. Teraz mieszkamy 200km od siebie i jest znosnie ;) w zyciu bym juz w domu nie zamieszkala

Ja w ogóle nigdy w życiu nie brałabym pod uwagę mieszkać na stałe z rodzicami lub teściami. To zawsze się źle kończy. To jest dobre ale na chwilę a nie na dłużej.

A z drugiej strony też będę miała mała ciągle przy sobie , więc odciągać aż tyle nie będę co chwilę. I wtedy wystarczyl by ręczny. Ale znowu jak mała nie będzie chciała ssać z cycka tylko z butli to wtedy bym odciagac musiała i to dużo i ręcznym ciężko..
No nie mogę się zdecydować jak będzie lepiej :/
Ja tak sobie o tym myślę że chyba jednak kupię elektryczny i nie bedę w razie czego się martwić że muszę kupić elektryczny bo ręczny się nie sprawdza. No coż wszędzie jest za i przeciw.

Ja przy córce miałam od początku laktatory ręczny aventu ale po 2 miesiącach się okazało że potrzebuje elektrycznego i kupiłam używkę użyta 2 razy a dużo tańsza.
Myślę że na początek lepiej kupić ręczny może się okazać że wystarczy a kosztuje dużo mniej.
A czemu potrzebowała elektrycznego ?
I kolejna sprawa właśnie która mnie nurtuje. Kupię ręczny wydam 100okaze się słaby i będę musiała dokupić elektryczny i w końcu wydam więcej niż za sam elektryczny :D

Bardzo fajny :) ja biorę ten : Zobacz załącznik 850921
O ile mi się nie odwidzi i nie kupię ręcznego z tej firmy. [emoji14] bo jeszcze nie wiem do końca :D
Oł cena nie zła. Ja niestety tyle nie dam bo dla mnie to po prostu za dużo. Ja mam laktator od znajomej to wymienię wężyki i będzie ok. Ale któraś pisała że będzie kupować na olx. Zrobiłabym tak samo [emoji108] jeszcze żeby to chociaż było wiadomo że na [emoji817] procent się przyda . Ostatnio widziałam laktator za 700 zł [emoji33]

A czemu potrzebowała elektrycznego ?
I kolejna sprawa właśnie która mnie nurtuje. Kupię ręczny wydam 100okaze się słaby i będę musiała dokupić elektryczny i w końcu wydam więcej niż za sam elektryczny :D

Mialam problemy z laktacja i doradca powiedziała żebym odciągała pokarm między karmieniami i w nocy i ręcznym nie dawałam rady. Ręką mnie bolała jak nie wiem i już prawie się poddałam i miałam przejść na mm ale jednak kupiłam elektryczny i po kilku dniach odciągania pomogło i laktacja wróciła:)

A jak wygląda ściganie pokarmu takim ręcznym bo jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić :unsure:
Laktatory ręczne dzielimy wg budowy na:

• laktatory gruszkowe – wyposażone są w coś w rodzaju pompki. Jej rytmiczne zaciskanie i puszczanie zasysa brodawkę, z której wypływa mleko. Odciąganie pokarmu angażuje obie ręce: jedną trzeba przytrzymać przy piersi nakładkę, drugą naciskać i puszczać gruszkę.
  • laktatory tłokowe - działają na podobnej zasadzie, tyle że zamiast gruszki mają tłok. Naciskany miarowo, wytwarza podciśnienie, dzięki któremu płynie mleko. Również wymagają użycia obydwu rąk.
  • laktatory z pompką – za ich pomocą można odciągać pokarm jedną ręką, bo i nakładka na pierś, i pompka zamontowane są na butelce.
:)

Mialam problemy z laktacja i doradca powiedziała żebym odciągała pokarm między karmieniami i w nocy i ręcznym nie dawałam rady. Ręką mnie bolała jak nie wiem i już prawie się poddałam i miałam przejść na mm ale jednak kupiłam elektryczny i po kilku dniach odciągania pomogło i laktacja wróciła:)
No to może warto zainwestować w elektryczny ale nie koniecznie za 700 zł no chyba że komuś taki pasuje :p

reklama
Laktatory ręczne dzielimy wg budowy na:

• laktatory gruszkowe – wyposażone są w coś w rodzaju pompki. Jej rytmiczne zaciskanie i puszczanie zasysa brodawkę, z której wypływa mleko. Odciąganie pokarmu angażuje obie ręce: jedną trzeba przytrzymać przy piersi nakładkę, drugą naciskać i puszczać gruszkę.
  • laktatory tłokowe - działają na podobnej zasadzie, tyle że zamiast gruszki mają tłok. Naciskany miarowo, wytwarza podciśnienie, dzięki któremu płynie mleko. Również wymagają użycia obydwu rąk.
  • laktatory z pompką – za ich pomocą można odciągać pokarm jedną ręką, bo i nakładka na pierś, i pompka zamontowane są na butelce.
:)
No i jasne mam wszystko dziękuję ;)

Do góry