reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Też jadę właśnie zaraz na zakupy i też planuję wejść do rossmana :) i do hm zobaczyć coś dla mnie ciążowego :D

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png

Ja z hm mam leginsy i spodnie dresowe - moje ulubione po ciąży tez będę w nich chodziła:D w koszulki się nie będę zaopatrywała bo jednym słowem mi szkoda - jedna 40zl gdzie pochodzę w niej z 3miesiace, szału nie robi zwykła bawełniana, a mam tak dużo luźnych koszulek, koszuli itd ze sobie darowałam, mam pełno ciuchów na zasadzie z przodu krótsze z tylu dłuższe, ze teraz jak ulał pasuje

reklama
Ja z hm mam leginsy i spodnie dresowe - moje ulubione po ciąży tez będę w nich chodziła:D w koszulki się nie będę zaopatrywała bo jednym słowem mi szkoda - jedna 40zl gdzie pochodzę w niej z 3miesiace, szału nie robi zwykła bawełniana, a mam tak dużo luźnych koszulek, koszuli itd ze sobie darowałam, mam pełno ciuchów na zasadzie z przodu krótsze z tylu dłuższe, ze teraz jak ulał pasuje
a jak tez legginsy z hm jakosciowo nie mechacą się itp ? :)

To tak jak ja :) też od początku u lekarza, który okazało się, że współpracuje z Łubinową :) ale o poród jeszcze nic się nie dopytuję, bo raz, że mnie to przeraża, a dwa, że nie chcę się na nic nastawiać, bo może być różnie :)

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png
No cóż ja też jestem przerażona ale chyba wolę wiedzieć co mnie tam czeka. A jak ze znieczuleniem bo czytałam że trzeba jechać tam do kliniki przed porodem na płatna konsultacje anestezjologiczna muszę o to dopytać gin

Nie są Ok, ale trzeba uważać bo przymierzałem dziurawe :D są bardzo delikatne na szwach, tak samo dresy, już mi szew troche popuścił, całe szczęście pod spodem maja druga warstwę szwów. Tylko jak dresy mam xs tak leginsy, żeby nie wyglądały jak rajstopy opięte na pupie musiałam kupić m :D

No cóż ja też jestem przerażona ale chyba wolę wiedzieć co mnie tam czeka. A jak ze znieczuleniem bo czytałam że trzeba jechać tam do kliniki przed porodem na płatna konsultacje anestezjologiczna muszę o to dopytać gin
No ponoć dobrze wtedy tę konsultację zrobić :) ja wiem narazie tyle, ile wyczytałam, po 30 tyg będę się dopytywać :) bez skierowania to i tak nie ma się co nastawiać na wylądowanoe tam [emoji16]

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png

Tak sobie czytam i zaczynam głupiec, co będziecie stosować do kąpieli maluszka? A po kąpieli ? Piszą ze najlepiej naturalne składniki wlewać do wody lub do okresu raczkowania myć w samej wodzie, a po kąpieli nie stosować nic jeżeli skóra nie jest sucha... i co ja mam kupić? Jakie preparaty wybrać? Ehm

ja do kąpieli tylko stosowałam płyny na początku Emolium, Oilatum ,po miesiącu takie z Nivea a po kąpieli niczym nie smarowałam dopiero tylko wtedy gdy miał suchą lub jakies zaczerwienienia

Są płyny do kąpieli od pierwszych dni życia po których nie trzeba żadnych oliwek czy kremów. One nawilżają i natłuszczają. Myjesz malucha, wycierasz i od razu ubierasz. Chyba, że chcesz malucha masować po kąpieli oliwką, to wtedy płyn do kąpieli już żeby nie zostawiał tej warstwy natłuszczającej na skórze. Ja przetestowane mam na córce kosmetyki z ziajki. I teraz też się w nie zaopatrzę.

reklama
Tak sobie czytam i zaczynam głupiec, co będziecie stosować do kąpieli maluszka? A po kąpieli ? Piszą ze najlepiej naturalne składniki wlewać do wody lub do okresu raczkowania myć w samej wodzie, a po kąpieli nie stosować nic jeżeli skóra nie jest sucha... i co ja mam kupić? Jakie preparaty wybrać? Ehm
Ja jeszcze nie czytałam o tym ale nie zamierzam być przesadnie nadopiekuńcza. Pójdę do sklepu wezmę coś z półki i na tym się skończy :D wychodzę z założenia że wcześniej nasze mamy nie miały internetow nie czytały i substancjach szkodliwych itp i jakoś żyjemy . Raz w szpitalu spotkałam dziewczynę co mi wykład dała bym się wystrzegają emolium np bo to jest źle. A matki używają tego od lat :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry