reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

I wcale Ci się nie dziwię ;) Później nadrobisz. Ja to myślę, że i tak trochę rzeczy na raz zamówię przez internet, żeby się bardziej opłaciło
Ja na pewno kupię butelki, smoczki i pieluchy tetrowe na Allegro, marza w sklepie jest przerażająca, różnica 100%
Akurat znalazłam jednego sprzedającego , myśle o butelkach dr Brown

reklama
Mi już się kończy dziś 20tydzien i widzę ruchy dziecka, widzę jak brzuch mi się rusza :) :) tylko za każdym razem jak mój chłopak na to czeka to nic się nie dzieje. Jak jestem sama to mała wariuje :) :) :)
Tak samo jak moja :p wczoraj chciałam nagrać filmik jak brzuch mi się rusza co włączyłam kamerę to koniec spokój. .:-D

A ja za niecałe 8 dni połówkowe i zaczynam kompletować wyprawkę :D Mama ciągle mi mówi co tak szybko, po co się spieszyć. Nie wiem czy chodzi o to, że sama kiedyś poroniła czy co... Według niej łóżeczko dopiero w lipcu.
Ja nie mam nic, ale zaczynam sie rozglądac i wiele rzeczy mam juz upatrzone ,wystarczy tylko zamowic . Myślę, ze jeszcze z miesiąc ,dobry miesiąc poczekam.
Moja kolezanka w tamtym roku urodziła wczesniaczka( 8 miesiąc) i nie miala kompletnie nic. ..

My łóżeczka jeszcze nie mamy, zastanawiam się nad koszem Mojżesza bo mamy mało miejsca a łóżeczko dopiero za jakieś 4 miesiące po urodzeniu. Widziałam kosze używane i może się skusze, muszę to jeszcze przemyslec.

Ostatnio mąż składał łóżeczko jak byłam w szpitalu bo wcześniej szkoda mi miejsca no i żeby się kurzylo.

Ja wizytą u ginekologa w środę wieczorem a w czwartek polowkowe:) może wreszcie będzie wiadomo czy chłopak czy dziewczyna.

W ruchami u mnie tak samo, dziecię szaleje ale jak mąż albo córka przykładają rękę to cisza. Raz udało się mężowi być kopnietym :)

Mi przez myśl na chwile przeszło to łóżeczko dostawka, ale rozwiąże nam to problem na pół roku, a później tak czy siak miejsca nie będzie, wiec musimy jakość wcisnąć normalne łóżeczko do sypialni...

Jak znajdziesz rzeczy które Cię interesują od jednego sprzedawcy/sklepu to jasne że lepiej od razu niż płacić conajmniej 10 zł za każdą wysyłkę :) za taką dyszkę można już też coś fajnego kupić dla brzdąca ;)
Dokładnie mam takie podejście ;) Trzeba oszczędzać na czym się da :D
Ja na pewno kupię butelki, smoczki i pieluchy tetrowe na Allegro, marza w sklepie jest przerażająca, różnica 100%
Cen rzeczy dla dzieci nie porównywałam jeszcze ze sklepowymi, ale jak urządzałam mieszkanie dużo mniej wydałam zamawiając przez allegro więc myślę, że to najlepsza opcja.
Ja nie mam nic, ale zaczynam sie rozglądac i wiele rzeczy mam juz upatrzone ,wystarczy tylko zamowic . Myślę, ze jeszcze z miesiąc ,dobry miesiąc poczekam.
Moja kolezanka w tamtym roku urodziła wczesniaczka( 8 miesiąc) i nie miala kompletnie nic. ..
I właśnie chciałabym uniknąć tego typu sytuacji, bo później tylko dodatkowe nerwy a chciałabym do wszystkiego podejść na luzie ;)

A ja za niecałe 8 dni połówkowe i zaczynam kompletować wyprawkę :D Mama ciągle mi mówi co tak szybko, po co się spieszyć. Nie wiem czy chodzi o to, że sama kiedyś poroniła czy co... Według niej łóżeczko dopiero w lipcu.

