reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Warto czasem w wolnej chwili poczytać komentarze pod postami na stronie na fb szumisie, szumiace misie. Ja właśnie dlatego się waham, bo są zwolennicy podający sensowne argumenty, i przeciwnicy też podający sensowne argumenty. Trochę przeraża mnie fakt, że jest to dość nowy wynalazek chyba i pokolenie dzieci szumisia jest jeszcze dość młode i nie wiadomo jak to będzie rzutowalo na późniejszy rozwój czy dalsze życie. Dlatego ja razie czytam, myślę, rozważam...
A ja uważam , że skoro nie wiadomo czy to jest coś "dobrego" dla dziecka to lepiej nie kupować. Dzieci wychowywały się bez takich wynalazków i żyją :) chyba , że nie było by żadnych negatywnych opinii i przeciwskazan to wtedy można by kupić bez obaw :)

reklama
O niania też fajny pomysł. Choć u mnie pierwsze maleństwo, więc wiadomo, będę ją wszędzie ze sobą ciągnąć by się te 14 miesięcy nią nacieszyć (potem wracam do pracy) i nie przegapić niczego nowego co zrobi hah [emoji1] przy drugim i kolejnych pewnie się zdecyduje na nianie elektryczna i będę już bardziej racjonalnie podchodzić i nie śledzić z fascynacja każdego osiągnięcia pokroju podkurczyla rączkę lub zrobiła fajna minę :D A szumisia kupujecie? Ja się cały czas zastanawiam nad tym gadżetem...
Ale niania jest też po to jak np mała uśnie Ci w łóżeczku a ty będziesz chciała iść zrobić obiad albo skorzystać z toalety [emoji23]
Ja mam szumisia, dostałam z pracy na odchodne. Bardzo się cieszę, bo sama z siebie też bym chciała mieć. To na pewno nie jest obowiązkowy gadżet ale fajny bajer :)

My mamy już tiny love, na kosz mojżesza miejsca nie znajdę, a kokon mam zamiar uszyć za jakiś czas.
Obiecałam sobie, że uszyje dla siebie jakiś ciążowy ciuszek ale jakoś tak łatwiej dla dzieciaka :p jestem początkująca więc w razie niepowodzenia mniej materiały zmarnuje szyjąc body w rozmiarze 62 niż cokolwiek dla siebie na ciążowe 36 ;) Podążając za tym rozumowaniem powstało dziś właśnie body dla dzieciaka. No ale jednak mam plan faktycznie się zmobilizować i uszyć prosta koszulkę i spódnicę z panelem ciążowym.
Dobrej nocy dziewczyny i powiedzenia jutro na badaniach i wizytach!

A ja uważam , że skoro nie wiadomo czy to jest coś "dobrego" dla dziecka to lepiej nie kupować. Dzieci wychowywały się bez takich wynalazków i żyją :) chyba , że nie było by żadnych negatywnych opinii i przeciwskazan to wtedy można by kupić bez obaw :)
Dzieci wychowywały się bez mnóstwa bajerów które są teraz :)

My mamy już tiny love, na kosz mojżesza miejsca nie znajdę, a kokon mam zamiar uszyć za jakiś czas.
Obiecałam sobie, że uszyje dla siebie jakiś ciążowy ciuszek ale jakoś tak łatwiej dla dzieciaka :p jestem początkująca więc w razie niepowodzenia mniej materiały zmarnuje szyjąc body w rozmiarze 62 niż cokolwiek dla siebie na ciążowe 36 ;) Podążając za tym rozumowaniem powstało dziś właśnie body dla dzieciaka. No ale jednak mam plan faktycznie się zmobilizować i uszyć prosta koszulkę i spódnicę z panelem ciążowym.
Dobrej nocy dziewczyny i powiedzenia jutro na badaniach i wizytach!
Pokaż body :)
Fajnie , że sobie tak szyjesz. Ja nie miałabym cierpliwości. :D
Trzymam kciuki za spódniczkę i koszulkę :):) a kocyki też szyjesz ? :) Coś z Minky ?
Dobranoc ;-*

reklama
Do góry