reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ściągasz aplikacje, dołączasz do klubu Rossmann by mieć promocje dla siebie, oraz kolejnym kliknięciem do rossne by mieć od 3-10% zniżki na artykuły dziecięce oprócz mleka początkowego i butelek dla małych dzieci, wiecie Polska, zakaz promowania karmienia mm. Jako pierwszy prezent z rossne dostaniesz olejek przeciw rozstępom z babydream mamas. Potem po urodzeniu paczkę pieluch mniejsza pampers 1 czy tam 0, nie pamiętam. Dostaje się też ramkę filcowa na zdjęcie maluszka w którymś momencie życia, na roczek zabawki do kąpieli, szczoteczki te takie do pierwszych ząbków są tam po drodze gdzieś też, miarka z żyrafa i pudełko z hipp tam jest chyba słoiczek i nie wiem co jeszcze. Więcej nie pamiętam co tam były za bonusy dzieciece, oprócz rabatu i promocji z niebieskimi woblerami rossne i innymi dla klubowiczów. Polecam, fajny program lojalnościowy.

Hebe ma "pierwsze kroki", ale tam już nie wiem co i jak dziala. Może ktoś coś?

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]9.08.18r.[emoji254]
Jakos na poczatku ciazy dolaczylam do klubu rossne i faktycznie dostalam maila ze przy nastepnych zakupach moge dostac za 0 zl olejek babydream.. Ale ja tego maila przeczytalam juz po kolejnych zakupach i jestem ciekawa czy jeszcze mi sie "nalezy" ten olejek czy przepadlo..

@karakula309 ja bym nie ryzykowała z basenem [emoji4] Mam, tak jak ty skłonności do infekcji i tak było też przed ciążą. Zawsze po basenie mi się coś działo, a chodziłam regularnie 2-3 razy tygodniowo [emoji4]
Zaczęłam robić tak jak @kasiak85 napisała[emoji4]Tampony i globulki[emoji4] Gin mi tak kazał i to pomogło na długo[emoji4] teraz w ciąży zwyczajnie bym się bała [emoji4]

@Adoketa mnie również zawsze gin pomaga schodzić z fotela i podnieść się z kozetki[emoji4] W sumie nie spotkałam się nigdy z innym zachowaniem[emoji16]

@kasiak85 no i super[emoji16] masz już kołyskę z głowy[emoji16]

@megalija też mam adapter i też be safe[emoji4] Również mega polecam[emoji4] Akurat mam pożyczony od koleżanki, ale ona go kupiła za jakieś grosze na olx[emoji4]
Super działanie adapterów było pokazane na tych warsztatach "Bezpieczny maluch", pisałam wam kilka dni temu o nich[emoji4]

[emoji173]10.08.2018[emoji173]
Chyba też tak zrobię ... Chociaż mam ogromną ochotę iść na basen tyle pozytywów jest w ciąży z tego ... No ale ten jeden negatyw chyba przeważa nad wszystkim . Co do tamponu też mi pani ginekolog to mówiła tylko czytałam na internecie i pisza ze to nie do końca dobry pomysł bo podrażnia .. ja w sumie też próbowałam kiedys i u mnie tak bylo zaraz po wyciągnięciu było swędzenie potworne

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Niestety w momencie wypadku/kolizji jest tak olbrzymia siła ze takie trzymanie nie daje nic. Czlowiek jest bezwladny a sila nie do ujarzmienia. Wiec w takiej sytuacji, gdzie udział ma rowniez stres itp na pewno zadna z nas nie bedzie trzymala pasa,a nawet jakby w trakcie wypadku do konca go trzymala to nie ma szans. Przynajmniej na zdrowy rozum tak mi sie wydaje. To tak jakbym pasa nie zapinala tylko sobie trzymala, to nic nie da. Sama nie mam adaptera ale obczajam na olx i chyba kupie uzywany. W niektorych sklepach mozna wypozyczyc, u nas kosztuje to 20zlza miesiac wiec moze warto jak szykuje sie jakas dluga podróż

g0ef27n.png
[/url]

j775sbc.png
[/url]
Ale ja nie mówię, że go trzymam ręką :) ja pasa nie mam na brzuchu, tylko on się sam trzyma tam niżej właśnie :)
Ja nie mam nic przeciwko adapterom, sama się nad tym zastanawiam, dlatego poszukuję informacji od osób bardziej doświadczonych czy jak pas sam w sobie jest tak niżej to czy też jest źle :)

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png

Dzień dobry kawkowo i drozdzowkowo [emoji4]... o ja wczoraj urodzinowo 29 a za rok 30 masakra ale ten czas leci[emoji6]

Napisane na GT-N7100 w aplikacji Forum BabyBoom
Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin :) Tak to prawda czas pędzi nieubłaganie , moje pierwsze dzieci rodziłam w wieku 29 lat i się bardzo cieszyłam,że zrealizowałam mój plan macierzyński przed "30". Nie wyobrażałam sobie kiedykolwiek,że będę rodzić znowu prawie 6 lat póżniej a jednak :errr:

Dzień dobry kawkowo i drozdzowkowo [emoji4]... o ja wczoraj urodzinowo 29 a za rok 30 masakra ale ten czas leci[emoji6]

Ja dzisiaj jadłam śniadanie w łóżku tak mi się nie chce wstać :) nie martw się, jestem młodsza ale czas leci mi też szybko :) szczególnie od 18 urodzin zapierdziela nie wiem kiedy :) ale dużo jeszcze przed nami obiema :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin :) Tak to prawda czas pędzi nieubłaganie , moje pierwsze dzieci rodziłam w wieku 29 lat i się bardzo cieszyłam,że zrealizowałam mój plan macierzyński przed "30". Nie wyobrażałam sobie kiedykolwiek,że będę rodzić znowu prawie 6 lat póżniej a jednak :errr:
Dziękuję... To ja pierwsze, byłam bardzo młodziutka 18 /19 a teraz po 10 latach drugie [emoji4]

Dziękuję... To ja pierwsze, byłam bardzo młodziutka 18 /19 a teraz po 10 latach drugie [emoji4]

Ja chyba późno zaczęłam :) Najpierw studia, potem musiał być ten idealny partner -kandydat na męża i tatę a potem oczywiście niezła praca i tak czas zleciał,że wyrobiłam się dopiero przed 30. Uważałam,że to ostatni dzwonek a teraz mam 34 i znowu jestem w ciąży z zaskoczenia :) Bardzo się cieszymy,ale też nasze życie poprzestawia się teraz o 180 stopni (co najmniej) . Już tak czułam,że bliźniaki w miarę odchowane ,że fajnie, bo urodzili się za wcześnie i dużo przy nich było pracy zajęć, rehabilitacji , pierwsze 2 lata non stop lekarze i zajęcia i mogę coś robić pomału dla siebie. No,ale podobno 3 dzieci to pełnia szczęścia i w ogóle dziecko to DAR i szczęście,więc tak czy siak SUPER <3

reklama
Do góry