reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Te zdjęcia zniekształcają i nie odzwierciedlają w 100% tego jak maluch wygląda. Mój mąż nie lubi za bardzo żadnych zdjęć z usg 3d malucha bo twierdzi że dziecko wygląda jak małe ufo i on się denerwuje tym czy faktycznie jak na zdjęciu coś krzywo wyszło to tak jest w rzeczywistości. Trochę ma rację..
Ale jak zobaczyłam tego małego dziuba na monitorze to stwierdziłam , że córka miała identyczną buźkę na zdjęciach z usg. To pewnie będzie mały podobny do siostry ☺
Jak przeglądam przed polowkowym zdjęcia 3d w wyszukiwarce, to niektóre dzieci normalnie wychodziły a niektóre na prawdę jak UFO. Trochę przerażająco :D
Ale i tak jaki postęp technologii , że da się zobaczyć usta, nosek dziecka które się nosi w brzuchu :) a córka na zdjęciach z USG podobna była do siebie po porodzie ?

reklama
Oj to ja nic takiego nie słyszałam hmm. Lubię jak ubrania są też wypłukane z płynem, są takie miękkie. Poza tym skoro są z loveli płyny do płukania, to chyba po coś są :D

Może kupię taki mały i doleje do kolejnego prania :D zobaczę czy jest różnica z ubrankami wypranymi bez. Raczej nie zaszkodzi taki płyn , jak mówisz , skoro z tej samej firmy to po coś musi być :D

Ja też smarowalam sobie kilka tygodni temu, jak mnie piekły lub swedZiały. I dużą ulgę odczuwałam. Teraz się tylko zastanawiam czy on jest dobry na odparzenia u dziecka czy można nim smarować przy zmianie pieluszki ?

Wiem że bepanthen ma kilka kremów i maści. Jest inna na odparzenia i inna ochronna do pielęgnacji i ta chyba nadaje się do sutków. Choć mnie się wydaje , że na tej mojej próbce było że jest konkretnie na sutki. Nie pamiętam już na 100%. Ogólnie jest to droga marka. Dobra ale droga. Ja do pielęgnacji od początku używałam Alantan Plus z apteki. Ma delikatną konsystencję i łatwo się rozprowadza na takim ciałku. Jak się coś zaczerwieniło to wtedy Sudocrem. A potem znowu Atlantan jak się zagoiło. Jak dziecko starsze to już próbowałam innych, Nivea, J&J.

Jak przeglądam przed polowkowym zdjęcia 3d w wyszukiwarce, to niektóre dzieci normalnie wychodziły a niektóre na prawdę jak UFO. Trochę przerażająco :D
Ale i tak jaki postęp technologii , że da się zobaczyć usta, nosek dziecka które się nosi w brzuchu :) a córka na zdjęciach z USG podobna była do siebie po porodzie ?

Jak się małe nie wierci i ładnie buziaka pokaże to zdjęcie może wyraźniej wyjść. Ja chyba nie porównywałam jej buźki jak się urodziła do tej ze zdjęć. Jak się urodziła to miałam ją już na żywo i o zdjęciach nie pamiętałam.

W czwartek po przesłuchaniu wstąpimy po drodze do sklepu firmowego zielonej budki [emoji23][emoji23][emoji7][emoji7]
Ale zapasów lodów narobie!
FB_IMG_1524028492184.jpg
FB_IMG_1524028510162.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1524028492184.jpg
    FB_IMG_1524028492184.jpg
    53,3 KB · Wyświetleń: 320
  • FB_IMG_1524028510162.jpg
    FB_IMG_1524028510162.jpg
    80,8 KB · Wyświetleń: 331
reklama
W internetowym sklepie H&M z aplikacją są jakieś promocyje. Wczoraj weszłam tak przez przypadek i zapakowałam kilka rzeczy do koszyka i z 169 zł wyszło mi 44 zł rabatu + darmowa dostawa :) ale waham się czy coś kupić bo dziś dopiero 18 a ja w poniedziałek zaszalałam i z mojej karty uciekło 1800 zł na pierdoły związane z weselem i garnitur.

Do góry