reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Powiem Wam szczerze, że Majeczce to tak na prawdę kupiłam ze dwie pary półśpiochów, dwie pary body. Jeśli chodzi o ciuszki. A resztę mam po Aleksie mnóstwo uniwersalnych i po siostrze te sukienki.
Pewnie coś jeszcze dokupie, bo na pewno kombinezon na jesień polarowy. Ale to takie pojedyncze rzeczy. No i te smoczki, pampersy, kosmetyki i w sumie mam wszystko. Także się udało nie wydać majątku.
Zobacz załącznik 849558Zobacz załącznik 849559Zobacz załącznik 849560Zobacz załącznik 849561Zobacz załącznik 849562Zobacz załącznik 849563Zobacz załącznik 849565Zobacz załącznik 849567
O jakie te sukienusie piękniusie :)

reklama
O kurczę, no to faktycznie. Ale to świadczy o jakości, bo dzisiaj to ja nie wiem ile tych ubranek by tyle przetrwało :)
Mama wyprane,
Spakowała i w pawlaczach tyle lat przeleżały. Ale też bardziej chodzi mi o to że 16 lat a dalej są śliczne i można dziewczynce założyć mimo że to poprzednia epoka [emoji23] mimo wszystko te dziecięce to jakos tak nawet tyle lat później mają swój urok

I dźwięk tych urządzeń wydaje się być w sumie bardziej sensowny niż taki biały szum, ale no nie wiem. Nie mam jakoś zdania w sumie jeszcze.
Biały szum puściłam sobie kiedyś na YouTube z tego misia i mnie trochę przeraża. Dlatego nie mam go na swojej liście. A myślicie , że właśnie taki szum dziecko słyszy w łonie matki ?
Nie wiem jak na powstańców . Na pewno o 23 jeszcze działa :D a jakbyś miała wielkiego gloda to na lwowska nie tak daleko ;D Ja też chciałam sobie kupić zapas rossmanowskich bo te chusteczki co podoba mi się skład są na promocji ale uświadomiłam sobie że przecież dziecko może mieć jakas alergie i co ja potem z tym zrobię :D Ja będę mieć zwykły leżaczek od sąsiadki. chyba że nie będzie wystarczał to wtedy dokupie jakiś lepszy Ja nie kupuje kokonu :)Oj wiem co to znaczy taki remont i mogę tylko współczuć :D jesteśmy na etapie kończenia środka i trzeba będzie się brać od zewnątrz .. ale jakaś masakra już chyba z 1000 razy padło z moich ust ' sprzedajmy to w cholerę kupmy mieszkanie ' :D Da rady kupić taniej. Widzisz cichosza jak tanio kupiła :) nie wiem czy dobrze pamiętam ale była mowa że do 10 miesiąca dziecko polezy czy do roku ? Jesli tak To trochę :) Ja też tak uważam [emoji108] i jeśli chodzi o wychowanie mojego dzidziusia to częściej czerpie rad u mamusi i teściowej niż z internetu . Nie chcę kokonu , lezaczka co dziecko będzie w tym przebywać kilka godzin dziennie . Bardzo boje się o plecki gdyż sama mam problem . Mam plan kupić materac za 300zl nie po to by mi potem dzidziuś leżał w lezaczku lub kokonie. Ale oczywiście nie mówię na pewno nie. Zobaczę jakie będzie dziecko i co będzie potrzebowało. Zawsze mogę kupić kilka dni czy miesiac po porodzie :) Ja np mam dom na jednym piętrze i mam przestrzeń otwarta . Wszędzie mam blisko . Więc ewentualnie sobie łóżeczko wysune do salonu i będę miała wszystko na oku :D nie kupuje baldachimów więc to nie będzie skomplikowane :)
Choć często zastanawia mnie fakt jak to było wcześniej...bo wątpię żeby kupowali lezaczki , kokony nianie i dużo innych wynalazków które pewnie ułatwiają życie.. pamiętam nawet jak u kuzynki nie raz pilysmy kawę a mała spała w sypialni w łóżeczku. Nikt nie miał jej na oku cały czas.. pewnie spało sobie dziecko w łóżeczku i tyle a teraz współczesne mamusie chcemy mieć wszystko na oku. Czasem sama siebie dyscyplinuje jak myślę co kupić by lepiej zatroszczyć się o maluszka :D
Ja trochę od mamy ale jednak trochę nowocześnie też. Bo dużo się zmienia.
No według mnie to mamy wcześniej wychowywały bez zbędnych rzeczy bo takich rzeczy nie było. Myślę , że gdyby było jak teraz jakieś cudenka to by kupowały jak my :D ale tak się mówi, wcześniej nie było i się żyło ale skoro teraz można sobie czymś ułatwić , czymś co nie zagraża zdrowiu dziecka to czemu nie skorzystać :)
Materac kupuję za 200 też nie chce byle jakiego. A może zamiast kokonu itp kupić dobrą mate i położyć na podłodze dziecko ? Plecki na twardym, dziecko pod ręką :)
Spałam tylko 8h a tam 10 stron postów [emoji33] przynajmniej mam jakieś zajęcie na bezsenny czas :)

