reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie używałam nigdy pudru, lepiej jakiś delikatny krem pielęgnacyjny. Kiedyś był w rossmannie mixa baby do przewijania, ale już go nie ma, a szkoda, bo rewelacyjny był. Ja pewnie będę miała krem nivea albo hipp.

Ja te podkłady to raczej dla dziecka używam, nakładam na materac szpitalny/w przychodni. A po porodzie pierwsze kilka godzin na ligninie, z gołym tyłkiem, a później to już tylko największe podpaski jakie są w sklepie. I w normalnych, bawełnianych majtach :)

Bogi! Jak mnie mam umęczyła tym serialem, kiedy byłam u nich na święta grudniowe. Normalnie masakrejszon. Nie dość, że na tych jej serialowych kanałach maratony leciały, to kuźwa po nocach, a ja półprzytomna cały dzień, bo na początku ciąży strasznie spać mi się chciało. To dałam jej książki Dżordża Martina do czytania i się w nie wkręciła. Ja osobiście nie lubię serialu, a książek nie cierpię (taki typ serii, którą się albo kocha, albo nienawidzi).

Mój Kuba to czerwcowe dziecko, jeszcze wtedy pamiętam lato było upalne. Do wózka miałam dla niego kocyk, albo teterkę, a w domu spał pod cieniutką kołderką. Na jesień miałam już normalną kołderkę. Teraz mam dwie takie normalne, ale jak będzie gorąco to dzieci pójdą pod kocyki, nie mam jeszcze wizji na to.

Jak rodziłam, to mi przy każdym porodzie dawali grube warstwy ligniny. I przy obojgu synach po kilku godzinach nakładałam zwykłe podpaski. Ja tym razem mogę mieć CC, także nie wiem jak się przygotować, ale to jeszcze nie wiem na 100%.

Ja mam dzisiaj wizytę u gienia, pomyślę o tym fotelu, na który trzeba się wdrapać, to już mam gorączkę :D Miłego dnia dziewczyny

Powodzenia dziś na wizycie i koniecznie daj znać co tam u maluszka słychać [emoji5][emoji5]

reklama
No to chyba jutro sobie odpuszczę branie tabletki i już chyba nic się nie stanie.

Jakoś mnie dziwnie na tym zwolnieniu ale staram się jakoś odnaleźć bez pracy hehe. Ciekawe jak długo wytrzymają bezemnie bez dzwonienia z pytaniami:)
Mam ambitne plany kupić wreszcie materiały i uszyć kocyk i kocyk do nosidełka taki specjalny i zobaczymy co jeszcze. Oprócz tego muszę ogarnąć mieszkanie bo mamy małe a jakoś się trzeba będzie pomieścić w 4 zanim wybudujemy dom.
Także mam co robić ale obawiam się trochę tego zwolnienia ze sflaczeje.

Biedroneczka ja już tam wcześniej pisałam , ale też szyję :) tyle że patchwork taki. Będę miała efekt końcowy to wyślę zdjęcie.

Biedroneczka ja już tam wcześniej pisałam , ale też szyję :) tyle że patchwork taki. Będę miała efekt końcowy to wyślę zdjęcie.
Koniecznie się pochwal:) ja muszę najpierw wybrać materiały i zamówić bo mam same dziewczęce, teraz trzeba się przerzucić też nieco na chłopięce wzory:) pewnie córka zacznie marudzić żeby jej coś też uszyć a w sumie jak będę miała teraz dużo czasu to coś poronienia chetnie:)

Też tak planuję :)
I oliwki raczej też nie będę uzywala bo chcę kupić płyn do kąpieli oilan lub oilatum a on jest tłusty , więc dwa w jednym :)
Ja też chcę ten płyn ;) nie wiem czy czytałaś opinie ale nie wszystkim bobasom wystarcza ten płyn. Czasem skórka jest sucha i tak trzeba nawilżyć . Ale to wiadomo można już potem ocenić :) ja kupię wcześniej jakaś oliwkę albo balsam w razie czego ;)
Apropo jeszcze wyprawki do szpitala i must have, nie pisał jeszcze chyba nikt i tym. Podkladki toaletowe polecam, takie jednorazowe nakładki na sedes. Różnie to bywa po porodzie, raczej ciężko sisiac czy cos innego robic w pozycji na Małysza, a w szpitalu wiadomo, lepiej nie siadac poranionym tylkiem na kibelku :) Zobacz załącznik 848132
Dla mnie to jest must have juz teraz w torebce :D w razie nagłej wizyty w szpitalu są niezastąpione
U nas w szpitalu dają flizeline (zamiast podkładów poporodowych) i podkłady na łóżko też. Także ja te podkłady poporodowe kupię tylko jedna paczkę do domu awaryjnie i tak pewnie znów mnie wyczyszczą przy CC że krwawienie nie będzie mocniejsze niż miesiączka więc zwykle Podpaski wystarcza
Na szopena ? Bo właśnie tak czytam to bum na te podkłady i się zastanawiam czy są mi potrzebne bo jak krwawiłam tydzień to mi dawali jakieś podkłady żeby wsadzić w majtki to myślę że na porodówce pewnie też
Witam. Właśnie jestem w przechodni na krzywej cukrowej. Na zdrowie dziewczyny. Ale kurcze grozi mu cukrzyca bo nad czczo miałam 104[emoji53]
104 mierzone z glukometra? Ja jak byłam na krzywej to pierwsze mierzenie glukometrem wyszło 89 . A potem jak przyszły wyniki z krwi to 74 . Drobna różnica :/ mam nadzieję że u ciebie to też jest jakiś błąd :)

A co te wyniki Twój i mój nie świadcza o cukrzycy?? Czy te wyniki po glukozie są ważniejsze ? ?
Po glukozie, sam wynik ponad 100 to tylko podwyższona glukoza, stan przedcukrzycowy (tak doczytałam w necie), co będę miała w papierach, to zobaczę popołudniu. No mam nadzieję, że nie będzie źle. Mnie osobiście martwi taki wynik, bo ja jestem no mówiąc szczerze gruba i już to jest zagrożeniem wystąpienia cukrzycy, poza tym w ciążach poprzednich zawsze miałam na poziomie 75 na czczo, tym razem noszę dwójkę i może już to indukuje wyższy cukier, nie wiem. Napiszę kole 18 co mnie wylazło, bo dopiero na 16 mam gienia.

reklama
Glukometrem właśnie. Ja juz w pierwszym trymestrze miałam mierzony sama glukozę i juz miałam 105 tylko ze jadłam śniadanie [emoji23] a dzisiaj nic [emoji53]

Do góry