reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U Ciebie to pewnie szaleństwo się odbywa jak one we dwie się tam kitłaszą. Jedna drugą szturchnie i się mała bijatyka zaczyna :-D
Dokładnie, parę dni temu tak miałam. Jak jedno zaczęło, to potem zaraz drugie i jak miałam 15-20 minut ciszy, to się zaczynało z drugiej strony :D
Pocieszam się, że jeszcze mnie nie boli, ale za kilka tygodni :)

Oki, dziewczyny, miłego popołudnia Wam życzę :)

reklama
Czy Wasze dzieciaki też ostatnio się mocno uaktywniły?
Zaczynam jutro 24 tydzień i od około tygodnia ruchy są wzmożone, pod wieczór codzienne szaleństwa, a od kilku dni gdy budzę się rano to dzieciak już nie śpi i pierwsze co czuję w swoim ciele to postukiwanie w brzuchu ;)
Moja też non stop w ruchu ,jak się przebudzam po 6 rano na siku to już buszuje w brzuchu i tak cały dzień , czy takie dzieciaczki śpią .. pewnie bardzo mało :D moj maz sie boi że jak się urodzi to nadal jej tak zostanie że będzie cały czas pobudzona i gorszy łobuz jak synek:p a ja dzisiaj mam 25.4 tydzień :)

Ja taki kupuję w komplecie z bebetto.
Tylko wózek bez niego kosztuje 1250 a z nim 1450 więc taniej wychodzi jak się kupuje z wózkiem niż osobno dlatego szkoda , że nie patrzyłaś za wózkiem 3w1. Ale jeśli chodzi o samo nosidełko to jest chwalone :)

Oj mi tam nie szkoda, bo ja mam wózek w idealnym stanie 2 gondole, spacerówka, mega dużo fajne koła i to za 350 zł :) nowy fotelik jest za 400-500 zl, a jak mi się uda to używany znajdę za polowe, wiec bez porównania. Ale ja akurat trafiłam okazje w moim mieście i wózek można było obejrzeć itd, wiec trafiło się idealnie.

Ja miałam mazdę 2 przez 4lata i nic w niej nie robiliśmy tylko klocki, ojej i rozrząd na początku. Daliśmy za nią też. 8000zl, pojeździłam 4 lata i sprzedaliśmy też za 8000zl ja byłam mega zadowolona, zmieniłam auto ba większe z myślą o kolejnym dziecku.

Co do fotelika n
Maxi cosi, ja miałam przy chłopakach i sprawdził się w 100%. Teraz też chcę maxi cosi tule, że z bazą isofix

No i super :) pocieszyłas mnie. My akurat dbamy bardzo o auto, Bartel często sprząta, myje itd i jak ledwo coś się usłyszy, ze coś nie gra z autem to od razu mechanik i robione jest, wiec myśle, że nam tez posłuży 4 lata :)

u mnie tak samo, martwiłam się że nie czuję ruchów, a pierwszy raz poczułam w poniedziałek wielkanocny ;) teraz już coraz częściej czuję jak maluszek się rusza :D najbardziej lubi koło lewego żebra :D jak się przebudzę rano jak mąż wstaje to maluszek też się rusza i nie mogę usnąć ;)
Ja też jakoś w poniedziałek wielkanocny zaczęłam czuć intensywnie i byłam już pewna, że to dziecko.

Czy Wasze dzieciaki też ostatnio się mocno uaktywniły?
Zaczynam jutro 24 tydzień i od około tygodnia ruchy są wzmożone, pod wieczór codzienne szaleństwa, a od kilku dni gdy budzę się rano to dzieciak już nie śpi i pierwsze co czuję w swoim ciele to postukiwanie w brzuchu ;)

U mnie to różnie bywa, ja przez to łożysko z przodu to czuje czasami ruchy, ale są one takie przytłumione i czasami nawet nie ogarniam, że to właśnie dzidzia harcuje [emoji5]

reklama
Do góry