reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

ale smaki robicie dziewczyny mniam, mniam :D ja dziś na obiad będę jadła pierogi z jagodami ;P a teraz zabieram się za ciasto, bo jutro mój dzidziuś ma 80-te urodziny i będzie imprezka :D zdeklarowałam, że upiekę ciasto, więc nie mam wyboru :p

reklama
Ja już w domu. Wszystko było ok, przezyłam nieźle tą glukozę, ale jak wracałam do domu to prawie zemdlałam, zataczałam się jak pijak. Ledwo doszłam do domu, ale już na szczęście siedzę w wyrku :) I dementuje pogłoski jakoby glukoza odbierała chęć na słodkie, właśnie zjadłam całą michę lodów jagodowych i zjadłabym jeszcze ale już nie ma :( ;)

Obiadki, obiadki.... ja zaraz lecam na zakupy jakieś takieś drobne. Ale mam od babci taki kawałek szynki, który po rozmrożeniu do niczego innego jak bigosu się nie nadaje, to zrobię facetom zapiekankę z makaronem albo ziemniaczkami, a sobie pyknę kaszę pęczak, bulgur z soczewicą zieloną a do tego może jakiegoś ogóra kiszonego, mniammm....

Czy Wasze dzieciaki też ostatnio się mocno uaktywniły?
Zaczynam jutro 24 tydzień i od około tygodnia ruchy są wzmożone, pod wieczór codzienne szaleństwa, a od kilku dni gdy budzę się rano to dzieciak już nie śpi i pierwsze co czuję w swoim ciele to postukiwanie w brzuchu ;)
Moje właśnie szaleją, średnio raz na godzinę czuję jak się w brzuchu kotłują, Jeszcze w nocy nie budzą, ale w dzień to mogę twierdząco Ci odpowiedzieć :)

Robię powoli sobie koszyk w aptece z zamówieniem rzeczy na poród i dla bąbelka. Mam taką aptekę co są te oilatum do kapania tanie i ogólnie jakieś podkłady poporodowe i dużo rzeczy dla dziecka .
I wczoraj właśnie podjęłam decyzję odnośnie termometra. Chciałam używać zwykłego do pupy bo najdokładniejszy ale mąż mnie przekonał żeby wziąć na podczerwień w końcu tamten do dupki można zawsze dokupić .. zamówiłam i wybór padł na sanity. Dojdzie mi pewnie koło wtorku ciekawa jestem czy nie wtopiłam kasy. Sugerowaliśmy się opiniami, oby się sprawdziły :)
Screenshot_2018-04-20-12-14-25-978_com.android.chrome.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-04-20-12-14-25-978_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2018-04-20-12-14-25-978_com.android.chrome.jpg
    40,1 KB · Wyświetleń: 405
Zaczynam jutro 24 tydzień i od około tygodnia ruchy są wzmożone, pod wieczór codzienne szaleństwa, a od kilku dni gdy budzę się rano to dzieciak już nie śpi i pierwsze co czuję w swoim ciele to postukiwanie w brzuchu ;)
Ja 23tc i mała już dłuższa chwilę aktywna. Spokojniejsza była jak byłam na nospie :/
Odstawilam i znów szaleństwa. W nocy się budzę szaleję, rano to samo, w ciągu dnia bardzo często ja czuję (oczywiście z etapami spokoju czyli pewnie śpi :)) i wieczór znów :)

Moje właśnie szaleją, średnio raz na godzinę czuję jak się w brzuchu kotłują, Jeszcze w nocy nie budzą, ale w dzień to mogę twierdząco Ci odpowiedzieć :)
U Ciebie to pewnie szaleństwo się odbywa jak one we dwie się tam kitłaszą. Jedna drugą szturchnie i się mała bijatyka zaczyna :-D

Ja tak mam od kilku dni :D mały jak wcześniej odzywał się tylko po posiłku to teraz normalnie w ciągu dnia mi tam jakieś kopniaczki podeśle :-D

reklama
U mnie tez szaleństwo na całego :D Do prenatalnych nie czułam ruchów albo były tak delikatne, że nie przyjmowałam do świadomości, że to już to ;) Teraz czuję cały dzień, zwłaszcza wieczorem jak leżę i rano koło 6 się budzę od kilku dni :) Już na prenatalnych lekarz mówił, że ruchliwy mały łobuz :D

Do góry