reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Kurcze, nie wiem co ci powiedzieć...Ja bym próbowała dostać się do swojego ginekologa. Dzwonilaś do swojego ginekologa? Ja do mojego mam dzwonić o każdej porze dnia i nocy jakby się coś działo. Tak mi powiedział na pierwszej wizycie i bardzo w nim to cenię.
Moj ginekolog jest spoza mojego miasta a do tego nie mam z nim stalego kontaktu niestety. Ostatnio jak mu powiedzialam o wczesniejszym krwiomoczu to powiedzial, ze radzilby pojsc do urologa i tak tez zrobie. Mam nadzieje ze szybki termin mi dadza jak sie dowiedza co sie dzieje..

reklama
Ja na wizycie nie dowiedziałam się płci dziecka, ba nawet go nie widziałam... Mój lekarz sam się zaczyna na tą przychodnie wkurzać. USG było stare, już nic na nim widać nie było. A teraz wogole.. lipa z USG. Jedyne co to tym małym urządzeniem serduszko usłyszałam. I to że mimo leków i diety hemo w trzy tygodnie spadła z 11.8 na 11.4 . Płakać mi się chce... Pocieszam się jedynie tym że w czwartek USG połówkowe...

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png
Do czwartku juz blisko :happy: wytrzymasz :happy: ale to faktycznie slabo, ze nie wymienia tego sprzetu skoro nie idzie na nim pracowac..

Moj ginekolog jest spoza mojego miasta a do tego nie mam z nim stalego kontaktu niestety. Ostatnio jak mu powiedzialam o wczesniejszym krwiomoczu to powiedzial, ze radzilby pojsc do urologa i tak tez zrobie. Mam nadzieje ze szybki termin mi dadza jak sie dowiedza co sie dzieje..
No oby....i mam nadzieję że szybko Ci pomoże [emoji4]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

Kochana ja tez już od 2tyg walczę z infekcja! Mam dość tego jak cos czułam ze sie dzieje z odrazu dzwoniłam do gina i powiedział minki brAc mam nadzieje ze przejdzie chodź w moim przypadku zawsze cos jest.

Wróciłam z połówkowego, Wiktorek ma 530 g! I kopał w głowice usg tak mocno jak tylko pani doktor chciała zbadać ;) na 100 bedzie syn!;)
Ale juz duzy ten Twoj synus ;) ja mam tylko nadzieje ze te problemy z nerkami nie przerodza sie w problemy z ciaza..

Gdzieś czytałam, że w ciągu 7 dni powinni znaleźć termin ale jak to wygląda w rzeczywistości to nie wiem

Powiedz koniecznie, że jesteś w ciąży i że masz krwiomocz, powiedz że cię boli, gorączka itp naściemniaj niech cie przyjmą jak najszybciej.

Ja na wizycie nie dowiedziałam się płci dziecka, ba nawet go nie widziałam... Mój lekarz sam się zaczyna na tą przychodnie wkurzać. USG było stare, już nic na nim widać nie było. A teraz wogole.. lipa z USG. Jedyne co to tym małym urządzeniem serduszko usłyszałam. I to że mimo leków i diety hemo w trzy tygodnie spadła z 11.8 na 11.4 . Płakać mi się chce... Pocieszam się jedynie tym że w czwartek USG połówkowe..
Ale dlaczego Ty się martwisz tą hemo? Wynik wcale nie jest zły, jak byś miała w granicach 10 i by spadało, to wtedy jest powód do stresu. Ja wiem, że nie powinnam porównywać, ale sama mam hemoglobinę na podobnym poziomie i położna zwróciła na to uwagę, ale wiem, że zawsze nie przekraczam 12. Jeśli masz poza ciążą podobny wynik i nie czujesz się teraz źle z powodu takiego poziomu hemo, to nie powinnaś się martwić.
Co do USG to faktycznie słabo, może coś prywatnie?

Gratulacje synka. Taka płyta to super pamiątka [emoji4]

Katinails niestety zazwyczaj w gabinetach przy przyjmowaniu na NFZ są niezbyt dobre te sprzęty [emoji57] na połówkowych wszystko się wyjaśni, kto tam siedzi [emoji846] będziesz piła herbatę z pokrzywy, jak tu osoby zalecały?