Dziewczyny czy zdarzają się którejś z was bóle jak na miesiączkę ?
Ja od dwóch dni czuje na dole brzucha takie coś ale to jest bardzo delikatne . To nie nawet ból tylko delikatne odczucie .
W środę miałam wizytę było wszystko dobrze i nawet lekarz uczulal mnie że teraz może brzuszek boleć bo mały rośnie . No i co prawda właśnie od kilku dni kopie coraz mocniej i się zastanawiam czy to nie przez to
Dobrze, że napisałaś o swoich bólach bo już nie chciałam was męczyć pytaniami i nie chciałam panikować. Ale też mam bóle jak na miesiączkę. Od wczoraj, od kad miałam te skurcze w nocy i cały dzień to doszły bóle jak menstruacyjne. Boje się trochę czy to normalne.. a wizyta za dwa tygodnie dopiero :/
Drugi koniec Rzeszowa jest Lwowska to nie wiem czy tak niedaleko [emoji23][emoji23]

My zaczynamy od zewnętrz. Jak na zewnątrz będzie wszystko zrobione - u nas idzie dach, elewacja, okna, drzwi to dopiero wtedy środek.
Mój wujek jak się wyprowadzał zdewastował wszystko. Nawet rury powycinał. Masakra jednym słowem. Ale jest tam potencjał który szkoda zmarnować.
Dach będzie zupełnie inny bo z oknami jeszcze.Zobacz załącznik 849521
Ładny domek :):)
Kolor tego ciuszka jest w rzeczywistości bardzo, bardzo wyrazisty, tak zwany żarówiasty, żeby nie powiedzieć dosadniej. Na pewno nie będę mieć zagwostki pod tytułem "gdzie położyłam dziecko?!" Nie jest to jakieś cudo, bo jak pisałam jestem początkująca ale daje dużo radochy jak można samemu coś zrobić dla malucha :)
Jakie cudo ❤️ jak ze sklepu :o tak idealnie zrobione :o śliczne :)

Biały szum puściłam sobie kiedyś na YouTube z tego misia u mnie trochę przeraża. Dlatego nie mam go na swojej liście. A myślicie , że właśnie taki szum dziecko słyszy w łonie matki ?
Sądzę, że dziecko w łonie mamy słyszy bicie jej serca, pracę jelit i całego układu pokarmowego (bulgotanie, przelewanie się i takie tam). :)

Taki miałam dziś piękny plan zrobić mega szybki obiad bez wycierania bułki tartej która przy panierowaniu wysypała się na podłogę, mąki która unosiła się w powietrzu...no no i no i nie wyszło. Miała być szybka pomidorówka z makaronem a tu w domu nie ma śmietany i albo trzeba zmienić plan albo iść do sklepu :D

Kolor tego ciuszka jest w rzeczywistości bardzo, bardzo wyrazisty, tak zwany żarówiasty, żeby nie powiedzieć dosadniej. Na pewno nie będę mieć zagwostki pod tytułem "gdzie położyłam dziecko?!" Nie jest to jakieś cudo, bo jak pisałam jestem początkująca ale daje dużo radochy jak można samemu coś zrobić dla malucha :)
Super :) masz talent ;)

reklama
Do góry