Kiedyś taki przesąd panował, że do właściwie porodu nic dziecku się nie kupowało żeby nie zapeszyć. Pewnie to w związku z wyższą śmiertelnością noworodków było związane jak i medycyną, której niski poziom nie pozwalał na ratowanie skrajnych wcześniaków i innych maluszków ciężko chorych, już w brzuszku mamy.

Mi już się kończy dziś 20tydzien i widzę ruchy dziecka, widzę jak brzuch mi się rusza :) :) tylko za każdym razem jak mój chłopak na to czeka to nic się nie dzieje. Jak jestem sama to mała wariuje :) :) :)
Mam dokładnie to samo, mimo, że mam nieco swojego bagażu tłuszczykowego to widziałam jak mi dzisiaj delikatnie brzucho falowało... nikogo w domu za to nie było. A i powiem, że myślałam, że omamy mam :D

U nas jest niby taki przesąd, że łóżeczko składa tata jak już dziecko się urodzi ;)
Mój menio tak Jasiowi składał łóżeczko, jak już urodziłam, dumny z kolegą opijał synka i dziw że im to wyrko się udało złożyć :p

Wczoraj oglądaliśmy też moje stare łóżeczko ale niestety chyba drewno trochę się powyginalo i raczej się niee nada :( szkoda.
Ja już kosmetyki kupuję, ostro rozgladamy się za wózkiem. Boję się że nie zdążymy ze wszystkim a kto wie czy nie urodzi się wcześniej i obudzimy się z ręką w nocniku :D
Ja po Jasiu, w łóżeczku, mam tak zdarte brzegi, że wyrko nadaje się do odświeżenia. Młody jak ząbkował "jeździł" buźką po drewnie w te i z powrotem i, że się tak wyrażę. zeszlifował lakier :p

Też bym nie chciała zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Wolałabym być wcześniej przygotowana, bo nie wiem jak będę się czuła i jak będę znosiła upały. Póki jeszcze brzuch mały. Chociaż stopy już mnie bolą jak chodzę po sklepach, to co to będzie za kolejne 4kg :D
Do mojego nie dociera, że ja w maju, to już będę miała głęboko w dupce łażenie po sklepach, szukanie, rozglądanie się i takie tam ceregiele. Jednak mam podwójny bagaż, ale tłumacz to facetowi, no nie pogadasz. A mój to jeszcze taki uparty osioł jest, że szlag mnie czasem trafia.

Na allegro mam upatrzone butelki tommee tippee szklane, śliniaczki w komplecie z łapkami i "bucikami" oraz czapeczką, matę do przebierania, pieluszki na takim gumowym podkładzie, do lekarza. Do tego jakieś nowe ubranka, ale to chyba sobie daruję, kupię pakę używek albo po lumpie połażę jeszcze.
No jak się w tym nie zakochać?
Link do: KPL niemowlęcy NA PREZENT 4cz czapka łapki śliniak

Do tego dostałam fazy i szukam różowych gadżetów, no mamusi bije w dekielek :p

Też bym nie chciała zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę. Wolałabym być wcześniej przygotowana, bo nie wiem jak będę się czuła i jak będę znosiła upały. Póki jeszcze brzuch mały. Chociaż stopy już mnie bolą jak chodzę po sklepach, to co to będzie za kolejne 4kg :D
Im więcej o tym myślę, tym gorsze sny miewam [emoji23] Zazwyczaj mi się śni że jest koniec lipca, rodzę i wracam do domu a tam nie mam nic przygotowanego[emoji52][emoji23]

Też nie chciałabym zostawić wszystkiego na ostatnią chwilę[emoji4] Zobaczymy na co, fundusze pozwolą do końca czerwca[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

Im więcej o tym myślę, tym gorsze sny miewam [emoji23] Zazwyczaj mi się śni że jest koniec lipca, rodzę i wracam do domu a tam nie mam nic przygotowanego[emoji52][emoji23]

Też nie chciałabym zostawić wszystkiego na ostatnią chwilę[emoji4] Zobaczymy na co, fundusze pozwolą do końca czerwca[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

Ja w moich snach zatrzymuję się na porodówce :-D:-D

reklama
Do góry