reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jest wskazaniem do cc powyżej 4500g ale mają to gdzieś i jak poród przebiega prawidłowo to radzisz SN a później problemy z dzieckiem bo ledwo się przez kanał przecisnelo-wiem bo tak miałam żałuję że nie zapłaciliśmy za to cc
To jak nie ma przeciwwskazań do sn to trzeba rodzić ale jak nie chcesz to trzeba dać w rękę i zrobią CC tak ? I można zapłacić w trakcie jak widzisz że nie dasz rady naturalnie a mimo to kaza ?

No ceny ma dobre :) jedynie te podkłady bella poporodowe widziałam taniej na Allegro i aspirator do noska to w Rossmanie jest za 6 zł :) tak to ceny rewelacja.

Wiesz co ale ten w Rossmanie to taka zwykła gruszka. Ja z Natalką miałam taką i taki aspirator z rurką i grucha nie zdała egzaminu. Jeszcze się zastanawiam nad tym aspiratorem pod odkurzacz słyszałam że warto przyzwyczaić dziecko od początku do niego.

Też jestem praktycznie od rana do wieczora. Z przerwami :D ale ja lubię sobie tak popisać, poczytać :) do tego z tak fajnymi dziewczynami jak Wy :D i teraz ilość stron jest dla mnie odpowiednia na cały dzień , na lipcowkach czasem dochodziło do 80 w ciągu dnia. Więc tam po kilku dniach nieobecności trzeba było siedzieć z dwa dni i czytać i czytać i czytać. Tu przynajmniej piszemy o konkretnych rzeczach i nie w takich ilościach :)
Bo my jesteśmy najfajniejsze :D

Koleżanka mi opowiadała jak rodziła. Oczywiście SN ale mały też był długo w kanale. Rodziła 12 godzin. Darła się po nich że już nie może i że chce cesarkę, doszło do tego że wzywali ordynatora. Końcem końców jednak skończyło się porodem naturalnym. Mały miał stożkową główkę po urodzeniu.. Młody ma już 9 lat a ona w dalszym ciągu nie chce nic słyszeć o kolejnym dziecku a ma 32 lata teraz..
No ja 7 lat zastanawiałam się nad kolejnym bo boję się okropnie ur.4600 g może nie długo to trwało bo od 2 w nocy do 7:50 ale co się nameczylam i ja i dziecko tobrak słów mała miała problemy z napięciem mięśniowym i wylew dzieka Bogu 1 stopnia torbiele które też się dzieka Bogu wstapily co ja się naplakalam to ....a szkoda gadać taka mamy nie stery służbę zdrowia

reklama
Jeśli chodzi o pampersy to ja kupiłam narazie 2 paki z pampersa nr 1 później dokupie więcej a jak troszkę mała podrosnie to będę kupowała dade z biedronki moja Brat owa używała przy szynach i bardzo je chwali.

Do góry