reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Miałam zwykła . Wypicie nie było dla mnie problemem . Ja mam ogólnie coś takiego ze codziennie rano jeszcze wymiotuje wiec wypicie czegoś takiego jest dla mojego żołądka nie do przyjęcia ...
Kurcze, to słabo...ciekawe czy jutro dasz radę. Powodzenia. Powiedz jutro pielęgniarce, że masz taki problem może coś zaradzi, może wystarczy żebyś wypiła tylko tą glukozę co się robi po godzinie może wytrzymasz tą godzinę.

megalija, śliczne bodziaki:)

Hej :( dziewczyny pisalyscie coś wcześniej o jakiś maściach na świeże rozstępy, przypomnicje mi proszę nazwy. Dziś obudziłam się rano na siku i miałam taki wysadzony brzuch bo mam ostatnio spore wzdęcia i moja skóra już tego nie zniosła:( strasznie mi przykro, ale mam nadzieję, że czymś zlagodze ta kreche z boku brzucha. Pomożecie?
[edit] Dodam, że jak może pomóc to cena nie gra roli.

Ostatnia edycja:
Hej :( dziewczyny pisaliście coś wcześniej o jakiś maściach na świeże rozstępy, przypomnicje mi proszę nazwy. Dziś obudziłam się rano na siku i miałam taki wysadzony brzuch bo mam ostatnio spore wzdęcia i moja skóra już tego nie zniosła:( strasznie mi przykro, ale mam nadzieję, że czymś zlagodze ta kreche z boku brzucha. Pomożecie?
Ja smaruję piersi mustelą serum korygujące rozstępy. Nie zniknęły całkiem ale jest ich trochę mniej

Hej :( dziewczyny pisaliście coś wcześniej o jakiś maściach na świeże rozstępy, przypomnicje mi proszę nazwy. Dziś obudziłam się rano na siku i miałam taki wysadzony brzuch bo mam ostatnio spore wzdęcia i moja skóra już tego nie zniosła:( strasznie mi przykro, ale mam nadzieję, że czymś zlagodze ta kreche z boku brzucha. Pomożecie?
Ja używam z babydream i na razie mam spokój. Ale nie wiem, czy pomoże już na istniejący rozstęp[emoji11]

Co do wyprawki i popadania w szaleństwa, mam takie zdanie jak @Maljan :) Dostałam od siostry nianie, ale jak sama mówiła użyła jej tylko kilka razy, bo nie czuła potrzeby, że z niej korzystać. Teraz byli u nas znajomi i mówili, że pożyczą jak monitor oddechu, ale bardzo się zastanawiam czy chcemy to. Niby może zapobiegać śmierci łóżeczkowej, ale jaki stres może być u rodziców przy użytkowaniu takiego gadżetu :p
I właśnie ta moja koleżanka od tego gadżetu poopowiadała mi trochę jak się "obsługiwać" takimi Maleństwami. Pracuje teraz w jakiejś placówce z dzieciakami ze sprzężonymi niepełnosprawnościami i ma kontakt z terapeutami wczesnej interwencji i dużo ciekawych rzeczy mi powiedziała :) Muszę to wszystko spisać póki pamiętam i później jak Mikołaj się urodzi to będzie jak znalazł :D

@Luiza. co do podarków i prezentów też sadzę, że trzeba konsultować z rodzicami. Moja Przyjaciółka urodziła teraz i właśnie zapytałam ją co kupić i przynajmniej wiem, że prezent się przyda i że będą z niego zadowoleni :D

Na szczęście 24+5 wiec myśle ze nie jest za późno . Jutro wezmę siostrę może inaczej będzie mi leciał czas . Ale wiem ze łatwo nie będzie :(

Zjedz sobie dzisiaj kolację o 18 najpóźniej. Mnie gin powiedział, że jak się obawiam że mogę zwrócić to mogę rano z godzinę przed badaniem wziąć jedną tabletkę awiomarinu. Spróbuj może Cię nie zmuli. Ja zrobię krzywą w pierwszym tygodniu maja bo wizytę mam 9go.

Hej :( dziewczyny pisalyscie coś wcześniej o jakiś maściach na świeże rozstępy, przypomnicje mi proszę nazwy. Dziś obudziłam się rano na siku i miałam taki wysadzony brzuch bo mam ostatnio spore wzdęcia i moja skóra już tego nie zniosła:( strasznie mi przykro, ale mam nadzieję, że czymś zlagodze ta kreche z boku brzucha. Pomożecie?
Kochana,
ja używam z tołpy krem wzmacniający przeciw rozstępom. Jest na takie już istniejące rozstępy i zapobiega powstawaniu nowych. Polecam :)

reklama
Wiem o tym że dziecko nie poleży w nim więcej czasu, ale nie zamierzam dziecka trzymać w bujaczku cały dzień :) to jest tylko pomoc, a nie zastępstwo łóżeczka :)
Bratanek ten leżaczek uwielbiał, już był taki duży że ledwo się mieścił a lubił w nim leżeć. Teraz zdrowy 2 latek, wszystko pod kontrolą lekarza standardowo i rozwija się prawidłowo :)
Tiny love nie będę kupować skoro mam już ten, kołyski mi się wizualnie nie podobają. Będzie lato, będzie się dużo czasu spędzało na dworze w gondoli, w domu dziecko będzie spało w łóżeczku, w bujaczku czasami :) tak jak pisałam w poprzednim poście, ja nie chcę popaść w paranoje w żadną strone. Wszystko z rozsądkiem a krzywdy dziecku nie zrobimy :)
Jasne jasne :* ja tak pisze pod swoim kątem że sypialnia na górze i muszę mieć coś w czym dziecko będzie mogło swobodnie praktycznie cały dzień przespać ;)

Do góry