reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny a u mnie znowu krwiomocz. I to taki ze skrzepami krwi :sad: bylam u rodzinnej, ktora stwierdzila ze przez ciaze to ona nie wie jak mi pomoc bo leki ktore by mi mogly pomoc sa niewskazane w moim stanie. Ginekolog dopiero za 3 tyg. Chyba poszukam na prywatnie jakiegoś urologa bo juz nie wiem co robic. Usg nerek zrobilam w weekend i niby nie jest jakies tragiczne, ot drobny osad ktory nie powinien powodowac takich dolegliwosci. Dzis jestem zmuszona siedziec pod kocem, pic wode i zajadac zurawine i czekac na poprawe.. Czy ta moja ciaza w koncu sie jakos unormuje :confused: momentami psychicznie nie daje juz rady :frown: wciaz cos nie tak..

Dziewczyny a u mnie znowu krwiomocz. I to taki ze skrzepami krwi :sad: bylam u rodzinnej, ktora stwierdzila ze przez ciaze to ona nie wie jak mi pomoc bo leki ktore by mi mogly pomoc sa niewskazane w moim stanie. Ginekolog dopiero za 3 tyg. Chyba poszukam na prywatnie jakiegoś urologa bo juz nie wiem co robic. Usg nerek zrobilam w weekend i niby nie jest jakies tragiczne, ot drobny osad ktory nie powinien powodowac takich dolegliwosci. Dzis jestem zmuszona siedziec pod kocem, pic wode i zajadac zurawine i czekac na poprawe.. Czy ta moja ciaza w koncu sie jakos unormuje :confused: momentami psychicznie nie daje juz rady :frown: wciaz cos nie tak..
Współczuję[emoji852] może idź faktycznie prywatnie[emoji106]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

Ja raczej też Zaspa:) Co by się nie działo zawsze jakoś tam ląduje i nigdy mnie nie odesłali. Jeśli mogę zapytać to gdzie prowadzisz ciążę? Ja prowadzę na Nfz w przychodni na Ujeścisku a usg mam w Invicta. Teraz z niecierpliwością czekam na 10 kwietnia na połówkowe.
Chodzę do dr. Matkowskiego na Piecewskiej, na usg też tam do dr. Augustyniaka. Mam też lekarza na nfz na Świętokrzyską ale to pajac. Zbadał mnie tylko raz w 7tc a potem już nie. Za to daje chętnie skierowa

@kasiak85 Jaki masz powód do cc? Pewnie już kiedyś pisałaś ale tu dziennie taki nawał informacji że ciężko wszystko zapamiętać :biggrin2:

Zaraz dopiero połowa ciąży a ja już się chyba stresuję porodem. Ciekawi mnie kiedy mój gin poruszy temat porodu i rodzaju. Lubię mieć wszystko zaplanowane - tak wiem w niektórych przypadkach się nie da, ale mimo wszystko wolę się psychicznie nastawić na jedno a potem zostać przed faktem dokonanym :biggrin2: Zresztą jak słyszę słowo szpital albo lekarz to najchętniej nogi za pas i sayonara :-D

W pierwszej ciąży było wszystko ok. Poród zaczął się 10dni przed terminem, po 12godzinach dziecku zaczęło spadać tętno, mi ciśnienie skoczyło do 200 i szybka decyzja o cieciu. Przy 9cm rozwarcia. Tyle się namęczyłam i skończyło się cesarką:( Strasznie przeżyłam to, że nie udało urodzić mi się sn. Druga ciąża 8mies po cc. Decyzja należała do mnie czy chcę rodzić sn czy cc. Lekarz mi powiedział, że lepiej cc bo blizna po pierwszym cc jest zbyt słaba i cytuję: ,, jeśli byłaby pani moją żoną nawet bym pani nie pozwolił próbować sn,, więc zdałam sia na niego i mialąm umówione cc. Teraz cc bo po 2cc jest z automatu. Żaden lekarz nie zgodzi się na sn po 2cc.
Ja bardzo źle dochodziłam do siebie po cc. Długo bolała mnie głowa, kręgosłup, brzuch ciągnął okropnie ze 2 tyg brałam p-bólowe mimo, że karmiłam. Strasznie się boję tej 3ciej cc ale najważniejsze, żeby dzidzia była zdrowa ja wszystko wytrzymam.
Większość dziewczyn, które znam a rodziły przez cc chwalą sobie, szybko dochodziły do siebie. Nie wiem od czego to zależy.

Kurcze, nie wiem co ci powiedzieć...Ja bym próbowała dostać się do swojego ginekologa. Dzwonilaś do swojego ginekologa? Ja do mojego mam dzwonić o każdej porze dnia i nocy jakby się coś działo. Tak mi powiedział na pierwszej wizycie i bardzo w nim to cenię.

Biedna. Nie pomogę bo nie wiem ale ja bym umowila się jak najszybciej do ginekologa nawet prywatnie.
Bylam na polowkowych, dostalam zdjecia i plytke :D dzidzia duza i zdrowa, tak jak myslalam pojdzie po rodzicach:) jednak bedzie chlopak, zaczal od pokazania dupki

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Super ze jest ok i gratuluję synka. Potwierdziło się z poprzedniej wizyty czy zmiana jednak plci.?.. ja mam nadzieje ze u mnie się nie zmieni [emoji5]

Napisane na GT-N7100 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na wizycie nie dowiedziałam się płci dziecka, ba nawet go nie widziałam... Mój lekarz sam się zaczyna na tą przychodnie wkurzać. USG było stare, już nic na nim widać nie było. A teraz wogole.. lipa z USG. Jedyne co to tym małym urządzeniem serduszko usłyszałam. I to że mimo leków i diety hemo w trzy tygodnie spadła z 11.8 na 11.4 . Płakać mi się chce... Pocieszam się jedynie tym że w czwartek USG połówkowe...

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png

Ja na wizycie nie dowiedziałam się płci dziecka, ba nawet go nie widziałam... Mój lekarz sam się zaczyna na tą przychodnie wkurzać. USG było stare, już nic na nim widać nie było. A teraz wogole.. lipa z USG. Jedyne co to tym małym urządzeniem serduszko usłyszałam. I to że mimo leków i diety hemo w trzy tygodnie spadła z 11.8 na 11.4 . Płakać mi się chce... Pocieszam się jedynie tym że w czwartek USG połówkowe...

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png
O jejku..wcale Ci się nie dziwię. Pocieszające jest to, w czwartek masz połówkowe

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

reklama
Super ze jest ok i gratuluję synka. Potwierdziło się z poprzedniej wizyty czy zmiana jednak plci.?.. ja mam nadzieje ze u mnie się nie zmieni
emoji5.png
Potwierdziło się z 12 tygodnia ;) Na początku byłam nastawiona na dziewczynkę ale już się z tego wyleczyłam. Najważniejsze, że wszystko dobrze się rozwija

Do góry