reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Oł cena nie zła. Ja niestety tyle nie dam bo dla mnie to po prostu za dużo. Ja mam laktator od znajomej to wymienię wężyki i będzie ok. Ale któraś pisała że będzie kupować na olx. Zrobiłabym tak samo [emoji108] jeszcze żeby to chociaż było wiadomo że na [emoji817] procent się przyda . Ostatnio widziałam laktator za 700 zł [emoji33]
Ja widziałam i za ponad 1000 ale pewnie są też droższe..
Szkoda , że laktator się przydaje w szpitalu po porodzie bo tak to bym kupiła później.

reklama
No to może warto zainwestować w elektryczny ale nie koniecznie za 700 zł no chyba że komuś taki pasuje :p
No w moim przypadku był mi potrzebny ale nie żałuję że mam 2 później używałam naprzemiennie zaleznie od sytuacji. Jak gdzieś jechaliśmy to brałam ręczny w domu używałam elektrycznego. Myślę że 700 zł to już jakiś absurd no chyba że ktoś ma na to to czemu nie.

Ja widziałam i za ponad 1000 ale pewnie są też droższe..
Szkoda , że laktator się przydaje w szpitalu po porodzie bo tak to bym kupiła później.
Hm no ale kiedyś któraś dziewczyna nie mówiła że na okres pobytu ci dają laktator do ściągania jeśli potrzebujesz ? Nie jestem pewna może coś pomieszalam

@oliwiapatrycja - trzymaj się! Trzymam kciuki aby szybko parametry Ci się poprawiły

@KatiNails - czasem takie dni się przytrafiają. Nos go góry kochana :* super że z zusem sie udało.

A co do mam... No cóż to są osoby o niebywałej zdolności trafiania w nasze czułe punkty. Szkoda że tak się dzieje.

We wtorek byłam na echo serca płodu. Wynik jest dobry więc paskudny rozdział który rozpoczął się na prenatalnych 13 tygodnia uważam za zamknięty :)

Mialam problemy z laktacja i doradca powiedziała żebym odciągała pokarm między karmieniami i w nocy i ręcznym nie dawałam rady. Ręką mnie bolała jak nie wiem i już prawie się poddałam i miałam przejść na mm ale jednak kupiłam elektryczny i po kilku dniach odciągania pomogło i laktacja wróciła:)
Kolejny plus elektrycznego :)
Dobrze , że tak pomagają na laktację. Bo inaczej kobieta by odpuscila a tak jeszcze jest szansa :)

Hm no ale kiedyś któraś dziewczyna nie mówiła że na okres pobytu ci dają laktator do ściągania jeśli potrzebujesz ? Nie jestem pewna może coś pomieszalam
Nie wiem ale w szpitalach zazwyczaj jest jeden na wszystkie i chyba lepiej mieć swój niż dostać nawału i nie dostać laktatora na czas :/ zdecyduje się na elektryczny chyba. Ale kupię dopiero w czerwcu. Teraz za dużo mi wyjdzie z wyprawka.

reklama
Jesli chodzi o laktatory to chyba postawie na ręczny. Moze wystarczy jak bede uzywac od czasu do czasu. Co jak co ale mam uprzedzenia do uzywanego laktatora [emoji14]
Ale są laktatory które są bardzo drogie można używane kupić w necie a dokupić nowe wężyki itp. wychodzi dużo taniej :) ja tym sposobem wydam 50 zł a nie 300zl :) ale to już każdego sprawa jak sobie robi. Ja mam ogólnie jakieś uprzedzenia do laktatora i mam w planach używać go jak pojawi się jakiś problem z mlekiem że go nie będzie albo będzie za dużo . Dlatego kombinuje i biorę używany z nowymi wężykami bo mam nadzieję że nie będę potrzebować

Do góry