reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kup porządnie nawilżających balsam. :)
Kupię , ale oilatum / oilan są dość nawilżające i tłuste. Ale na wszelki wypadek kupię żeby posmarować ciałko :) z tej samej firmy :)
Nie musi być na początek jesieni Bóg wie jak gruby. Tym bardziej że zaczniesz dziecku zakładasz grubsze ubrania np polarowy kombinezon.
Ale ja też nie jestem zwolenniczką przegrzewania dzieci :)
Ja też i myślę czy taki na grubość : wiosna-jesien czy jesień-zima :)

Ja gina mam 15 maja więc pewnie kilka dni przed będę robić krzywą i planuje zrobić sobie 2-3 dniowy odwyk od soków, płatków śniadaniowych i wszelkich słodkości :) Mi pierwsze badanie glukozy na czczo wyszło 90 i wtedy nie zważałam na to czy dzień przed badaniem jadłam coś dobrego :)

Mam zapisane w liście wyprawkowej :)
Ale dobrze przypomnieć dziewczynom, bo ciężko ustać na toaleta a wykładać papierem deskę też nie bardzo , choć w ostateczności tak by sobie trzeba było radzić :)
W rossmanie sa te nakładki tanio za 10 sztuk 3.99

Załączniki

• Screenshot_20180419-095151.png
    Screenshot_20180419-095151.png
    91,9 KB · Wyświetleń: 65
Nie używałam nigdy pudru, lepiej jakiś delikatny krem pielęgnacyjny. Kiedyś był w rossmannie mixa baby do przewijania, ale już go nie ma, a szkoda, bo rewelacyjny był. Ja pewnie będę miała krem nivea albo hipp.

Ja te podkłady to raczej dla dziecka używam, nakładam na materac szpitalny/w przychodni. A po porodzie pierwsze kilka godzin na ligninie, z gołym tyłkiem, a później to już tylko największe podpaski jakie są w sklepie. I w normalnych, bawełnianych majtach :)

Bogi! Jak mnie mam umęczyła tym serialem, kiedy byłam u nich na święta grudniowe. Normalnie masakrejszon. Nie dość, że na tych jej serialowych kanałach maratony leciały, to kuźwa po nocach, a ja półprzytomna cały dzień, bo na początku ciąży strasznie spać mi się chciało. To dałam jej książki Dżordża Martina do czytania i się w nie wkręciła. Ja osobiście nie lubię serialu, a książek nie cierpię (taki typ serii, którą się albo kocha, albo nienawidzi).

Mój Kuba to czerwcowe dziecko, jeszcze wtedy pamiętam lato było upalne. Do wózka miałam dla niego kocyk, albo teterkę, a w domu spał pod cieniutką kołderką. Na jesień miałam już normalną kołderkę. Teraz mam dwie takie normalne, ale jak będzie gorąco to dzieci pójdą pod kocyki, nie mam jeszcze wizji na to.

Jak rodziłam, to mi przy każdym porodzie dawali grube warstwy ligniny. I przy obojgu synach po kilku godzinach nakładałam zwykłe podpaski. Ja tym razem mogę mieć CC, także nie wiem jak się przygotować, ale to jeszcze nie wiem na 100%.

Ja mam dzisiaj wizytę u gienia, pomyślę o tym fotelu, na który trzeba się wdrapać, to już mam gorączkę :D Miłego dnia dziewczyny
Powodzenia na wizycie :):)
Dziewczyny jade do gina ;)
Trzymam kciuki :):)

