reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Chodzę do dr. Matkowskiego na Piecewskiej, na usg też tam do dr. Augustyniaka. Mam też lekarza na nfz na Świętokrzyską ale to pajac. Zbadał mnie tylko raz w 7tc a potem już nie. Za to daje chętnie skierowa

W pierwszej ciąży było wszystko ok. Poród zaczął się 10dni przed terminem, po 12godzinach dziecku zaczęło spadać tętno, mi ciśnienie skoczyło do 200 i szybka decyzja o cieciu. Przy 9cm rozwarcia. Tyle się namęczyłam i skończyło się cesarką:( Strasznie przeżyłam to, że nie udało urodzić mi się sn. Druga ciąża 8mies po cc. Decyzja należała do mnie czy chcę rodzić sn czy cc. Lekarz mi powiedział, że lepiej cc bo blizna po pierwszym cc jest zbyt słaba i cytuję: ,, jeśli byłaby pani moją żoną nawet bym pani nie pozwolił próbować sn,, więc zdałam sia na niego i mialąm umówione cc. Teraz cc bo po 2cc jest z automatu. Żaden lekarz nie zgodzi się na sn po 2cc.
Ja bardzo źle dochodziłam do siebie po cc. Długo bolała mnie głowa, kręgosłup, brzuch ciągnął okropnie ze 2 tyg brałam p-bólowe mimo, że karmiłam. Strasznie się boję tej 3ciej cc ale najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa ja wszystko wytrzymam.
Większość dziewczyn, które znam a rodziły przez cc chwalą sobie, szybko dochodziły do siebie. Nie wiem od czego to zależy.
Witaj. Czytam wasze posty i teraz tez chce coś dorzucić. Ja miałam dwie cesarki z powodu wypadku samochodowego w młodości. Pierwsza przeszlam strasznie, nie umiałam wstać z łóżka, mdlalam wręcz. Druga wspominam super. Wstalam szybko z łóżka i za tydzień doszłam do siebie. Czytałam gdzieś, że każda kolejna jest lżejsza, chciałam pocieszyć, że może tym razem będzie lepiej. Pozdrawiam serdecznie.

reklama
Witaj. Czytam wasze posty i teraz tez chce coś dorzucić. Ja miałam dwie cesarki z powodu wypadku samochodowego w młodości. Pierwsza przeszlam strasznie, nie umiałam wstać z łóżka, mdlalam wręcz. Druga wspominam super. Wstalam szybko z łóżka i za tydzień doszłam do siebie. Czytałam gdzieś, że każda kolejna jest lżejsza, chciałam pocieszyć, że może tym razem będzie lepiej. Pozdrawiam serdecznie.
:) dzięki za słowa otuchy. Mi ktoś mówił, że każdą kolejna jest gorsza:D

Bylam na polowkowych, dostalam zdjecia i plytke :D dzidzia duza i zdrowa, tak jak myslalam pojdzie po rodzicach:) jednak bedzie chlopak, zaczal od pokazania dupki

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje synka. Taka płyta to super pamiątka [emoji4]

Katinails niestety zazwyczaj w gabinetach przy przyjmowaniu na NFZ są niezbyt dobre te sprzęty [emoji57] na połówkowych wszystko się wyjaśni, kto tam siedzi [emoji846] będziesz piła herbatę z pokrzywy, jak tu osoby zalecały?

Każda ciąża jest inna, więc może z cesarskim cięciem też jest różnie i nie będzie tak źle. Ja liczę, że mój trzeci poród będzie najlżejszy, ale to się okaże w trakcie [emoji28]

Dziewczyny a u mnie znowu krwiomocz. I to taki ze skrzepami krwi :sad: bylam u rodzinnej, ktora stwierdzila ze przez ciaze to ona nie wie jak mi pomoc bo leki ktore by mi mogly pomoc sa niewskazane w moim stanie. Ginekolog dopiero za 3 tyg. Chyba poszukam na prywatnie jakiegoś urologa bo juz nie wiem co robic. Usg nerek zrobilam w weekend i niby nie jest jakies tragiczne, ot drobny osad ktory nie powinien powodowac takich dolegliwosci. Dzis jestem zmuszona siedziec pod kocem, pic wode i zajadac zurawine i czekac na poprawe.. Czy ta moja ciaza w koncu sie jakos unormuje :confused: momentami psychicznie nie daje juz rady :frown: wciaz cos nie tak..

Kochana ja tez już od 2tyg walczę z infekcja! Mam dość tego jak cos czułam ze sie dzieje z odrazu dzwoniłam do gina i powiedział minki brAc mam nadzieje ze przejdzie chodź w moim przypadku zawsze cos jest.

Wróciłam z połówkowego, Wiktorek ma 530 g! I kopał w głowice usg tak mocno jak tylko pani doktor chciała zbadać ;) na 100 bedzie syn!;)

Kochana ja tez już od 2tyg walczę z infekcja! Mam dość tego jak cos czułam ze sie dzieje z odrazu dzwoniłam do gina i powiedział minki brAc mam nadzieje ze przejdzie chodź w moim przypadku zawsze cos jest.

Wróciłam z połówkowego, Wiktorek ma 530 g! I kopał w głowice usg tak mocno jak tylko pani doktor chciała zbadać ;) na 100 bedzie syn!;)
Gratuluję Wiktorka[emoji4] duży chłopak[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

Gratulacje synka. Taka płyta to super pamiątka [emoji4]

Katinails niestety zazwyczaj w gabinetach przy przyjmowaniu na NFZ są niezbyt dobre te sprzęty [emoji57] na połówkowych wszystko się wyjaśni, kto tam siedzi [emoji846] będziesz piła herbatę z pokrzywy, jak tu osoby zalecały?

Każda ciąża jest inna, więc może z cesarskim cięciem też jest różnie i nie będzie tak źle. Ja liczę, że mój trzeci poród będzie najlżejszy, ale to się okaże w trakcie [emoji28]

Kochana nie pije, ale jem dużo ziołomiodu z pokrzywy. On też ma bardzo dużo aktywnego żelaza. I nic :(

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png

reklama
Do góry