No mój wyjątek potwierdza regułę :) Chodzę do gienia na NFZ, robię badania na NFZ, w tym USG również, ale ... sama przychodnia jest NZOZ i mają bardzo dobry sprzęt, jeśli chodzi o ultrasonografię, robią na nim nie tylko ciążowe badania, ale też żyły, tarczyce i te pe. Dlatego też kto inny robi mi USG, a genia odwiedzam osobno :)

A ja czekam bardziej, która pierwsza napisze, że jest już rozpakowana. To będzie każdej z nas najważniejszy wpis na forum. [emoji1] [emoji1] [emoji1]

Stawiam, że któraś z nas mamuś z dwoma brzdącami, mimo terminu na sierpień spodziewam się porodu w lipcu, ale... wszystko się może zdarzyć, mimo to lepiejpoczekam do sierpnia, pogadam o tym z dziewczynkami :)

Bylam dziś na wizycie w przychodni. Znów mnie nie badał. /dał skierowanie na krew, mocz, usg połówkowe i tyle. Jak mu powiedziałam, żeby sprawdził na usg czy u dzidzi wszystko w porządku to powiedział, że usg ma dziś zepsute:eek: On chyba nie umie tego usg obsługiwać bo nigdy nie robi tylko nie wiem po co u niego stoi w takim razie. Za to chciał mi wcisnąć zwolnienie a ja nie chcę jeszcze.

Podejrzewam, że dla szpanu, ale być może w tym gabinecie przyjmuje inny lekarz, który umie sprzęt obsłużyć?

Bogi, poszłam dzisiaj do sklepu po kija do mopa, a wydałam 130zł, na bzdury... totalne rozkojarzenie, ale za to jakie pyszne tiramisu sobie przyniosłam, do kawki, zapraszam do stołu, kto ma ochotę :)

Ale dlaczego Ty się martwisz tą hemo? Wynik wcale nie jest zły, jak byś miała w granicach 10 i by spadało, to wtedy jest powód do stresu. Ja wiem, że nie powinnam porównywać, ale sama mam hemoglobinę na podobnym poziomie i położna zwróciła na to uwagę, ale wiem, że zawsze nie przekraczam 12. Jeśli masz poza ciążą podobny wynik i nie czujesz się teraz źle z powodu takiego poziomu hemo, to nie powinnaś się martwić.
Co do USG to faktycznie słabo, może coś prywatnie?

No mój wyjątek potwierdza regułę :) Chodzę do gienia na NFZ, robię badania na NFZ, w tym USG również, ale ... sama przychodnia jest NZOZ i mają bardzo dobry sprzęt, jeśli chodzi o ultrasonografię, robią na nim nie tylko ciążowe badania, ale też żyły, tarczyce i te pe. Dlatego też kto inny robi mi USG, a genia odwiedzam osobno :)

Stawiam, że któraś z nas mamuś z dwoma brzdącami, mimo terminu na sierpień spodziewam się porodu w lipcu, ale... wszystko się może zdarzyć, mimo to lepiejpoczekam do sierpnia, pogadam o tym z dziewczynkami :)

Podejrzewam, że dla szpanu, ale być może w tym gabinecie przyjmuje inny lekarz, który umie sprzęt obsłużyć?

Bogi, poszłam dzisiaj do sklepu po kija do mopa, a wydałam 130zł, na bzdury... totalne rozkojarzenie, ale za to jakie pyszne tiramisu sobie przyniosłam, do kawki, zapraszam do stołu, kto ma ochotę :)
A to nie jest tak że bliźniacze ciążę zawsze rozwiązuje się wcześniej ? Jak kiedyś leżałam w szpitalu to dziewczyny chciały chociaż 35 tygodnia dotrzymać z bliźniakami .
Ja już nie mam ochoty na słodkie. Tutaj w szpitalu poszłam do sklepiku nie ma konkretnego jedzenia kupiłam herbatniki i banany i chyba mam przecukrzenie.. ale zajadalam stres przynajmniej :D

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dlatego spodziewam się porodu w lipcu, chciałabym donosić na maksa, ale termin mam na 3 sierpnia, także jak wyjdzie, zobaczymy. Ale chcenie a rzeczywistość to dwie różne sprawy :)

Do góry