reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja wiem , że nie zdrowe Jest w ogóle a co dopiero w ciąży gazowane i kolorowe. Ale nie pamiętam dlaczego :p
Czasem się napije z butelki lub cała szklankę Heleny np. lub coli :D
No oczywiście że ogólnie niezdrowe ;) dlatego piję bardzo mało, ale chodzi mi o to że to chyba nie ma związku z ciążą, zawsze jest niezdrowe :D

Ani zegarków ani perfum itd :D a my z mężem wszystkie zegarki jakie mamy to kupiliśmy sobie nawzajem :D

Ja raz od teściów dostałam nowy zestaw noży.. chcieli je podarować drugiej synowej ale nie przyjęła i powiedziała im że "ostrych rzeczy się nie ofiaruje". Dla mnie to mega zabobon. Tak samo jak byliśmy na święta wielkanocne u nich i przyszedł brat mojego właśnie z żoną która też jest w ciąży i miała na ręku zawiązaną czerwoną wstążkę..

Ja raz od teściów dostałam nowy zestaw noży.. chcieli je podarować drugiej synowej ale nie przyjęła i powiedziała im że "ostrych rzeczy się nie ofiaruje". Dla mnie to mega zabobon. Tak samo jak byliśmy na święta wielkanocne u nich i przyszedł brat mojego właśnie z żoną która też jest w ciąży i miała na ręku zawiązaną czerwoną wstążkę..

O wstążce słyszałam że na wózku się zawiązuje żeby ktoś dziecka nie zauroczył ale ze że w brzuchu może zauroczyć hahaha. Ja tam nie wierzę w takie rzeczy i trochę mnie to śmieszy. Zegarek dałam mężowi 10 lat temu i nie zapowiada się żeby nasze małżeństwo się skończyło:)
Myślałam że już te czasy zabobonów minęły...

O wstążce słyszałam że na wózku się zawiązuje żeby ktoś dziecka nie zauroczył ale ze że w brzuchu może zauroczyć hahaha. Ja tam nie wierzę w takie rzeczy i trochę mnie to śmieszy. Zegarek dałam mężowi 10 lat temu i nie zapowiada się żeby nasze małżeństwo się skończyło:)
Myślałam że już te czasy zabobonów minęły...

Kurdę no bez jaj z tymi zabobonami. Dla mnie również są śmieszne i nie ukrywam że troszkę z teściami pośmieszkowaliśmy o tych zabobonach. Tak samo z farbowaniem włosów....jasne lepiej mieć siwy odrost na pół głowy i tak chodzić 9 miesięcy.
Mój ode mnie dostał w prezencie dwa zegarki jeden elegancki a drugi sportowy i też póki co żyjemy razem i nie zapowiada się inaczej no chyba że dostanie ode mnie dziesiąty zegarek :-D:-D

Ja dzisiaj gotowałam mniszka z cytryną ☺Teraz się maceruje w garnku w garażu na podłodze. Jutro dodam cukru pogotuję i w buteleczki ☺ na sezon infekcji jak znalazł. Teraz dziecku podaję nalewkę z czosnku cytryny i miodu. Bo mi co chwila z katarem z przedszkola przychodziła.
Jeszcze planuje zrobić syrop z pędów sosny. Też bogactwo dla zdrowia ☺
Napisz mi proszę te przepisy na syropy z mniszka i sosny

reklama
Moja babcia taka jest i moja mama troszkę też, z tym, że mama jeszcze lubi nadinterpretować moje sny, dlatego przestałam jej cokolwiek mówić. Bo: czerwonej wstążki nie masz? jakaś zazdrosna ci dziecko zauroczy. W ciąży nie wolno na pogrzeb, nie wolno do szpitala w odwiedziny, nie patrz na brzydkie dziecko! bo twoje takie będzie. Co tam jeszcze? Nie wolno straszyć ciężarnej, bo jak się dotknie brzucha, to coś tam, coś tam... jest tego sporo. A największą panikarą jest moja ciotka, no to to już talent.

Do góry