Ja też chcę ten płyn ;) nie wiem czy czytałaś opinie ale nie wszystkim bobasom wystarcza ten płyn. Czasem skórka jest sucha i tak trzeba nawilżyć . Ale to wiadomo można już potem ocenić :) ja kupię wcześniej jakaś oliwkę albo balsam w razie czego ;)Dla mnie to jest must have juz teraz w torebce :D w razie nagłej wizyty w szpitalu są niezastąpioneNa szopena ? Bo właśnie tak czytam to bum na te podkłady i się zastanawiam czy są mi potrzebne bo jak krwawiłam tydzień to mi dawali jakieś podkłady żeby wsadzić w majtki to myślę że na porodówce pewnie też 104 mierzone z glukometra? Ja jak byłam na krzywej to pierwsze mierzenie glukometrem wyszło 89 . A potem jak przyszły wyniki z krwi to 74 . Drobna różnica :/ mam nadzieję że u ciebie to też jest jakiś błąd :)
Tak wogole na Szopena dla dzidzia trzeba Ci tylko chusteczki i krem do pupy. Mleko dają (teraz w strzykawkach, kiedyś dawali w małych jednorazowych butelkach) , pampersy dostajesz.
Dla siebie kubek i sztućce. Piżamy, pantofle, klapki pod prysznic, żel pod prysznic, żel do higieny intymnej, szczotka, szczoteczka , pasta - czyli wszystko to co artykuły higieniczne. Majtki poporodowe. Podkłady dostajesz. Jak sobie o czymś przypomnę to Ci jeszcze napiszę [emoji23]

Ja gina mam 15 maja więc pewnie kilka dni przed będę robić krzywą i planuje zrobić sobie 2-3 dniowy odwyk od soków, płatków śniadaniowych i wszelkich słodkości :) Mi pierwsze badanie glukozy na czczo wyszło 90 i wtedy nie zważałam na to czy dzień przed badaniem jadłam coś dobrego :)
Kochana a lekarz kazał ci robić taki odwyk ? Bo kiedyś był poruszany taki temat tutaj i raczej było pisane że właśnie nie można robić sobie żadnych odwykow od słodkich rzeczy bo wtedy wynik jest zafałszowany. Chodzi o to że normalnie jak jesz słodycze to cukier masz inny niż wtedy jak to odstawisz na 3 dni. A przecież chodzi o to żeby uzyskać wynik taki jak masz na codzien :) jedynie z tego co pamiętam to dzień wcześniej należy szybko zjeść kolację żeby ileś godzin przed badaniem nie jeść ale to ma być zwykła kolacja :) ale doczytaj sobie albo dopytaj w razie czego jakbym się myliła :)

Kochana a lekarz kazał ci robić taki odwyk ? Bo kiedyś był poruszany taki temat tutaj i raczej było pisane że właśnie nie można robić sobie żadnych odwykow od słodkich rzeczy bo wtedy wynik jest zafałszowany. Chodzi o to że normalnie jak jesz słodycze to cukier masz inny niż wtedy jak to odstawisz na 3 dni. A przecież chodzi o to żeby uzyskać wynik taki jak masz na codzien :) jedynie z tego co pamiętam to dzień wcześniej należy szybko zjeść kolację żeby ileś godzin przed badaniem nie jeść ale to ma być zwykła kolacja :) ale doczytaj sobie albo dopytaj w razie czego jakbym się myliła :)

Wczoraj mi lekarz powiedział że dzień wcześniej nie obżerać się słodyczami ani owocami bo to powoduje niestety ze wyniki wychodzą źle. Cukier prosty nie zdąży się strawić i wtedy zostaje powtórka badania. Ja idę jutro więc dzisiaj daruje sobie słodycze.

Ja biorę euthyrox i zawsze zażywam go po badaniu krwi. Na badanie i tak trzeba być na czczo więc zawsze można zabrać ze sobą i popić zaraz po pobraniu ;)
No tak tylko że glukoza na czczo 2 h czekania bez jedzenia a później już na czczo po wypiciu glukozy nie jesteś. Więc trzeba by odczekać 5 h a ja jednak jak mam pusty żołądek to jest mi nie dobrze. Także 1 dzień sobie daruje i już.

reklama
Wczoraj mi lekarz powiedział że dzień wcześniej nie obżerać się słodyczami ani owocami bo to powoduje niestety ze wyniki wychodzą źle. Cukier prosty nie zdąży się strawić i wtedy zostaje powtórka badania. Ja idę jutro więc dzisiaj daruje sobie słodycze.
Najlepiej właśnie zapytać swojego lekarza. Mi mój mówił żeby pod żadnym pozorem diety przed badaniem nie zmieniać bo wyjdzie wynik inny niż mam na codzien. Na szczęście nie mam dylematów odnośnie cukrów bo raczej ich nie jem :) pamiętam tylko rozmowę wcześniejsza na forum i to co pisały dziewuszki właśnie o diecie :)

Do góry